Læs også:

Close

To terrorangreb i Spanien kædes sammen – seks gerningsmænd skudt

Nyheder  | 

Seks formodede terrorister er dræbt efter to angreb i Spanien. Islamisk Stat tager skylden for angrebene

To angreb har ramt Spanien i går eftermiddags og i nat. Ifølge det spanske politi er der en sammenhæng mellem angrebene.

Det første angreb fandt sted ved 17-tiden i det centrale Barcelona, hvor en varevogn kørte ind i en menneskemængde på gågaden Ramblaen. En talsmand fra politiet i Catalonien udtalte kort efter, at der var tale om et terrorangreb.

13 mennesker døde og mindst 100 blev såret i under påkørslen. Iblandt dem var to danskere, som dog er uden for livsfare.

To ens terrorangreb

Knap fire timer efter angrebet blev en af de formodede terrorister dræbt i en skudepisode med politiet, efter han havde forceret en afspærring og påkørt to betjente.

En time senere meldte Islamisk Stat sig som terrorgruppen bag angrebet. Det skete omkring 21:30 på terrorgruppens eget medie, Amaq News Agency.

Klokken to i nat skete et lignende angreb i byen Cambrils syd for Barcelona. Seks civile og en betjent blev såret under angrebet i kystbyen. Politiet bad borgere blive indendørs, og dræbte fem formodede terrorister under skudvekslinger.

De dræbte kædes sammen med det første angreb. De bar bomber rundt om maven og påkørte flere fodgængere med personbiler.

En person, som politiet eftersøgte, har netop selv meldt sig. Der er tale om den 28-årige franske statsborger af marokkansk afstamning. Han er nu anholdt.

Læs mere hos tv2.dk og dr.dk.

· Mere fra samme kategori ·