Læs også:

Close
unge, teenagere, drenge, piger, mobning, nøgenbilleder, offensimentum, facebook, mobning, chikane, deling, død, tortur, videoer, krimi, ulovligt

NEWS: Eksperter om teenagere: Det giver likes at være et dumt svin

Nyheder  | 

Eksperter om teenagere: Det giver likes at være et dumt svin · Pilotmangel giver aflysninger · Tre CNN-journalister siger op efter Trump-historie

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Eksperter om teenagere: Det giver likes at være et dumt svin

Det er et hit blandt unge at dele krænkende og kriminelt indhold i lukkede Facebook-grupper. Grupperne har i visse tilfælde mere end 100.000 medlemmer, og jo mere grænseoverskridende de unge opfører sig i grupperne, jo flere likes får de. Det skriver DR.

Nøgenbilleder, jokes om døde mennesker, grov mobning og chikane er bare nogle af de ting, der deles i grupperne, der har medlemmer ned til 13 år.

– Hvis man virkelig vil være noget ved musikken eller skabe sig et navn i de her hårde grupper på Facebook, så skal man være meget offensiv, så skal man være det, vi vil kalde et rigtig, rigtig dumt svin, siger Lykke Møller Kristensen.

Gennem de sidste fire år har hun interviewet 500 børn og unge om deres adfærden på de sociale medier, som hun kalder konkret negativ i den forstand, at det handler om at hænge folk ud, svine folk til og være fælles om at gøre det.

Blandt andet er der blevet gjort grin  med Emilie Meng, der forsvandt fra Korsør Station i juli 2016 og blev fundet død december samme år. I gruppen har hun været kendt som Danmarksmester i gemmeleg. Også afdøde Jonas Schmidt, der blev fundet død i Frederiksværks Havn i april, bliver kaldt Find Jonas som en henvisning til tegnefilmen “Find Nemo”.

Ifølge Lykke Møller Kristensen er det et stort problem, at der er så mange passive medlemmer, der ikke er teenagere endnu. Hun påpeger også, at det kan være svært at sige fra, fordi medlemmerne er bange for at blive hængt ud som de næste.

Derudover er det af stor betydning, at gruppernes medlemmer ikke tænker over, at der er konsekvenser ved de ting de deler både i forhold til loven, men også menneskeligt.

– De ser simpelthen ikke, at der er mennesker i den anden ende. De bliver opmuntret af likes og den her negative kultur. Og så går de videre med det, fordi der ikke rigtigt er nogen, der er inde og kigge i det liv, de har derinde, siger Lykke Møller Kristensen.

Læs mere: Nøgenbilleder: Piger er lige så slemme til at dele som drenge

Se også: SEND NUDES: 12 ting, du kan svare, når han beder om nøgenbilleder

unge, teenagere, drenge, piger, mobning, nøgenbilleder, offensimentum, facebook, mobning, chikane, deling, død, tortur, videoer, krimi, ulovligt
Det giver likes at være led ved andre. (Foto: All Over)

Pilotmangel giver aflysninger hos Norwegian

Flyrejsende kan se frem til flere aflyste afgange, fordi de mangler piloter i lavprisselskabet Norwegian. Det skriver Take Off.

Først var det afgange mellem Aalborg og København, der var ramt, men nu ser det også ud til at gælde de europæiske afgange. Årsagen er først og fremmest, at det norske flyselskab mangler piloter.

– I dag har vi desværre været nødt til at aflyse flere flyvninger fra Danmark, og det beklager vi virkelig, skriver flyselskabet i en e-mail til DR Nyheder.

Allerede i sidste uge forsøgte selskabet at få piloterne til at tage flere vagter ved at tilbyde dem dobbelt overtidsbetaling, men piloternes fagforening, Norwegian Pilot Union (NPU), sagde nej.

På nuværende tidspunkt ved Norwegian ikke om pilotmanglen kommer til at gå ud over flere afgange, og på længere sigt kan flyselskabet ikke garantere, at der ikke vil opstå flere problemer hen over sommeren.

– Vi gør alt, hvad vi kan, for at operere i henhold til planen. Men fordi det er højsæson, kan det desværre ske, at vi kan få flere udfordringer i løbet af sommeren, skriver Norwegian.

Læs mere: Kender du dine rettigheder, hvis dit fly bliver aflyst eller forsinket?

fly, flyrejser, rejse, rejser, forsinkelser, aflysninger, aflyst, aflysning, forsinkelse, økonomisk kompensation, nægtet boarding, erstatning, flyselskab, regler, rettigheder, klage
Norwegian har store problemer med aflysninger på grund af for få piloter. (Foto: All Over)

Tre CNN-journalister siger op efter Trump-historie

CNN har accepteret tre ansattes opsigelser, efter at en historie om et Rusland-møde måtte trækkes tilbage. Det skriver Ritzau.

Historien drejer sig om et møde mellem præsident Donald Trumps seniorrådgiver Anthony Scaramucci og en russisk finansmand. Historien blev offentliggjort torsdag og fjernet igen fredag aften, hvor alle links blev deaktiveret. Samtidig undskyldte CNN overfor Anthony Scaramucci og andre af Trumps ansatte, der ifølge artiklen kendte til mødet.

Hvad der gør, at artiklen trækkes tilbage begrundes kun med, at den ifølge CNN ikke oplyste de redaktionelle standarter. Både internt og ekstern blev der hurtigt stillet spørgsmål til artiklen, der viste sig ikke at have været igennem de sædvandlige faktatjek.

Tilbagetrækningen af artiklen er et stort nederlag for CNN, som Donald Trump flere gange har beskyldt for at skrive fake news. Anthony Scaramucci er dog positivt stillet over undskyldningen fra mediet:

– CNN gjorde det rigtige. Klassisk træk. Undskyldning accepteret. Alle begår fejl. Nu skal vi videre, skriver han på Twitter.

· Mere fra samme kategori ·