Læs også:

Close
Dankort, VISA, kreditkort, betaling, NETS

NEWS: Nyt svindelnummer: Aflurer kvinders dankort på dates

Nyheder  | 

Nyt svindelnummer: Aflurer kvinders dankort på dates · Manden bag Ikea er død · Prins Henrik indlagt på Rigshospitalet · Koncentrationslejre må ikke længere være polske · Nyt forsvarsforlig giver øget støtte til politiet og mere bekæmpelse af cyberangreb · Dagens billede: Tennisglæde

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nyt svindelnummer: Aflurer kvinders dankort på dates

Efterlader du nogle gange din pung alene sammen med din date? Så kan det godt være, at du skal til at stoppe med det.

Rigspolitiet fortæller nemlig, at dankortsvindlerne har taget en ny metode i brug, hvor de inviterer på date og aflurer dine dankortoplysninger – eksempelvis når du er på toilettet. Når daten så er slut, går de i gang med at misbruge oplysningerne.

– Vi kender en del til Nigeria-breve og romance-scam, hvor offeret er blevet svindlet af gerningsmanden over nettet uden at de har mødt hinanden. Men vi kender endnu ikke så meget til de tilfælde, hvor de mødes via en datingside for derefter at tage på en date, hvor den ene part så får afluret koden til sit kreditkort eller andre personlige oplysninger, fortæller Niels Denny Sørensen, operativ chef for NC3 (Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center).

I Norge har de oplevet dankortlurende datere, blandt andet med den danske svindler Frederik Hansen, som er med i TV 2-programmet “Kærlighedssvindlerne”. I 2014 og 2015 boede han i Norge, hvor han skabte kontakt til kvinder via Tinder.

– Vi kender til tre kvinder i Bodø og til tre kvinder i Oslo-området. Frederiks måde at gøre det på i Norge har været ved at tage kontakt via appen Tinder. Når han har mødt dem, har han stjålet deres ID-kort. Han har ikke stjålet det fysisk, men han har memoreret kortnummeret og andre personoplysninger, som han bruger til at søge om blandt andet lån eller til at handle varer på internettet, siger Per Gladmann Sørheim, efterforsker hos norsk politi i det østlige politidistrikt.

Frederik Hansen var endda på dates med kvinderne flere gange efter, hor han imponerede dem med kærlighed og gaver, som han skaffede med de penge, han stjal fra kvinderne. Herhjemme er det præcise omfang endnu ikke kendt, fordi sagerne typisk bliver anmeldt ude i politikredsene. Derudover er der et stort mørketal i denne type sager, fordi det er forbundet med stor skam at blive svindlet af en, man troede var en anden, og mange sager bliver derfor aldrig anmeldt eller oprettet som indsigelser hos bankerne. Det skriver TV2.

Dankort, VISA, kreditkort, betaling, NETS
I et nyt type fupnummer inviterer gerningsmanden kvinder på date, og ripper deres dankortoplysninger. (Foto: Polfoto)

Manden bag Ikea er død

Ikeas grundlægger, Ingvar Kamprad, er død. Han blev 91 år. Det skriver de svenske medier Dagens Industri og Dagens Nyheter. Han døde lørdag efter kort tids sygdom i sit hjem i Småland omgivet af sine kære.

– Det er sørgeligt, men samtidig kan man ikke lade være med at være begejstret over, at han fik et langt og indholdsrigt liv. Jeg tror virkelig, han har haft det utrolig sjovt under konstruktionen af Ikea. Han var en af 1900-tallets største entreprenører. Måske den største, siger Lars-Johan Jarnheimer, formand for Ingka Holding, Ikeas moderselskab.

Ingvar Kamprad grundlagde Ikea i 1943, da han var 17 år gammel. Det første varehus åbnede i 1958 i Småland i byen Älmhult, men siden har Ikea bredt sig over hele verden. Det verdensomspændende foretagende findes i dag i 29 lande fordelt på 355 varehuse. I 2016 kunne Ingvar Kamprad fejre sin 90-års fødselsdag med en personlig formue på over 140 milliarder kroner og en titel som en af verdens rigeste mænd.

Ingvar Kamprad arbejdede til det sidste. Selv om han formelt forlod sine topposter i Ikea i 1988, så forblev han en vigtig figur i koncernen og fungerede som seniorrådgiver frem til sin død, oplyser koncernen.

– Ingvar bliver meget savnet og hjerteligt husket af sin familie og af IKEA medarbejdere over hele verden, lyder det fra Ikea på Twitter.

Prins Henrik indlagt på Rigshospitalet

Prins Henrik er her til aften blevet indlagt på Rigshospitalet i København. Han er kommet hjem fra et ophold i Egypten for at blive nærmere undersøgt. Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

– H.K.H. Prins Henrik er her til aften blevet indlagt på Rigshospitalet i København. Prinsen har siden begyndelsen af januar opholdt sig i Egypten og blev for nogle dage siden indlagt på hospital. Det er i forlængelse heraf, at Hans Kongelige Højhed nu er kommet hjem for at gennemgå yderligere undersøgelser på Rigshospitalet, lyder det i pressemeddelelsen.

Prins Henrik kæmpede med helbredet henover sommeren og var senest indlagt på Rigshospitalet i august efter komplikationer i forbindelse med en operation i lysken. I september kom det frem, at den 83-årige prins er blevet diagnosticeret med demens af et specialistteam på Rigshospitalet, der henover sensommeren havde udført en række undersøgelser.

Den 4. januar rejste prinsegemalen til Sharm El Sheik i Egypten, hvor han i mange år har kendt hotelejer Anan el Galaly. Siden Prins Henrik blev pensioneret fra sine offentlige embeder, og kongehuset stod frem med, at han lider af demens, har Prins Henrik været på flere rejser til Egypten. Det skriver DR.

ballonudvidelse, infektion, operation, bækken, lysken, prins henrik, kongelig, kongefamilien, royal, prisngemalen, infektion, sygdom, ikke alvorligt
Prins Henrik er blevet indlagt efter en tur til Egypten. (Foto: /ritzau/

Koncentrationslejre må ikke længere være polske

Et nyt lovforslag skal gøre det ulovligt at omtale koncentrationslejre i Polen som polske. Flere af de mest berygtede af nazisternes udryddelseslejre ligger i Polen, som var blandt de første lande, der blev erobret af Hitlers tropper i september 1939.

Det gør dog ikke lejre som Auschwitz til polske. Det fastslår landets regering, der nu vil gøre det strafbart med op til tre års fængsel at omtale dem sådan. Lovforslaget skal bare vedtaget i det polske senat og underskrives af præsident Andrzej Duda, så er det vedtaget.

– Auschwitz-Birkenau er ikke et polsk navn, og “Arbeit Macht Frei” er ikke en polsk sætning, skrev den polske premierminister Mateusz Morawiecki lørdag aften på Twitter.

Det er dog ikke alle, der er lige tilfredse med den nye lov. Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, har nemlig indkaldt den polske repræsentant i Jerusalem for at klage over lovforslaget.

– Jeg er kraftigt imod det. Man kan ikke ændre historien, og holocaust kan ikke blive benægtet, siger Netanyahu.

Israel anerkender, at det er forkert at omtale dødslejrene som polske, men landets regering frygter samtidig, at det vil indskrænke mulighederne for forskning og i at tale om rædslerne i KZ-lejrene, hvis det gøres direkte strafbart at tale om dem. Israel mener, at loven skal bruges til at dække over diskussioner af polske krigsforbrydelser. Det modsiger Polen ifølge TV2.

Læs også: YOLOCAUST: Kunstner sætter KZ-lejr-fotos ind over mindesmærkeselfies

polen, auschwitz, koncentrationslejr, kz-lejr, tysk, nazister, 2. verdenskrig, hitler, benjamin nentanyahu, polen, israel, lov, krig, verdenskrig, holocaust,
“Arbeit macht frei” er ikke polske ord, og koncentrationslejrene var ikke en polsk opfindelse. Derfor må ikke længere kaldes polske, siger ny lov. (Foto: /Ritzau Scanpix)

Nyt forsvarsforlig giver øget støtte til politiet og mere bekæmpelse af cyberangreb

For første gang siden afslutningen på den kolde krig øges forsvarsbudgetterne. Forsvaret skal støtte politiet i højere grad, kampen mod cyberangreb skal intensiveres, og så skal Forsvaret have en ekstra økonomisk indsprøjtning på 12,8 milliarder kroner. Det skriver DR.

  • Der afsættes 1,4 milliarder kroner til cybersikkerhed.
  • Der etableres en ny brigade på 4.000 soldater, der kan indsættes som led i en Nato-koordineret indsats.
  • Hvert år skal der uddannes 500 nye værnepligtige.
  • Forsvaret får 700 nye ansatte. Region Syddanmark får omkring 400, Region Midtjylland får 200, mens Bornholm får cirka 100 nye arbejdspladser.

Det er regeringen samt Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Radikale, der står bag forliget. Det nye forsvarsforlig vil betyde, at Danmark bruger 1,3 procent af BNP på Forsvaret – det er stadigvæk et pænt stykke fra Natos samlede målsætning på 2,0 procent i 2024.

fancy bear, forsvaret, mail, medarbejdere, sikkerhed, danmark, indland, udland, sikkerhedspolitik, hacker, hackere, rusland, russer,
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er glad for det nye forsvarsforlig (Foto: Polfoto).

Dagens billede

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki var på alles læber, da hun i weekenden vandt Australian Open og dermed karrierens første Grand Slam titel – et mål Caroline har arbejdet mod i mange år.

Ikke alene var kampen hård i sig selv, Caroline spillede mod rumæneren Simona Halep i 30 graders varme. De to spillere måtte køles ned med ishånklæder under kampen, og efterfølgende der Halep blevet indlagt for dehydrering og udmattelse. Caroline Wozniacki kom sig dog hurtigt, ikke mindst takket være sin sejr, der også har gjort hende til verdens bedste kvindelige tennisspiller.

Tillykke!

· Mere fra samme kategori ·