Læs også:

Close
Fængselsstraf til alle anklagede i voldtægtssag fra Herfølge

MY DAILY NEWS: 27. maj 2016

Nyheder, Økonomi  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

Straffen for voldtægt skærpes

Et bredt flertal i Folketinget bestående af alle partier minus Alternativet vedtog torsdag, at straffen hæves fra to et halvt års fængsel til tre et halvt års fængsel, når overgrebet sker ved vold eller under trusler om vold.

Straffen for samleje med en person, der er i en tilstand eller situation, hvor vedkommende er ude af stand til at modsætte sig, forhøjes fra 8 måneder til 14 måneders fængsel.

– Krænkende forbrydelser som voldtægt og overgreb mod børn bliver fremover straffet, så dommen i langt højere grad kommer til at afspejle forbrydelsens alvor, siger justitsminister Søren Pind (V) til Ritzau.

Hæv straffen for voldtægt
Straffen for voldtægt at blevet hævet. (Foto: Polfoto)

Danskerne vil have peberspray

Det skal være lovligt at købe en peberspray til selvforsvar. Det mener Dansk Folkeparti, der tidligere på ugen fremsatte forslaget i folketingssalen. Samme holdning har en stor del af den danske befolkning, skriver metroxpress.

En ny undersøgelse foretaget af YouGov viser nemlig, at 44 procent af befolkningen mener, at det bør være lovligt at have en peberspray, mens 33 procent svarer, at det bør være ulovligt, og det kommer ikke bag på retsordfører for Dansk Folkeparti Peter Kofod Poulsen:

Det overrasker mig ikke, men det er dejligt at høre, at vi har danskerne med os i det her spørgsmål, siger hun.

Det Kriminalpræventive Råd mener man dog, at det er en dårlig idé at bevæbne den danske befolkning med peberspray.

– Skærer man helt ind til benet, så handler det om, at vi kan se flere ulemper end fordele ved at lovliggøre peberspray. En peberspray er et våben, og det vil være svært at vide, hvornår det er i orden at bruge den, og hvornår det ikke er, siger forebyggelseskonsulent i Det Kriminalpræventive Råd Anders Rasmussen, der ikke mener, at lovlige peberspray vil skabe mere tryghed – tværtimod.

Men det argument køber retsordfører for Dansk Folkeparti Peter Kofod Poulsen ikke.

– Der findes en lang række lande i Europa, som vi sammenligner os med, hvor peberspray er lovligt, og det fungerer udmærket. Befolkningen ved, hvordan og hvornår man skal bruge den.

Ifølge YouGovs undersøgelse har otte procent af den danske befolkning på et tidspunkt brudt loven og købt en peberspray til sig selv eller en anden.

44 % mener, at det skal være lovligt at købe peberspray. (Foto: Polfoto)
44 % mener, at det skal være lovligt at købe peberspray. (Foto: Polfoto)

Igen i år bruger vi flere penge på sommerferien

Danskerne smider mere end en plovmand ekstra i sommerferien i år. Men flere holder slet ikke ferie. Det viser en undersøgelse, som TSN Gallup har lavet for Nordea.

Helt præcist vil hver husstand i snit brænde 600 kroner mere af i forhold til sidste år, hvor der blev lagt 130 kroner oven i feriebudgettet. Og uanset om man kommer fra Thy eller Taastrup eller der imellem, har danskerne planer om at give ferien en tand ekstra.

I snit lyder ferieregningen på 13.190 kroner. Og det er øst for Storebæltet, at man har planer om de dyreste sommerferier. I hovedstaden ligger budgettet ti procent over landsgennemsnittet.

– Hver eneste måned i små tre år er der i snit kommet 2.800 flere lønmodtagere på arbejdsmarkedet. Det er medvirkende til, at feriebudgettet har fået vokseværk, siger Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea, ifølge Ritzau.

Er indkomsten i husstanden over en million kroner, ligger budgettet på 28.000 kroner, mens en husstand med en indkomst på under 300.000 kroner planlægger at bruge små 7.000 kroner på ferien.

Mange vælger dog at holde en billigere sommerferie. I hver fjerde husstand skal sommerferien således holdes for 5.000 kroner “all inclusive”.

– Skulle man være i tvivl, så er ferie et luksusgode, som koster det, vi har råd til. Feriebudgettet hos husstande med høj indkomst er fire gange så højt som hos dem med lav indkomst, påpeger Ann Lehmann Erichsen om undersøgelsen.

Malurt i bægeret er der dog også, for sommerferie er ikke bare noget, “man holder”. Flere og flere familier har ikke råd. I år har 11 procent ikke planer om ferie i husstanden, hvilket svarer til omkring 390.000 personer.

Tallet lå på otte procent i 2013, så i år er det omkring 100.000 flere personer, der ikke kommer til at holde sommerferie.

Dyrt at tage på ferie
Danskerne er begyndt at bruge flere penge på at holde ferie. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·