Læs også:

Close
valg, kommunalvalg, regionsrådsvalg, kommunal og regionsrådsvalg, stemme, stemmeurne, stemmeurner, stemmer, valg, kandidat, kandidatliste, parti, politiker, politiker, folkevalgte, folkevalgt, brevstemme, valgkort, stemmeprocent, danmark, indland, danskere, stemmeprocent, blank stemme

NEWS – Valgekspert: Enlige, unge og nydanskere trækker stemmeprocenten ned

Nyheder  | 

Valgekspert: Enlige, unge og nydanskere trækker stemmeprocenten ned · Uffe Elbæk undskylder efter møgsager · Rundspørge: Aggressive veganere får folk til at spise kød · Grimt juletræ går viralt · EMA rykker til Amsterdam · Vulkan i Island viser øget aktivitet · Trump sætter Nordkoreas “morderiske regime” på terrorliste · Dagens billede

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Valgekspert: Enlige, unge og nydanskere trækker stemmeprocenten ned

Færre vil stemme ved dagens kommunalvalg end for fire år siden. Det vurderer Kasper Møller Hansen, professor og valgforsker ved Københavns Universitet ifølge DR. Kasper Møller Hansen mener ikke, at stemmeprocenten kommer til at sætte rekord ved valget i dag, og han mener også, at den bliver også lavere end for fire år siden. Særligt to ting er årsagen til hans vurdering;

– Først og fremmest har ressourcerne til at lave mobiliseringskampagner ikke været helt de samme. En anden ting er, at rent demografisk er der flere indvandrere og efterkommere ved dette valg end ved det seneste. Det betyder samlet set, at valgdeltagelsen nok vil falde, siger han.

En række kommuner har dog gjort særlige indsatser for at få flere borgere til at stemme. Frederiksberg Kommune sender sms’er ud til unge borgerne om, at de skal huske at stemme og i Ikast-Brande Kommune laver man forsøg med at bruge unge som valgtilforordnede. Hørsholm Kommune har arrangeret tegnekonkurrencer for børn, for at få forældrene ned og stemme. Ifølge Kasper Møller Hansen er det netop sådanne tiltag, der får vælgerne til stemmeurnerne.

– Ved sidste valg lavede man rigtig mange kampagner rettet mod grupper som nydanskere, de unge og kontanthjælpsmodtagere. Og vi så, at valgdeltagelsen steg i samtlige kommuner og i samtlige aldersgrupper, siger valgeksperten, der dog ikke bekymrer sig om vælgerantallet;

– Jeg tror, at vi kommer til at have en flot valgdeltagelse, der ligger over gennemsnittet i forhold til, hvad vi har set de sidste 30 år, siger han.

#KV2017 – Valg 2017: Er du klar til at sætte dit kryds i dag?

valg, kommunalvalg, regionsrådsvalg, kommunal og regionsrådsvalg, stemme, stemmeurne, stemmeurner, stemmer, valg, kandidat, kandidatliste, parti, politiker, politiker, folkevalgte, folkevalgt, brevstemme, valgkort, stemmeprocent, danmark, indland, danskere, stemmeprocent, blank stemme
Ind i boksen, sæt dit kryds og ud igen. En simpel handling kan have stor betydning til valg. (Foto: /ritzau/)

Uffe Elbæk undskylder efter møgsager

“Alternativet er ramt af sager om krænkelser”. “Alternativet dropper fuckswing og dark rooms til valgfest”. “Alternativet ville have ansatte til at sende intimbilleder”. Sådan lyder tre overskrifter fra den forgangne uge om partiet Alternativet. Nu undskylder den politiske leder Uffe Elbæk for “uacceptable sager” til vælgere og medlemmer af partiet.

– Jeg vil gerne give jer alle min uforbeholdne undskyldning. Jeg er oprigtigt ked af, at I skal belemres med negative historier om ting, som jeg og mine kollegaer på Christiansborg ganske enkelt skulle have klaret bedre, lyder det fra Uffe Elbæk i et Facebookopslag.

Den negative omtale begyndte i sidste uge, da avisen Jyllands-Posten kunne fortælle, at Alternativets ledelse på Christiansborg havde sat en undersøgelse i gang af arbejdsforholdene i partiet, efter flere sager om seksuelle krænkelser. Alternativet ramte så forsiderne igen, da det kom frem, at en chef i partiet havde opfordret ansatte til sende fotografier af deres “pik i slap tilstand” i forbindelse med en 100 års fødselsdag på Alternativets stamværtshus, Centralhjørnet, hvor de skulle bruges til en collage.

I går, trak partiet overskrifter igen, fordi Alternativet i København afholder valgfest på baren Monastic i København, hvor såkaldte “fuckswings” og “dark rooms” plejer at være en del af interiøret. Det skriver DR.

Læs mere: Alternativet ville have billeder af medlemmers penisser

politik, indland, alternativet, parti, medlemmer, partimedlemmer, fjerdestørst,
Uffe Elbæk undskylder flere negative sager om Alternativet op til valget. (Foto: Polfoto)

Rundspørge: Aggressive veganere får folk til at spise kød

Ifølge en rundspørge foretaget blandt 2.363 kødspisende briter, er den mest udbredte årsag til, at de ikke bliver vegetarer eller veganere, at de elsker smagen af kød for meget. Det er næppe overraskende, men for en fjerdedel af de adspurgte har årsagen ikke noget at gøre med mad. De melder i stedet, at de ikke vil droppe kød på grund af “visse vegetarer/veganeres attitude.” Det skriver Munchies Storbritannien.

Undersøgelsen, der blev foretaget af kuponsitet Voucher Codes Pro viser, at 37 procent af de adspurgte kødspisere mener, at veganere og vegetarer er “ret agressive” over for kødspisere. 25 procent svarede, at de har oplevet, at de er blevet belært om deres diæt, og nogle af de adspurgte angav også, at nogle af dem, der kun spiser plantebaseret kost, anser “deres egen måde at spise på som den eneste rigtige”.

Aggresive veganere og vegetarer udpeges i en rundspørge som årsag til, at en del englændere nægter at droppe kød. (Foto: All Over)

Grimt juletræ går viralt

Byen Aars har købt et virkelig grimt juletræ, og det, at det fik nogle lys på, gjorde ikke sagen meget bedre. Træet skabte først debat på Facebook, og handelsstandsforeningen i byen havde egentlig lagt op til, at træet skulle skiftes ud på torsdag. Siden er de positive tilkendegivelser om træet dog strømmet ind, og nu får “Danmarks måske grimmeste juletræ” lov til at blive stående. Det skriver TV2.

– Det har jo udviklet sig. Nu er endnu flere blevet opmærksom på træet, og vi har fået en masse gode idéer. Derfor har vi besluttet at lade det stå. Vi har altså aflyst udskiftningen af træet, som ellers var blevet planlagt, fortæller Jørgen Sørensen fra Aars Handelsstandsforening, som hvert år står for at julepyntning af byen.

De lidt over 8.000 indbyggere i Aars har kunnet opleve deres juletræ på forsiden af netaviserne hos flere danske og også et norsk medie.

– Jeg er nødt til at sige, at dårlig reklame er bedre end ingen reklame. Jeg var træt af det, men nu vælger jeg at se lidt positivt på det. Måske får vi folk interesseret i vores juleudsmykning, siger Jørgen Sørensen, som tror, at det grimme træ måske kan blive lidt at en turistattraktion hen over julen.

Det “skæve” træ på kirketorvet, har siden det var et lille træ i skoven, drømt om at vokse sig stort og smukt, så det…

Geplaatst door Aars Handelsstand op maandag 20 november 2017

EMA rykker til Amsterdam

Som led i adskillelsen mellem EU og Storbritannien efter Brexit, rykker det euopæiske lægemiddelagentur, EMA, fra England til Amsterdam. Det besluttede 27 lande ved en afstemning i Bruxelles i går. Danmark var med i kapløbet om at blive værtsland for det nye agentur, men røg ud lige før finalen. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

ema, den europæiske lægemiddelstyrelse, amsterdam, københavn, eu, brexit, london, storbritannien, afstemning, bruxelles
Den europæiske lægemiddelstyrelse, EMA, flytter til Amsterdam efter Brexit. (Foto: /ritzau/)

Vulkan i Island viser øget aktivitet

I 300 år har en af Islands største vulkaner Öræfajökull ligget stille hen. Men nu er den begyndt at røre på sig. Det skriver det svenske medie SVT ifølge DR.

De stigende temperaturer får isen på gletsjeren over vulkanen til at smelte og bevæge sig, og der er nu dannet en cirkel i isen over vulkanen. Trods den nye aktivitet, er det ikke sikkert, at vulkanen går i udbrud lige med det samme, fortæller Reynir Bödvarsson, seismolog ved Uppsala Universitet i Sverige.

– Det kan være, at den forbereder sig på et udbrud, men det kan tage uger, måneder, år eller årtier, siger han.

Det islandske ministerium for civil sikkerhed og kriseberedskab er dog ved at overveje, om området rundt om vulkanen skal evakueres. Gletsjeren, der ligger over vulkanen, besøges af næsten 2.000 turister dagligt og der ligger flere landsbyer i nærheden af vulkanen.

Første gang Öræfajökull var i udbrud var i 1362, og der gik der mere end 40 år før folk igen kunne bo i området. Andet udbrud var mindre og fandt sted i 1727.

Se også: Redaktionens rejsetips: Island

öræfajökull, island, vulkan, udbrud, aktivitet, gletsjer, evakuering, natur, naturkatastrofe, lava,
Öræfajökull er begyndt at røre på sig og isen smelter på gletsjeren over vulkanen. (Foto: All Over)

Trump sætter Nordkoreas “morderiske regime” på terrorliste

USA vil presse Nordkorea yderligere for at stoppe landets raket- og atomvåbenprogram, og derfor har præsident Donald Trump sat Nordkoreas “morderiske regime” på den amerikanske terrorliste. Iran, Sudan og Syrien er allerede på den amerikanske terrorliste. Det skriver Ritzau.

Trump begrunder beslutningen med, at det er på høje tid at erklære Nordkorea som anstifter af statssponsoreret terror, og den amerikanske præsident vil starte en ny bølge af sanktioner for at lægge maksimalt pres på regimet, og stoppe det nordkoreanske raket- og atomvåbenprogram.

Lær mere om Nordkorea her: Hvad sker der for Nordkorea og missilerne?

koreakrigen, nordkorea, sydkorea, japan, usa, amerika, kim jung-un, kim jung-il, kim il sung, donald trump, politik, diplomati, missiler, missiltest, testaffyring, atomprogram, atomvåben, konflik, sanktioner, diplomati, propaganda, japan, fn, ballistiske missiler, krig, dødsald, døde, sårede, sovjetunionen, 2. verdenskrig, cubakrisen, berlin, 38th parallel, nordkorea, missiler, missiltest, missil, ballistisk missil, kim jong-un, krise, sydkorea, kina, japan, fn, sanktioner, advarsler,
Trump sætter nu Kim jong-Uns Nordkorea på sin liste over terrornationer. (Foto: Polfoto)

Dagens billede:

vs, victorias secret, model, undertøj, bh, to millioner, modeshow, shanghai, kina
Den brasilianske model Lais Ribeiro bærer Champagne Nights Fantasy-bh’en, der koster to millioner dollars, til Victoria’s Secret show i Shanghai Kina. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·