Læs også:

Close
Fifty Shades har givet de danske maend blod på BDSM-tanden - Shutterstock

Danske mænd shopper løs af “Fifty Shades-legetøj”

Nyheder  | 

Hvis du gik og troede, at det var forbeholdt de kvindelige fans af den frække filmtriologi at fantasere om bondage, blindfolds og blid dominans, så kan du godt tro om igen

“Fifty Shades – Fri”, tredje og sidste del i den populære filmtriologi om den unge, uerfarne Anastasia Steele og den forførende Mr. Grey, erobrer de danske biograflærreder i dag. Den erotiske feber hærger atter det ganske land, og i år har den – noget uventet – ramt de danske mænd særligt hårdt.

Det viser dugfriske tal fra Danmarks førende erotiske webshop Sinful.dk.

Fifty Shades Darker er nummer to i rækken af film. Nu har en tredje premiere. (Foto: All Over)

Læs også: Ny analyse: Børn dræber sexlivet

Ikke kun til husmødre

Du kender garanteret udtrykket “husmorporno”, en betegnelse, som dækker over den slags mainstream erotisk litteratur – herunder Fifty Shades – som er særligt elsket af mødre og husmødre. Det Mr. Grey’ske univers synes dog imidlertid at appellere endog ganske kraftigt til de danske mænd også.

Sinfuls samlede salg af varer i BDSM-kategorien er, i kølvandet på offentliggørelsen af traileren til “Fifty Shades – Fri”, nemlig ikke blot steget med 30 procent – opgørelsen viser også, at langt størstedelen af varerne er solgt til kunder af hankøn.

– Det kan godt være, de fleste mænd hverken har læst bøgerne eller set filmene, til gengæld har de fornemmet meget godt, hvad det er, kvinderne går og snakker om; fascinationen af og længslen efter en mand, der tør tage magten i sengen, forklarer sexolog Jakob Olrik.

På oversigten over personer, som har shoppet håndjern, piske, blindfolds og gags, skal vi således helt ned på en overraskende 23. plads, før vi finder et kvindenavn.
Dykker man dybere ned i opgørelserne over legetøj, der storhitter, gemmer sig en anden interessant og “maskulin” tendens.

Fifty Shades har givet de danske maend blod på BDSM-tanden - Shutterstock
Fifty Shades har givet de danske mænd blod på BDSM-tanden. (Foto: Shutterstock)

BDSM-udstyr minder lidt om værktøj

Særligt piske og floggers har fundet vej til de danske mænds online indkøbskurv, og webshoppens salg af kinky produkter har generelt oplevet en utroligt stærk fremgang. Højdespringerne skal dog findes i kategorierne for bondage og fiksering, hvor spreader baren for begyndere og rå håndleds manchetter er steget med henholdsvis 133 og 284 procent. Men det er der måske en fornuftig forklaring på, mener Jakob Olrik:

– BDSM-sexlegetøj har karabinhager, skruer, kæder og den slags. Det minder næsten om det værktøj, man finder i et byggemarked. Mænd elsker gadgets og ting, der skal bygges på og skrues i – også deres egen og deres partners seksualitet, når vi taler i overført betydning.

De lidt blidere produkter, såsom blindfolds, er ligeledes i høj kurs blandt Sinfuls kunder, og noget tyder på, at Fifty Shades epidemien langt fra er ovre. At filmene er fortsat med at øge interessen for BDSM markant rundt om i de danske soveværelser kommer ikke bag på sexologen:

– Vi elsker leg og uforudsigelighed, når vi har sex, for her kan vi træde ind i et fantasiunivers uden tabuer og give slip på alle hverdagens moraliseringer, slutter han.

Læs også: Mænd svarer på spørgsmål om oralsex, kønslæber, smagsvarianter og duske

Top 10 solgte produkter i DK BDSM

1. Shibari Bondage Reb 10 m
2. Fifty Shades of Grey Vibrerende Love Ring
3. Fetish Fantasy Begynder Spreader Bar
4. Fifty Shades of Grey Klitoris Gel
5. Bound Læder Håndleds Manchetter
6. Fifty Shades of Grey Senge Binde Sæt
7. Max Passion Mini Flogger Pisk
8. Master & Slave Bondage Spil til Par
9. Rimba Spredestang Metal Justerbar
10. Sinful Feather Tickler

Undersøgelsen er udelukkende baseret på brugerdata fra Sinfuls kunder, som ikke indeholder personfølsomme oplysninger, eller kan spores tilbage til enkeltpersoner.

Læs også: Imponer din Mr. Grey med dette alternative Fifty Shades-sexlegetøj

· Mere fra samme kategori ·