Læs også:

Close
44 % mener, at det skal være lovligt at købe peberspray. (Foto: Polfoto)

NEWS: Venstre skifter mening – peberspray skal være lovligt til selvforsvar

Nyheder  | 

Venstre vil lovliggøre brug af peberspray til selvforsvar · Kvindelig torso fundet i vandkanten på Amager · Donald Trump holder Afghanistan-strategi hemmelig · Taylor Swift teaser nyt album · Total solformørkelse i USA

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Forslag: Skal peberspray tillades til selvforsvar?

44 % mener, at det skal være lovligt at købe peberspray. (Foto: Polfoto)
44 % mener, at det skal være lovligt at købe peberspray. (Foto: Polfoto)

Venstre foreslår, at det bliver lovligt at benytte peberspray til selvforsvar. Som det er i dag, er det lovligt at være i besiddelse af en peberspray, men du må ikke bruge den.

– Vi er nødt til at indse, at rigtig mange mennesker ønsker muligheden for at erhverve en peberspray som forsvarsvåben. Det vil vi ikke stille os hindrende i vejen for, hvis det kan ske under regulerede forhold, siger retsordfører Preben Bang Henriksen til ritzau.

Flere partier inklusive Venstre selv har tidligere været imod peberspray, da de mener, det giver en falsk tryghedsfornemmelse, og at man ikke reelt kan nå at få spraydåsen op fra tasken, før det er for sent. Nu har partiet dog skiftet mening.

Peberspray til personer over 18 år

Det vil gerne lovliggøre peberspray, så udsatte grupper kan bruge det til selvforsvar. Preben Bang Henriksen understreger dog, at det ikke er alle og enhver, der skal have lov til at gå ud at købe det:

– Det er vigtigt, at folk får præciseret, at der er tale om et forsvarsvåben, der kun må anvendes i nødværge, siger han.

– Det er vigtigt for os, at unge under 18 år ikke kan erhverve dem. Og det er vigtigt for os, at de bliver forhandlet ud fra et sikkert sted.

Han fortæller iøvrigt, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er i gang med at undersøge, hvad man har gjort i udlandet i forhold til lovliggørelse af peberspray.

 

Kvindelig torso fundet i vandkant

amager, torso, kvindelig
Politiet modtog mandag en anmeldelse om et kvindelig i vandet ud for det sydvestlige Amager. (Foto: /ritzau/)

En torso uden arme, ben og hoved er blevet fundet i vandkanten på det sydvestlige Amager. En cyklist ringede om opdagelsen i går aftes, hvorefter politiet gjorde fundet.

Det blev offentliggjort på et pressemøde.

Retsmedicinere har i nat undersøgt DNA-spor og obduceret overkroppen, og i eftermiddag vil politiet komme med flere oplysninger om en mulig identitet.

 

Donald Trumps nye Afghanistan-strategi for USA er hemmelig

afghanistan
Afghanistan den 19. august, da folket fejrede national uafhængighedsdag. (Foto: /ritzau/)

USA’s præsident, Donald Trump, vil ikke længere fortælle detaljerne om, hvor mange tropper, ahn sender af sted til Afghanistan. Det skriver Huffington Post.

– Jeg har sagt mange gange, hvor uproduktivt det er for USA på forhånd at annoncere de datoer, hvor vi begynder vores militære operationer. Vi vil ikke tale om antal tropper eller vores planer for videre militære aktiviteter, siger han.

Donald Trump fortæller desuden, at han har ændret strategi i forhold til Afghanistan, hvor han først havde tænkt sig at trække tropperne ud fra. Han mener, at det vil efterlade et vakuum, selv om han til at begynde med syntes, at krigen i Afghanistan var nytteløs.

USA har lige nu 8.400 soldater i Afghanistan.

 

Taylor Swift teaser nyt album efter seks år

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Det er efterhånden blevet en regel, at stjerner som Beyoncé og Taylor Swift skal lave en happening i forbindelse med udgivelsen af nyt musik, og efter seks års stilhed på den front, er Taylor Swift nu i gang med at tease for et nyt album.

Swift lagde i sidste uge ud med at sortlægge alle sine sociale medier. Hun slettede alle opslag og billeder. I går delte hun så første hint: En video af en slange.

 

Dagens billede: Total solformørkelse i USA

solformørkelse, graham
Der var total solformørkelse flere steder i USA i går aftes dansk tid. Her er klokken 14:42 lokal tid i Alamance i North Carolina. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·