Læs også:

Close
makeup, makeupbord, makeupsamling, falske øjenvipper

Sparetips: Spar penge på makeup (så du har råd til endnu mere)

Skønhed  | 

Vil du gerne have råd til at købe ekstra meget makeup? Så bør du læse disse sparetips

Hvis du lige som flere her på redaktionen er lidt småbesat af makeup, så vil du sikkert rigtig gerne kunne spare nogle penge på dine indkøb. Så du altså har råd til endnu mere … Måske har du allerede nogle personlige sparetips (i så fald må du meget gerne dele dem i kommentarfeltet) – uanset hvad er her lidt ekstra fif til samlingen!

sparetips, makeup
(Foto: All Over)

Bliv fordelskunde

Meld dig ind i Club Matas og andre fordelsklubber, så du kan samle point sammen til at spare lidt ekstra et par gange om året. I Magasin kan du med Goodiekortet for eksempel spare 20 procent flere gange om året.

Hos Matas kan du også tilmelde dig nyhedsbreve for de forskellige brands, så du får en mail, når der er tilbud på for eksempel Clinique-produkter.

Genopliv neglelakken

Det her er efterhånden et af de ældgamle sparetips, men det er ikke desto mindre et godt et: Fortynd din tyknede, gamle neglelak med et par dråber neglelakfjerner, så du kan bruge den til allersidste dråbe og udsætte udgifterne til en ny.

Hvor meget shampoo bruger du?

Der er ingen grund til at tømme en kvart flaske ud i håret, når du er i bad. Mindre kan også gøre det! Spar lidt på mængderne af shampoo, ansigtsrens, tandpasta og hvad du ellers bruger meget af. Du kan også overveje at følge tendensen med at vaske hår sjældnere.

makeupbord, sminkebord, spejl, pudder, parfume
Så rig her kan du føle dig, hvis du bliver en haj til at spare på dine makeupkøb. (Foto: All Over)

Sælg dine fejlkøb og ubrugte produkter

På Facebook findes flere sider for beauty-entusiaster, hvor du kan sælge den makeup, du ikke har brugt. Har du en parfume, du kun har brugt lidt af, kan du også være heldig at få lidt penge for den. De penge kan du så bruge på ny makeup!

Omvendt kan du også købe helt nye produkter, som andre makeupelskere sælger for en lavere pris. Du er ikke den eneste, der laver fejlkøb.

Test!

Prøv produkterne af, før du køber dem. Der er ofte testere i butikkerne, og hos steder som Magasin kan du få en prøve, før du for eksempel køber en YSL-foundation, så du kan teste farven i et andet lys og se, hvordan holdbarheden er, før du ofrer en masse penge på den fulde størrelse.

Du kan også købe mini-/rejseudgaven af den dyre settingspray, du overvejer. Så risikerer du ikke at bruge 245 kroner på noget, du alligevel ikke brød dig om.

settingspray, spray, ansigt, face, young woman, ung kvinde, makeup, holdbar
Sparetips 101, nummer 5: Det er dumt at bruge penge på 200 milliliter setting spray, hvis du synes, den er noget lort. (Foto: All Over)

Brug allersidste dråbe

Er din foundation i en tube, så klip den op, når den er tom, og oplev en verden af foundation, der skjuler sig op ad siderne. Har du en glasbeholder, så skru låget af og få fat i det sidste med en tynd pensel, eller køb en mini-“dejskraber” til formålet. De er overalt på for eksempel eBay.

At stille flasker og bøtter på hovedet, og vel og mærke lukke dem grundigt, er også en måde at få shampoo og balsam til at vare lidt længere.

Jeg har foundation til en uge ekstra med det trick. Det kan selvfølgelig også bruges med tandpasta, shampoo, dagcreme, primer eller hvad du ellers har i besværlige beholdere.

Find alternative brugsmetoder

Meget makeup kan bruges på mere end én måde – også selv om den ikke står beskrevet på emballagen. Ved at bruge dine produkter til flere formål, sparer du de penge, du ville bruge på to eller tre produkter, fordi du kun har brug for ét!

Vi har lavet en liste over nogle af vores yndlingsprodukter i den kategori – og det var endda før, vi tænkte i sparetips!

Læs den her: 6 simple produkter, du kan bruge på flere måder.

Gem børsten fra din dyre yndlingsmascara

Har du fundet en mascarabørste, der er helt perfekt? Genbrug den i nogle billigere mascaraer. Ofte er det selve børste, der gør en mascara til en favorit, og ikke selve formlen på indholdet, så du kan komme rigtig langt ved at genbruge den gode børste.

PS: Vil du genbruge en børste, som andre har brugt? Så husk at vaske den fri for bakterier, så du ikke får øjenbetændelse.

Råd til morgenrutinen: Sådan bliver du hurtigere klar om morgenen Mascara
Hvis din yndlingsmascara er pissedyr, så prøv at gemme børsten og bruge den i en billigere tube for at spare penge. (Foto: All Over)

Tag det store indkøbsnet med

Et af de bedste sparetips må være at være beredt.

Hold øje med tilbuddene. Nogle gange er din deodorant på tilbud, og så handler det altså om at have den store taske med. Du kan lige så godt købe meget af den slags, når det er sat ned, for du skal nok få det brugt, hvis det i forvejen er den deo eller shampoo, du aaaaltid vender tilbage til.

Opdatér ønskelisten

Du skal lave en ønskeseddel to gange om året: Til jul og til din fødselsdag. For mange er det en virkelig svær opgave, fordi det kan være svært at finde på noget.

Prøv at have en ønskeliste, som du arbejder på hele året – og fyld den med alle dine yndlingsprodukter. Især de dyre! På den måde kan du spare penge på den dyre parfume, foundation eller pudder fra MAC, som du i sidste ende ville have brugt dine egne penge på. Og så får du netop lige det, du ønsker dig.

Bland dine læbestifter

Hvis du som jeg er stor fan af flydende læbestift, så ved du, at det kan være en dyr kærlighed. Et godt tip er at blande dem for at opnå den farve, du gerne vil have. Med alle de blandingmuligheder, der er, har du mange flere farver, end du har købt.

Jeg blandede for eksempel en rød og en lilla for nylig i stedet for at købe en ny. På den måde kunne jeg også opnå præcis den farve, jeg ville.

 

Hvad er dine bedste sparetips, når det kommer til at købe makeup? Læg en kommentar!

· Mere fra samme kategori ·