Læs også:

Close
panik, løb, flugt, oxford street station, bond street station, metropolitan police, london, terror, terrorfrygt, terrorberedskab, flugt, sloges, slagsmål, platform, metro, trussel, opkald, terrorenhed, politi, england

NEWS: Panik udløste terrorberedskab i London

Nyheder  | 

Panik udløste terrorberedskab i London · Paradisø hæver vulkan-alarmberedskab til højeste niveau · Undersøgelse: Kvindelige politikere oplever chikane · Dansk ju-jitsu-talent strangulerer sig til VM-bronze · Israelsk minister går af efter sporarbejde under sabbatten

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

panik, løb, flugt, oxford street station, bond street station, metropolitan police, london, terror, terrorfrygt, terrorberedskab, flugt, sloges, slagsmål, platform, metro, trussel, opkald, terrorenhed, politi, england
Panik udløste terrorberedskab i London i området omkring Oxford Street Station. (Foto: /ritzau/)

Panik udløste terrorberedskab i London

Fredag dukkede flere videoer op på sociale medier, der viste mennesker flygte fra metrostationen Oxford Cirkus i London. Politiet var lynhurtigt på stedet, og lukkede hurtigt Oxford Cirkus og Bond Street Station. Ifølge de første meldinger, havde der været skud på Oxford Street og på Oxford Circus’ undergrundsstation. Derefter blev der stille om sagen.

Mediet Vox fortæller nu, at det var panik, der udløste alarmen. Angiveligt var to personer oppe og slås på metroplatformen i Oxford Street Station, fordi andre passagerer ikke kunne komme forbi de to slagsbrødre, kom der kø. Køen blev så stor, at den udløste panik blandt passagererne, der begyndte at ringe til politiet.

Politiet fik så mange opkald, at de var nødt til at rykke på anmeldelserne. Stationen blev anmeldt og politiets antiterrorenhed ankom til stedet. Nogle af de mennesker, der ringede ind, talte om skud, men politiet har senere afvist, at der på nogen måde har været affyret våben og der er heller ikke nogen sårede.

Der var dog stadig nogen, der kom på hospitalet, for da de mange mennesker, der var i panik efter at have været fanget nede i metroen, nåede gadeniveau, bredte panikken sig yderligere. Her begyndte folk at løbe fra stedet, og flere blev mejet ned af andre mennesker på flugt.

Læs mere: Bevæbnet politi evakuerer metrostationer i London

panik, løb, flugt, oxford street station, bond street station, metropolitan police, london, terror, terrorfrygt, terrorberedskab, flugt, sloges, slagsmål, platform, metro, trussel, opkald, terroenehed, politi, england
Da panikken bredte sig til gadeniveau blev flere løbet ned. (Foto: /ritzau/)

Paradisø hæver vulkan-alarmberedskab til højeste niveau

I dag mandag morgen har de indonesiske myndigheder hævet alarmberedskabet på ferieøen Bali til det højeste niveau. Alle i en radius af ti kilometer fra vulkanen Agung, er blevet bedt om at forlade stedet straks. Det sker efter vulkanen gik i udbrud for anden gang på en uge lørdag aften.

Ifølge AFP siger en embedsmand, at der er frygt for et “betydeligt udbrud” snart sker. Det vurderer man, fordi der ind imellem kan høres små eksplosioner på op til 12 kilometers afstand. Der er synlige flammer fra toppen af vulkanen, og der stiger grå askeskyer op.

25.000 mennesker er allerede blevet evakueret fra området omkring vulkanen og flyttet til andre steder på øen, og den internationale lufthavn i byen Denpasar på Bali er blevet lukket i mindst 24 timer.

Meldingen fra Udenrigsministeriets Borgerservice lyder natten til mandag dansk tid, at ministeriets rejsevejledning for Indonesien, der senest blev ændret 8. november, fortsat er gældende.

Sidste gang, Agung gik i udbrud, var i 1963. Dengang kostede udbruddet flere end 1000 mennesker livet. Det skriver Ritzau.

Der er også andre vulkaner, der rører på sig: Vulkan i Island viser øget aktivitet

agung, bali, vulkan, udbrud, alarmberedskab, evakuering, indonesien, evakuering
Bali er i højeste alarmberedskab, fordi vulkanen Agung er begyndt at røre meget på sig. (Foto: /ritzau/)

Undersøgelse: Kvindelige politikere oplever chikane

18 kvinder fra samtlige partier rundt omkring i landet er blevet interviewet i en ny undersøgelse foretaget af Amnesty Internationals danske afdeling. Undersøgelsen viser, at alle kvinderne har oplevet chikane og trusler.

En stor del af chikanen og truslerne er møntet direkte eller indirekte på kvindernes køn, fortæller Helle Jacobsen, programleder for køn i den danske afdeling.

– Der er de helt direkte trusler om voldtægt eller andre former for seksuelle overgreb. Der er mænd, som sender billeder af deres nøgne penis til politikernes e-mail eller på Messenger. Gentagne kommentarer om udseende, påklædning og skældsord, som retter sig direkte til kvindernes køn: So, kælling og luder – ting, som man normalt ikke ville kalde en mand, fortæller hun.

Ud over køn er de rettet mod kvindernes etnicitet, seksuelle orientering eller religiøse overbevisning. Mænd bliver også udsat for hadefulde ytringer på nettet, men ifølge Amnesty viser undersøgelser, at hovedparten af truslerne rammer kvinderne. Det skriver Ritzau.

pia allerslev, politik, lokalpolitik, kommunalpolitik, kvindelige politikere, kvinde, chikane, trussel, dick picks, amnesty international,
Flere kvindelige politikere, blandt andre Pia Allerslev (V), har oplevet chikane og trusler på nettet. (Foto: /ritzau/)

Dansk ju-jitsu-talent strangulerer sig til VM-bronze

Danske Rebekka Ziska Dahl fik sin modstander til at besvime og sikrede sig derfor VM-bronze i Bogotá i Colombia.

I bronzekampen mødte hun belgieren Licai Pourtois, og med en føring på 6-4 var Rebekka Ziska Dahl på vej mod sejren, da hun fik fat i sin modstander i en strangulering. Belgieren nåede ikke at markere sin overgivelse ved at klappe i gulvet, inden hun besvimede, og hun blev derfor diskvalificeret.

Det er tredje år i træk, at den 21-årige ju-jitsu-kæmper bliver nummer tre ved verdensmesterskaberne i vægtklassen op til 55 kg.

– En bronzemedalje til et verdensmesterskab er godt, men selvfølgelig var det ikke bronzen, jeg kom efter. På trods af, hvordan alt er forløbet, er det alligevel en fed følelse efter en spændende bronzefinale, siger Rebekka Ziska Dahl i en pressemeddelelse til DR.

Israelsk minister går af efter sporarbejde under sabbatten

Israels sundhedsminister Yaakov Litzman trækker sig som minister i Benjamin Netanyahus regering, fordi der blev arbejdet på Israels jernbanenet under sabbatten.

Litzman så sporarbejdet som en regeringsgodkendt “vanære” af sabbatten, som strider imod “det jødiske folks hellige værdier”. Derfor valgte han at træde tilbage som sundhedsminister. Sabbatten er den ugentlige fridag i den jødiske tro, og ifølge jødisk lov er det forbudt at arbejde under sabbatten.

Litzman står i spidsen for et ultraortodoks jødisk parti kaldet Aguda Yisrae, som er en del af Benjamin Netanyahus regering. Partiet og Litzman er magtfulde, har traditionelt en betydningsfuld finger med i israelsk politik og har blandt andet været med til at sikre Netanyahu den nødvendige støtte for at kunne danne regering.

Efter et regeringsmøde i dag sagde Netanyahu, at han er ked af sundhedsministerens beslutning, men at koalitionen ikke bliver opløst. Premierministeren understregede også, at sabbatten er vigtig for alle israelere, men at behovet for “sikker og vedvarende” transport også var vigtigt. Det skriver Ritzau.

yaakov litzman, jødedom, jøde, israel, netanyahu, sundhedsminister, hviledag, sabbat, religion
Israels sundhedsminister Yaakov Litzman er trådt tilbage fra sin post i protest over, at regerignen tillod jernbanearbejdere at reparere skinner på sabbatten – den jødiske tros hviledag. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·