Læs også:

Close
skotland, verdens smukkeste land, land, visit skotland, geografi, smuk, natur, bjerge, søer, skove,

NEWS: Verdens smukkeste land er blevet kåret og vinderen er …

Nyheder  | 

Verdens smukkeste land er kåret · Prins Henrik har demens ·Mistænkelig bil udløste alarm ved statsministerboligen · Orkanen Irma dræber flere og ødelægger caribiske øer · Catalonien vil stemme om selvstændighed · Dalis kiste blev gravet op i faderskabssag, og nu er resultatet her

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Og verdens smukkeste land er …

Flere nordiske lande er i top 20, men det var Skotland, der blev kåret til verdens smukkeste. Det er den populære rejseguide Rough Guide, der har bedt sine læsere om at stemme på, hvilket land er det smukkeste.

– Vi er lykkelige over, at Skotland har modtaget denne bemærkelsesværdige hyldest fra Rough Guides læsere, men det er selvfølgelig ikke en overraskelse for nogen, der har oplevet vores vidunderlige land, siger Malcolm Roughland, direktør i VisitScotland, i avisen The Scotsman.

skotland, verdens smukkeste land, land, visit skotland, geografi, smuk, natur, bjerge, søer, skove,
Skotland er blevet kåret til verdens smukkeste land. (Foto: All Over)

 

Prins Henrik har demens

I går meddelt Kongehuset i en pressemeddelelse, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens.

Ifølge Rigshospitalet har sygdommen påvirket Prinsens helbred mere end forventeligt for hans alder og det kan føre til forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen.

Som konsekvens af sygdommen, vil prinsen neddrosle sine aktiviteter, og kongefamilien ønsker, at prisen får ro fremover.

ballonudvidelse, infektion, operation, bækken, lysken, prins henrik, kongelig, kongefamilien, royal, prisngemalen, infektion, sygdom, ikke alvorligt
Kongehuset oplyser, at Prins Henrik har demens. (Foto: /ritzau/

Mistænkelig bil udlæste alarm ved statsministerboligen

Onsdag eftermiddag rykkede politiet talstærkt ud til en bil, tæt ved statsminister Lars Løkke Rasmussens bolig i Nyhavn. Det skriver Ritzau.

– Vi havde en mistænkelig bil, men det viste sig, at der ikke var noget i det. Vi havde fat i ejeren og fik afdækket, at der ikke var noget mistænkeligt alligevel, siger Jesper Beuschel, der er central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

Hvorfor bilen virkede mistænksom, vil efterforskningslederen ikke ud med.

– Men det er sådan, når vi har den slags mistanke, at vi først sætter ind og får dannet os et overblik. I det her tilfælde kunne vi så afblæse igen, siger Jesper Beuschel, der ikke har yderligere kommentarer til sagen, som nu betragtes som slut.

politi, blå blink, lars løkke rasmussen, trussel, bevæbnet, afblæst
I går mødte bevæbnet politi talstærkt op ved statsministerens bolig. (Foto: /ritzau/)

 

Orkanen Irma rammer caribiske øer: Flere dræbt – 95 procent af ø ødelagt

Orkanen Irma er gået i land på De Caribiske Øer, mindst syv personer er døde og store dele af øerne er totalt smadret. Orkanen er en af de kraftigste, der nogensinde er blevet registreret i regionen. Det skriver nyhedsbureauet AFP

95 procent af den franske del af øen St. Martin er ødelagt og øen Barbuda og dele af Antigua har været uden kommunikation i adskillige timer. Orkanen har vindhastigheder på op mod 300 kilometer i timen, og har bevæget sig i retning mod Puerto Rico. Derfra rejser den videre mod Den Dominikanske Republik og Haiti, og endelig Florida.

irma, de caribiske øer, den dominikanske republik, puerto rico, florida, natur, orkan, sydamerika, amerika, naturkatastrofe, døde, dræbte, sårede, ødelæggelser, klima,
Orkanen Irma set oppe fra rummet. Flere har mistet livet på grund af orkanen og den har forårsaget store ødelæggelser. (Foto: /Ritzau/)

 

Cataloniens parlament vedtager folkeafstemning om selvstændighed

Delstatsparlamentet i Becarlona har vedtaget en lovpakke om at sende spørgsmålet om selvstændighed for Catalonien til folkeafstemning 1. oktober. Regeringen i Madrid vil dog ikke acceptere folkeafstemningen. Det skriver Reuters.

– Hvad der sker i Cataloniens parlament er pinligt. Det er skammeligt, sagde Spaniens vicepremierminister, Saenz de Santamaria.

Spaniens forfatning forbyder en afstemning, som den parlamentet i Catalonien ønsker, og to gange før er lignende afstemninger blevet forhindret. Meningsmålinger viser et lille flertal for, at Catalonien bliver i Spanien.

I 2014 holdt regionen en symbolsk afstemning. Over 80 procent sagde ja til selvstændighed. Men under 40 procent af vælgerne deltog.

catalonien, selvstændighed, barcelona, afstemning, folkeafstemning, løsrivelse, politik, udland, spanien, madrid,
Parlamentet i Catalonien vil stemme om selvstændighed til regionen, der huser Barcelona. (Foto: /ritzau/)

Død kunstner gravet op for DNA-test – kvinde er ikke hans datter

Dna-test har vist, at den 61-årige Maria Pilar Abel fra Catalonien ikke er kunstneren Dalis datter, som hun ellers har påstået. Det skriver Ritzau.

Salvador Dalis kiste blev endda gravet op, for at man kunne tage en DNA-test og enten bevise eller afkræfte kvindens påstande. Den spanske maler har været død i 28 år, og det antages, at han døde barnløs.

Læs mere: Kendt malers lig graves op for at afgøre faderskabssag

Skal du rejse: Redaktionens rejsetips: Barcelona

salvador dali, dali, Maria Pilar Abel, gala, spanien, catalonien, barcelona, figueres, maler, kunstner, surrealisme, kendt, artist, far, barn, barnløs, faderskabssag, faderskab
Salvador Dalis lig blev gravet op 28 år efter hans død for at afgøre en faderskabssag. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

hundi, ganesha, festival, indien, hindu, mumbai, fest, tilbedelse
Hindu-tilhængere fester i gaderne i Mumbai. De bærer statuen af guden Ganesha, der har et elefanthovede. (Foto: ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·