Læs også:

Close
oxfam, nødhjælpsarbejde, nødhjælpsorganisation, undersøgelse, seksuelt misbrug, prostitution, sex, køb, penge, ansvar,

NEWS: Nødhjælpsansatte beskyldes for at købe sex af kriseramte

Nyheder  | 

Nødhjælpsansatte beskyldes for at købe sex af kriseramte · Vikingesang vinder melodigrandprix · Fund af gammel bombe lukker London-lufthavn · Olieindsmurt langrendsløber kom til OL efter kun et år · Prins Henriks tilstand er fortsat alvorlig · Russisk passagerfly styrtet ned · Dansk bus udbrændt i Sverige med 34 børn på vej på skiferie · New York stævner selskab for ikke at beskytte mod Weinstein

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nødhjælpsansatte beskyldes for at købe sex af kriseramte

Syv ansatte hos den britiske nødhjælpsorganisation Oxfam er blevet afskediget efter beskyldninger om seksuel udnyttelse. Ifølge The Times har de Oxfam-ansatte betalt for sex, blandt andet med mindreårige, mens de var udsendt som nødhjælpsarbejdere efter det voldsomme jordskælv i Haiti for syv år siden. The Observer skriver, at det samme angiveligt skulle være sket under nødhjælpsarbejde i det afrikanske land Chad for ti år siden.

Beskyldningerne får regeringen til at genoverveje deres forhold til Oxfam. Oxfams direktør, Mark Goldring, undskylder de ansattes opførsel, som han kalder ”uacceptabel og i modstrid med organisationens værdier”. Han påpeger dog, at Oxfam ikke er den eneste organisation, der har eksempler på forkert opførsel blandt ansatte.

Allerede i 2011 blev Oxfam blev bekendt med beskyldningerne og satte en undersøgelse i gang. Her kom det frem, at medarbejdere, blandt andre en landechef, havde købt sig til sex og holdt orgielignende fester, mens de var udsendt for at hjælpe kriseramte personer. Prostitution er desuden ulovligt i Haiti.

The Times skriver, at Oxfam ikke ville have sagen frem i lyset. Oxfam selv siger, at de informerede relevante personer om undersøgelsen, men fremlagde dog ikke alle detaljer i sagen, da det kunne have tiltrukket ekstra opmærksomhed.

Oxfam modtager hvert år mere end 260 millioner kroner fra den britiske stat og det er blevet gjort klart overfor Oxfam, at hvis nødhjælpsorganisationen fortsat ønsker økonomisk støtte fra regeringen, skal de overlevere alle informationer om det seksuelle misbrug i Haiti.

oxfam, nødhjælpsarbejde, nødhjælpsorganisation, undersøgelse, seksuelt misbrug, prostitution, sex, køb, penge, ansvar,
Britiske nødhjælpsansatte beskyldes for at købe sex af kriseramte. (Foto: Ritzau Scanpix)

Vikingesang vinder melodigrandprix

Vinderen af det danske melodi grand prix 2018 blev fundet i weekenden, hvor Jonas Flodager Rasmussen løb med sejren med sangen “Higher Ground”, der løb med 50 procent af stemmerne. Sangen handler om vikingerne og vores nordiske kulturarv og er en opfordring til at søge fredelige løsninger på konflikter.

Rasmussen skal derfor repræsentere Danmark ved det europæiske melodi grand prix, Eurovision, i Portugals hovedstad Lissabon i 8.-12. maj, hvor vi skal konkurrere mod 42 andre lande om prisen. Det skriver Politiken.

Fund af gammel bombe lukker London-lufthavn

Søndag aften måtte London City Airport lukkes ned, fordi man fandt en stor bombe i Themsen ved King George V Dock, der ligger tæt ved en landingsbane i Londons mest centralt beliggende lufthavn.

Under Anden Verdenskrig blev London bombarderet under den såkaldte “blitzkrieg”, hvor de tyske luftstyrker mellem september 1940 og maj 1941 smed tusindvis af bomber over byen.

Specialister og flåde arbejder nu på at få den store bombe fjernet. Det skriver TV2.

Se også: Forstå sagen: Derfor dukker der stadig bomber op fra Anden Verdenskrig

london city airport, lufthavn, bombe, anden verdenskrig, sikring, themsen, sikkerhed, detonering,
London City Airport er lukket efter fundet af en gammel bombe fra Anden Verdenskrig i Themsen tæt på lufthavnen. (Foto: Ritzau Scanpix)

Olieindsmurt langrendsløber kom til OL efter kun et år

I 2016 ved sommer-OL i Rio blev Pita Taufatofua kendt for at gå indmarch i bar overkrop, og ved dette års vinter-OL i Pyeongchang gjorde han det igen i bidende kolde. Pita repræsenterer stillehavsøen Tonga, hvor han er kvalificeret i disciplinen langrend. Det skriver TV2.

– Det er en ære, men det føles ret mærkeligt at være her. Det tog mig tyve år at komme til Rio (sommer-OL i 2016, red.), og kun et år at komme hertil, fortæller tonganeren til Reuters.

Pita Taufatofua var tyve år om at kvalificere sig i taekwondo til sommer-OL, men kun et år til vinter-OL, og han sprang på skiene for første gang i januar 2017. Derudover har han trænet i sand og på rulleski, da der ikke er sne på Tonga.

– Jeg tog træplanker under fødderne og løb i klitter og på stranden for at finde balancepunktet og få noget glid, og jeg kiggede meget på YouTube for at se, hvordan de professionelle gør det. Så prøvede jeg at efterligne det mentalt i hovedet.

Læs også: OL-hunks – weekendens eyecandy til jer alle

pita taufatofua, ol, vinter-ol, sydkorea, tonga, olie, olieindsmurt, bar overkrop, nationaldragt, teakwondo, langrend, kvalificering, sport,
Pita Taufatofua er efterhånden kendt for at marchere ind til OL i bar og olieindsmurt overkrop. Atleten var 20 år om at kvalificere sig til OL i taekwondo, men kun et år om at kvalificere sig i disciplinen langrend. Han stiller op for østaten Tonga, hvor der ikke findes sne. (Foto: Ritzau Scanpix)

Prins Henriks tilstand er fortsat alvorlig

I sidste uge meddelte Kongehuset, at Prins Henriks tilstand var forværret, og den ser ikke ud til at være forbedret hen over weekenden.

Den royale familie har besøgt prinsen mange gange hen over weekenden. Derudover har prinsens søster været på Rigshospitalet og besøge Henrik, og også to af prinsens brødre er på vej til Danmark.

Dronning Margrethe har aflyst et arrangement mandag på Sankt Lukas Hospice i Hellerup, som hun skulle besøge i anledning af dets 25-års jubilæum.

Prins Henrik har været indlagt på Rigshospitalet siden 28. januar, hvor han har fået konstateret en godartet svulst i venstre lunge og en lungeinfektion. Det skriver DR.

Læs også: Kongehuset: Prins Henriks tilstand er alvorligt forværret

ballonudvidelse, infektion, operation, bækken, lysken, prins henrik, kongelig, kongefamilien, royal, prisngemalen, infektion, sygdom, ikke alvorligt
Prins Henrik er fortsat i en alvorlig tilstand. (Foto: /ritzau/)

Russisk passagerfly styrtet ned

Et russisk passagerfly er styrtet ned nær Moskva. De 65 passagerer og seks besætningsmedlemmer, som var ombord på flyet, meldes alle omkommet.

Der er tale om et regionalt fly, der forsvandt fra radaren, efter at det var lettet fra Domodedovo-lufthavnen i Ruslands hovedstad, Moskva, på vej til byen Orsk nær grænsen til Kasakhstan.

Flyet er fra Saratov Airlines, der mest flyver mest indenrigsruter. Ifølge BBC blev selskabet i udelukket fra at operere internationale flyvninger i 2015, da myndighederne ved et uanmeldt besøg opdagede, at andre end flypersonalet havde adgang til cockpittet. Selskabet appellerede afgørelsen og fik igen lov at flyve internationalt i 2016, dog hovedsageligt mellem russiske byer, og destinationer i Armenien og Georgien. Det skriver DR.

flystyrrt, fly, saratov airlines, flystyrt, døde, omkomne, passagerer
Det var et fly som dette fra Saratov Airlines, der styrtede ned i Rusland. (Foto: Ritzau Scanpix)

Dansk bus udbrændt i Sverige med 34 børn på vej på skiferie

En gruppe elever fra 8. og 9. klasse fra Assens fik en ubehagelig oplevelse på vej på skiferie, da deres bus brød i brand. Branden opstod tilsyneladende i motoren og bredte sig hurtigt til resten af bussen, som udbrændte fuldstændigt. Det lykkedes chaufføren at få alle passagerer af bussen, så ingen kom noget til. Det skriver Ritzau.

– De stod i grøften på god afstand af bussen, da vi nåede frem. Chaufføren gjorde et godt job og fik hurtigt bussen evakueret. Bussen er fuldstændig udbrændt, og det kunne være endt i en katastrofe. Det er endt så lykkeligt, som det kunne, siger indsatsleder Stefan Rane til Göteborg Posten.

politi, blå blink
Dansk bus udbrændt på vej på skiferie. (Foto: /ritzau/)

New York stævner selskab for ikke at beskytte mod Weinstein

Chefanklageren i delstaten New York, Eric Schneiderman, mener, at The Weinstein Company og dets ledelse ikke beskyttede sine ansatte mod filmproducenten og tidligere direktør Harvey Weinstein. Derfor stævner chefanklageren nu filmselskabet, og Weinsteins bror, Robert Weinstein, fordi han angiveligt undlod at handle, selv om han gentagne gange blev præsenteret for troværdige tegn på Harvey Weinsteins chikane og misbrug.

Harvey Weinstein er anklaget af mere end 70 filmkvinder for at have chikaneret og misbrugt kvindelige medarbejdere i årevis. Sidste år blev Harvey Weinstein fyret sidste år, efter at en lang række kvinder har anklaget ham for voldtægt og seksuelle overgreb. Han har nægtet sig skyldig i sex uden samtykke. Harvey Weinstein har i årevis været en af de mest indflydelsesrige personer i Hollywood.

Weinstein-sagen udløste #MeToo-bevægelsen, der har sat fokus på sexchikane verden over. Til at begynde med hovedsageligt inden for filmindustrien og blandt skuespillere, men nu mere eller mindre i alle brancher. Det skriver Ritzau.

sexchikane, chikane, sex, kvinder, skuespillerinder, hollywood, harry weinstein, anklager, forlig, magtmisbrug, sexsag, fyret,
Flere kvinder anklager Hollywoodbossen Harry Weinstein for sexchikane og seksuelle overgreb. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·