Læs også:

Close
indien, muslim, muslimer, islam, talaq, talaq-skilsmisse, ligestilling, ægteskab, rettigheder, gift, kone, mand, ægtemand, højesteret, skilsmisse, rettigheder,

NEWS: Indien: Muslimske mænd kan ikke længere blive skilt ved at sige tre ord

Nyheder  | 

Tre ord skal ikke længere give indiske mænd skilsmisse · Satireblad udgiver igen en islamkritisk forside · Næsehornshorn kan nu købes på nettet · Muligt terrorangreb forhindret i Rotterdam

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Indien: Muslimske mænd kan ikke længere blive skilt ved at sige tre ord

I Indien er det ikke længere muligt for muslimske mænd at blive skilt fra deres hustruer ved at sige “talaq, talaq, talaq”. Det har landets højesteret sat en stopper for nu. Det skriver Politiken.

“Talaq” betyder skilsmisse på arabisk, og indtil nu har millioner af kvinder været retsløse, når deres mænd har ytret ordet tre gange i træk, og det gjaldt både, når det blev sagt ansigt til ansigt, på skrift eller over telefonen. Men med tre stemmer mod to i højesteret blev indiske kvinders rettigheder styrket.

Omkring 14 procent af indere er muslimer, hvilket svarer til omkring 170 millioner mennesker. En rapport fra 2016 viste, at én ud af 11 indiske kvinder var blevet udsat for “talaq, talaq, talaq”. Samtidig er det meget sværere for indiske, muslimske kvinder at få skilsmisse, som de kun kan få tilladelse til fra ægtemanden, imamen eller en religiøs institution.

Det har derfor længe været et ønske blandt indiske muslimske kvinder at få afskaffet talaq-skilsmissen.

Rapporten viste også, at 66 procent af kvinderne havde fået skilsmissebegæringen mundtligt af deres ægtemand, 7,6 procent i et brev og omkring fem procent i telefonen, på sms eller via email. Langt de fleste skilsmisser var gennemført, uden at kvinden havde fået nogen form for kompensation.

indien, muslim, muslimer, islam, talaq, talaq-skilsmisse, ligestilling, ægteskab, rettigheder, gift, kone, mand, ægtemand, højesteret, skilsmisse, rettigheder,
Indien vil ikke længere gøre det muligt for muslimske mænd at blive skilt ved at sige tre ord. (Foto: All Over)

Charlie Hebdo udgiver endnu en islam-kritisk forside efter spanske angreb

Det franske satireblad Charlie Hebdo, der er kendt for at kritisere politikere, andre magthavere og religiøse overhoveder og forbilleder, har igen publiceret et blad, med islam som hovedtema på forsiden.

Forsiden forestiller to mennesker, der ligger i en blodpøl på jorden, efter de er blevet kørt over af en varevogn. Tegningen er suppleret med teksten “Islam, den evige freds religion”. Det skriver Ritzau.

Bladets forside har ført til kritik, blandt andet, fordi den ses som et angreb på de 1,5 milliarder mennesker i verden, der er muslimer. Kritikken henviser også til, at det er en gentagelse af den provokation, der førte til, at bladet blev angrebet af terrorister i 2015, der kostede 12 mennesker livet – heraf mange af bladets mest fremtrædende tegnere. Det skriver det franske medie France 24.

Charlie Hebdos redaktør Laurent “Riss” Sourisseau forklarer, at forsiden er som den er, fordi eksperter og politikere;

– … undviger svære problemstillinger på grund af hensynet til moderate, lovlydige muslimer. Debatten og spørgsmålet om religionens rolle og i særdeleshed islams rolle i disse angreb er forsvundet fuldstændigt, skriver han om forsiden.

 

Trods kritik: Nu kan du købe næsehornshorn på nettet

Onsdag blev et halv ton næsehornshorn sat til salg på onlineauktion i Sydafrika. Auktionen er den første af sin slags i landets historie. Det skriver nyhedsbureauet AP. Det er næsehornsfarmeren John Hume, der står bag, og ifølge ham skal auktionen hjælpe med at beskytte næsehornene igennem et kontrolleret og legalt marked.

Den opfattelse deler Verdensnaturfonden dog ikke, blandt andet, fordi krybskytteri har dræbt rekordmange næsehorn gennem det sidste årti. Sydafrikas forfatningsdomstol gjorde det dog lovligt fra april at handle indenrigs med næsehornshorn. Derfor skal onlineauktionens købere fremvise et certifikat, og hornene bliver sporet med chip, så handlen holder sig inden for landets grænser.

Men ifølge Bo Normander, programleder hos Verdensnaturfonden.

– Det lyder meget godt alt sammen, men man kan jo let pille en chip ud, og myndighederne har slet ikke kapacitet til at kontrollere, hvor hornene ender henne, siger han.

næsehorn, horn, næsehornshorn, krybskytteri, verdensnaturfonden, hornfarmer, næsehornsfarmer, sydafrika, dyr, truet,
Nu kan man købe næsehornshorn i Sydafrika helt lovligt. (Foto: /ritzau/)

Gasflasker fundet efter advarsel om terror i Rotterdam

En koncert i blev aflyst i den hollandske by Rotterdam efter advarsel om terror. Koncertstedet Maassilo blev evakueret umiddelbart før koncerten med bandet Allah-Las, efter spansk politi havde advaret hollandske myndigheder.

Efterfølgende fandt hollandsk politi en minibus, der indeholdt gasflasker, som tæt ved koncertstedet, skriver DR. Minibussens nummerplader var spanske. En spansk chaufføren er anholdt og vil blive afhørt i aften.

Spansk politi er i øjeblikket ved at efterforske terrorangrebet, der skete i Barcelona i sidste uge.

Læs også: To terrorangreb i Spanien kædes sammen – seks gerningsmænd skudt

musik, Allah-Las, band, gasflaske, gasflasker, gas, minibus, spanske nummerplader, terror, terrorangreb, terrorforsøg, spanien, holland, koncert, rotterdam,
Spansk politi har måske hjulpet hollandske myndigheder med at undgå et terrorangreb ved en koncert i Rotterdam. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

Et barn kigger på en robot, der selv kan lære nye ting på World Robot Conference i Beijing. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·