Læs også:

Close
cross fit, træning, konkurrence, ghd, ghd-øvelse, nyresvigt, indlagt, indlæggelse, overanstrengelse, syg, styrketræning, eliteatlet

NEWS: 14 indlagt efter crossfit-konkurrence – en med nyresvigt

Nyheder  | 

14 indlagt efter crossfit-konkurrence – en med nyresvigt · Oversvømmelser flere steder efter Ingolf · Hiv-virus kan blive fortid i Danmark · #JusticeForJanet: Bryst-stunt genoplives · NBA-stjerner søger svar efter flykollision · Kvindelig soldat i karate-kamp mod ortodokse jøder Dagens billede

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

cross fit, træning, konkurrence, ghd, ghd-øvelse, nyresvigt, indlagt, indlæggelse, overanstrengelse, syg, styrketræning, eliteatlet
14 indlagt efter crossfit-konkurrence – en med nyresvigt. (Foto: All Over)

14 indlagt efter crossfit-konkurrence – en med nyresvigt

I weekenden blev 14 mennesker indlagt, efter de deltog i en crossfit-konkurrence i Kolding. Det var en øvelse på den såkaldte GHD-maskine (Glute Ham Developer), der sendte de 14 andre crossfitudøvere på hospitalet. Den ene af de 14 oplevede endda nyresvigt. Det var første gang, den maskine var med i konkurrencen. Det skriver TV2-Syd.

– Det går så galt, fordi det er første gang, vi introducerer GHD-maskinen. Atleterne presser sig selv uden bevidsthed om, hvad den her maskine kan have af konsekvenser, hvis man presser sig selv på det niveau, siger arrangør Rasmus Maack fra eventfirmaet RX’d til TV SYD.

Arrangøren erkender, at de ikke var gode nok til at oplyse deltagerne om konsekvenserne ved at bruge maskinen. Han understreger dog samtidig, at det er sundt at dyrke crossfit, og det her ikke skal afskrække andre fra det.

– Vi skal være opmærksomme på, det her er et meget isoleret tilfælde. Vi har ikke oplevet det i Danmarks crossfit-konkurrencer hidtil. Og det er eliteatleter, vi har med at gøre – ikke motionister, siger Rasmus Maack.

Se øvelsen forklaret og demonstreret her:

Oversvømmelser flere steder efter stormen Ingolf

Der var frygt for store oversvømmelser og det helt tunge udstyr var kørt i stilling flere steder i landet, på grund af stormen Ingolf, der har presset vand ind i landets fjorde. Særligt ved Odense Fjord, Jyllinge Nordmark og bunden af Roskilde Fjord frygtede man, at vandet ville være hårdt imod. Heldigvis var virkeligheden blev ikke så slem, som prognoserne havde tydet på, men der var stadigvæk problemer med vandmasserne.

Vandstanden i Odense Fjord gik 167 centimeter over normalen kort før klokken 21, mens vandstanden nåede sit højeste ved Jyllinge Nordmark og Roskilde Fjord omkring midnat, hvor vandstanden lå på 128 centimeter over normalen. Blandt andet måtte Fyn Energi slukke for strømmen, så 82 husstande i Varbjerg blev mørklagt, for at sikre sig mod vandstanden.

I Horsens var flere veje nær havnen lukket, men burde være åbne igen til morgentrafikken. Derudover advarer Beredskabsstyrelsen mod at færdes i vand, der er relateret til oversvømmelserne, da det kan være forurenet med kloakvand. Det skriver DR.

storm, overvsvømmelse, oversvømmelser, horsens, odense, roskilde, jyllinge, vandstand, vejr,
Oversvømmelser i Horsens efter stormen Ingolf. (Foto: /ritzau/)

Hiv-virus kan blive fortid i Danmark med ny behandling

Sundhedsstyrelsen har besluttet at anbefale en forebyggende behandling af hiv-smitte, den såkaldte PrEP-behandling. Ved at tage en pille om dagen kan man ifølge Aids-Fondet nedsætte risikoen for smitte med den farlige sygdom med op til 99 procent. Den forebyggende behandling er godkendt i blandt andet USA, Norge, Sverige og Frankrig.

I Danmark har antallet af nye hiv-smittede i årtier ligget stabilt på mellem 150 til 200 mennesker om året. Derfor er der brug for pillen, vurderer direktør i Aids-Fondet Andreas Gylling Æbelø.

– Med dette afgørende skridt forventer vi, at vi kan stoppe udbredelsen af hiv i Danmark i 2025 eller 2030. Vi kan blive det første land i verden til at stoppe udbredelsen af hiv inden for vores egne grænser, siger han ifølge Ritzau.

aids, hiv, sygdom forebyggende, aids fondet, sundhedsstyrelsen, prep-behandling
Effektiv forebyggende behandling kan gøre Danmark fri for HIV og AIDS om nogle år. (Foto: All Over)

#JusticeForJanet: Bryst-stunt genoplives efter hyring af Timberlake til Super Bowl

Til næste år skal Justin Timberlake igen optræde til Superbowl-finalen. Det bliver hans tredje optræden – en bedrift ingen anden kunstner har gjort før ham. I 2004 skabte han ellers en af de største skandaler ved football-turneringen, sammen med Janet Jackson.

Jackson spillede i pauseshowet, og da Janet hev Justin op på scenen til det sidste nummer, gik publikum amok. De to artister optrådte til den unge mandlige sangers mega hit “Rock Your Body”, og da teksten “I’m gonna have you naked by the end of this song,” lød, trak Timberlake i Janet Jacksons stramme overdel og afslørede han Janets højre bryst, der var delvist dækket af et smykke, foran 144 millioner tv-seere.

skandale, ligestilling, kvinder, mænd, kvindekroppen, harvey weinstein, justicefor janet, nipplegate, justin timberlake, janet jackson, nipple, brystvorte, super bowl, 2004, half time show, optræden, pauseshow, sport, amerikansk football
Timberlake skal igen spille til Super Bowl og det har skabt fornyet fokus om Nipplegate. (Foto: All OVer)

Selvom det kun drejede sig om ganske få sekunder, gik seerne amok. Sagen blev kaldt Nipplegate og fik meget store og meget alvorlige konsekvenser, især for Janet Jackson, selvom det var Timberlake, der rev hendes bluse i stykker. Hun blev blandt andet udelukket fra at optræde fra Grammy-festen, hun havde meget svært ved at blive hyret til koncerter og forsvandt ud af medierne i en del år, indtil hun gjorde comeback med albummet “Unbreakable”. Timberlakes karriere skød derimod kun i vejret, efter Nipplegate.

I lyset af sagen om Hollywood-bossen Harvey Weinstein, der anklages af flere kvinder for sexchikane, har Justin Timberlakes hyring til pauseshowet ved Super Bowl 2018 vakt sagen til live igen. Mange mener, at Jackson blev uretfærdigt behandlet, blandt andet, fordi hun er kvinde og sort. #JusticeForJanet er derfor nu et trendende hasthag, og flere har udtalt, at Justin skal invitere Janet med på scenen i 2018. Det skriver Jyllands-Posten.

Læs også: #MeToo – kvinders overfaldshistorier trender på sociale medier

Chokerede NBA-stjerner søger svar efter flykollision

På vej til Chicago, var basketholdet Oklahoma City Thunders fly i sammenstød med et eller andet objekt i flere kilometers højde. Sammenstødet var så hårdt, at der kom en bule på flyets næste.

Det skete, efter at holdet havde lidt et skuffende nederlag til Minnesota Timberwolves og var på vej til Chicago, hvor de skulle spille mod holdet Chicago Bulls. Det skriver Ritzau.

Kvindelig israelsk soldat i karate-kamp mod ortodokse jøder

De seneste uger, har ortodokse jøder spærret vejene i Jerusalem, for at demonstrere mod tvungen militærtjeneste. Israel har op til tre års værnepligt for mænd og knap to år for kvinder. Ortodokse jøder fik dog en særaftale i årene efter statens oprettelse i 1948, hvor de fik ret til at fritages for værnepligt, og i stedet læse religiøse tekster på religiøse skoler, der finansieres af staten.

Den aftale blev ændret af Israels forrige regering, men den aftale er nu blevet udvandet af den nuværende regering med premierminister Benjamin Netanyahu i spidsen. Højesteret har besluttet ikke at godkende denne “udvanding” af loven, og det får flere ortodokse jøder til at demonstrere og spærre vejene i Jerusalem.

Det fik den kvindelige soldat Nomi Golan nok af, og da hun for nylig sad i sin bil og ikke kunne køre videre på grund af ortodokse demonstranter, tog hun kampen op. Golan sprang ud af sin bil, for at få demonstranterne til at flytte sig, men i stedet samlede de sig truende om hende, og kaldte hende for “shikse” (luder).

Episoden med den ene kvinde mod 50 truende mænd, er siden blevet vist i tv og på sociale medier i Israel, og den kvindelige soldat modtager mange støtteerklæringer. Det skriver Berlingske.

Dagens billede

milano, italien, solnedgang, elektricitet, dagens billede
Elektricitetsførende pyloner står i mørk kontrast til den ildrøde soldnedgang over Milano i Italien. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·