Læs også:

Close
tupac, tupac shakur, 2pac, madonna, musik, kunstner, rapper, sanger, kærlighed, parforhold, forhold, race, sort, hvid, hudfarve, karriere, brev, fængsel, undskyldning, venskab, auktion,

NEWS: Tupac undskylder til eksen Madonna i et nyligt opdaget brev

Nyheder  | 

Tupac undskylder til eksen Madonna i nyligt opdaget brev · 76 betjente såret under G20-demonstrationer · Igen stiller færre kvinder op til kommunalvalg

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tupac undskylder til eksen Madonna i et nyligt opdaget brev

I 1990’erne datede poppens dronning, Madonna, rappens konge Tupac. Forholdet mellem de to ikoner endte dog, og et nyligt opdaget brev, som Tupac skrev til Madonna, da han sad i fængsel afslører, hvorfor. Det skriver i-D.

I brevet, der er dateret til den 15. januar 1995, forklarer Tupac og undskylder for-, at han blandt andet brød forholdet med Madonna, fordi hun var hvid.

– Det ville ikke påvirke din karriere, at du blev set med en sort mand, om ikke andet ville det få dig til at virke meget mere åben og spændende. Men for mig, i hvert fald ifølge min tidligere opfattelse, følte jeg på grund af mit “image”, at jeg ville svigte halvdelen af de mennesker, der havde gjort mig til den, jeg troede, at jeg var. Det var aldrig meningen at såre dig, skriver Tupac.

tupac, tupac shakur, 2pac, madonna, musik, kunstner, rapper, sanger, kærlighed, parforhold, forhold, race, sort, hvid, hudfarve, karriere, brev, fængsel, undskyldning, venskab, auktion,
Den afdøde rapper brød sit forhold med Madonna, blandt andet, fordi hun var hvid, afslører han i et nyligt opdaget brev. (Foto: All Over)

Rapperen forklarer videre, at han blev såret, da Madonna i et interview hentydede til, at hun datede andre rappere. Det fik Tupac til at forsvare sig selv og sit ego.

– Jeg tilbyder dig mit venskab endnu engang, denne gang stærkere og fokuseret. Hvis du stadig er interesseret vil jeg gerne snakke mere med dig om det, men noget af det kunne bare ikke vente. Jeg føler, at jeg skulle sige det til dig … i tilfælde af, at der sker noget med mig, skrev rapperen et år og otte måneder før han blev skudt.

Tupac slutter brevet med at skrive;

– Pas på, Madonna. Det er ikke alle, der er så hæderlige som de ser ud til, det er dem, hvis hjerter bløder med jalousi og ondskab. De vil ikke tøve med at påføre dig skade. Lad mine seks kugler være bevis på det, skrev Tupac.

Brevet fra Tupac til Madonna kommer på auktion fra den 19. til den 28 juli på sitet  Gotta Have Rock and Roll.

tupac, tupac shakur, 2pac, madonna, musik, kunstner, rapper, sanger, kærlighed, parforhold, forhold, race, sort, hvid, hudfarve, karriere, brev, fængsel, undskyldning, venskab, auktion,
I et brev fra 1995 undskylder Tupac for, at han slog op med Madonna. (Foto: All Over)

Læs også: Mindeord: Når de store takker af

 

76 betjente såret under G20-demonstrationer

Torsdag aften ramlede 12.000 demonstranter sammen med politi og 1000 andre demonstranter i Hamburg forud for G20-topmødet.

76 politibetjente er kommet til skade i sammenstødet, og flere personer er anholdt ifølge Ritzau.

Demonstranterne havde bannere med, hvor teksten “Smadr G20” og “Velkommen til helvede” stod og flere af dem bar masker. Da politiet bad demonstranterne om at smide maskerne nægtede de. Demonstranterne kastede med flasker og fyrværkeri og politiet svarede igen med tåregas og vandkanoner.

20.000 tyske betjente fra hele landet er udstationeret til at passe på deltagerne ved G20-topmødet, der afholdes i dag og i morgen. Allerede sidste weekend og natten til onsdag var der sammenstød mellem politi og demonstranter. Her brugte politiet vandkanoner for at fjerne en folkemængde.

G20 er sammenslutningen blandt verdens 19 vigtigste industrilande og vækstøkonomier, samt EU. Gruppen blev dannet i 1999 efter Asiens finanskrise, og siden 2008 har medlemmer mødtes ved årlige eller halvårlige møder, der holdes på skift i medlemslandene.

hamburg, demonstratn, demonstranter, demonstration, g-20, hamburg, politi, sammenstød, såret, vandkanoner, tåregas, flasker, fyrværkeri, tyskland
76 betjente er såret efter sammenstød med demonstranter i forbindelse med G20-topmødet i Hamburg. (Foto: Polfoto)

 

Endnu engang: Færre kvindelige spidskandidater til kommunalvalget

Det er kun under 20 procent af spidskandidaterne til efterårets kommunalvalg, der er kvinder i de største partier. Det skriver DR.

Det mener Christina Fiig, der er forsker i køn og politik ved Aarhus Universitet, ikke er overraskende.

– Det er en tendens i mange år, at vi ser en stærk underrepræsentation af kvinder i dansk kommunalpolitik. Man kan sige, at kommunalpolitik er ligestillingens bagtrop.

Allerede ved kommunalvalget i 2013 var der færre kvinder opstillet end i 2009, og ifølge Christina Fiig er det en særlig problemstilling Danmark står alene med i forhold til andre nordiske lande.

– Her ligger Danmark i den tunge ende. I både Norge og Sverige er der over 40 procent kvinder i kommunalpolitik, og der er generelt flere opstillede kvinder og kvindelige borgmestre.

Det er dog ikke alle partier, der har fundet alle deres spidskandidater endnu, og billedet kan derfor nå at ændre sig inden kommunalvalget til november.

kommunalvalg, valg, kvinder, politik, politikere, borgerrepræsentationen, faldende, kvinder i politik, afstemning, valgurne
Antallet af kvinder, der stiller op til kommunalgvalg har været faldende gennem de seneste år. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·