Læs også:

Close
Ariana grande, koncert, musik, unge, fest, eksplosion, bombe, døde, sårede, politi, udland, krimi, terror, terrorangreb, ros, indsamling, støtteskoncert, indsamling, millioner, fans

NEWS: Ariana Grande-støttekoncert indsamler millioner til ofre for Manchester-angrebet

Nyheder  | 

Ariana Grande-støttekoncert indsamler millioner til ofre for Manchester-angrebet · Mobilen tager 11 år af dit liv · Gidseltagning i Melbourne betragtes som terror · Wonder Woman skriver historie · Fem lande bryder forbindelse til Qatar

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Ariana Grande-støttekoncert indsamler millioner til ofre for Manchester-angrebet

Den amerikanske sangerinde Ariana Grandes støttekoncert “One Love Manchester”, der blev afholdt for ofrene og deres pårørende i terrorangrebet i Manchester Arena, har indsamlet mere end to millioner pund.

Koncerten, der blev afholdt knap to uger efter angrebet, bliver rost til skyerne af fans og eksperter. Særlig Ariana Grandes optræden med sangen “Somewhere over the rainbow”, bliver fremhævet som aftenens helt store øjeblik.

50.000 fans deltog i koncerten, hvoraf mange havde været til stede den aften en terrorist detonerede en bombe ved Manchester Arena lige efter en Ariana Grandes koncert.

Katy Perry, Miley Cyrus, Take That, Coldplay, Justin Bieber, Pharrel Williams, Niall Horan var blandt de optrædende og alle artister optrådte gratis og betalte selv deres rejse til Manchester.

Det skriver The Telegraph og The Huffington Post.

Læs mere: Flere døde og sårede efter eksplosion ved Ariana Grande-koncert i England

Læs også: 23-årig anholdt i sag om terrorangreb ved Ariana Grande-koncert

Smartphonen stjæler 11 år af dit liv

En opgørelse af det daglige smartphoneforbrug blandt brugerne af appen Moment, der overvåger brugernes tidsforbrug på telefonen viser, at vi bruger i gennemsnit tre timer hver dag på vores telefon. Det skriver Bias.

Tager man den gennemsnitlige brugstid og ganger op viser det sig, at vi bruger 11 år af vores liv på at stirre på telefonen. Det er det samme tidsmæssige niveau, som arbejde og tid foran fjernsynet.

En anden undersøgelse fra Deloitte viser, at 18 til 24 årige aktiverer deres telefon 74 gange i døgnet i gennemsnittet.

smartphone, 11 år, forbrug, brug, tid, fomo, telefon, some, mail, sms, internet,
Vi bruger 11 år af vores liv på vores smartphones. (Foto: All Over)

Gidseltagning i Melbourne betragtes som terror

En mand blev mandag skudt og dræbt af politiet i Melbourne, efter han havde taget en mand og kvinde som gidsel. Manden blev slået ihjel, kvinden slap uskadt fra hændelsen, men tre betjente blev såret. Det skriver Ritzau.

Gerningsmanden, den29-årige Yacqub Khayre, blev for syv år siden frikendt for at planlægge terror mod en militærbase i Sydney.

IS har taget ansvaret for handlingen, men politiet er ikke overbeviste om, at Khayre ikke handlede alene. Episoden betragtes som en terrorhandling.

 

Filmen “Wonder Woman” skriver historie

Der blev skrevet filmhistorie i weekenden, da millioner af amerikanere og canadiere så den nye superheltefilm “Wonder Woman” i biografen. Det skriver DR.

Filmen, der er instrueret af Patty Jenkins, har indtjent godt 666 millioner kroner og er den mest succesfulde åbningsweekend i Nordamerika for en kvindelig instruktør nogensinde.

– Der er noget ikonisk over historien om “Wonder Woman”, som bare resonerer perfekt med tidsånden, siger Jeff Goldstein, der er distributionschef for Warner Bros, som har produceret filmen, ifølge BBC.

“Wonder Woman” er den mest succesfulde superheltefilm med en kvinde i hovedrollen, og ifølge Christian Monggaard, filmanmelder på Dagbladet Information, kan Patty Jenkins’ succes få stor betydning for andre kvindelige instruktører, der generelt er underrepræsenterede i Hollywood.

– Jeg håber personligt, at det kan sparke nogle døre ind for kvindelige instruktører, for der er en besynderlig form for berøringsangst over for dem. Historisk har det været mænd, som har stået bag de store blockbusters, og det sker ret ofte, at forholdsvis uprøvede mandlige instruktører får stukket 200 millioner dollars i hånden til at lave en film. Det er anderledes, når det kommer til kvindelige instruktører, siger Christian Monggaard.

wonder woman, film, filmhistorie, åbningsweekend, kultur, kvinder, ligestilling, superhelte, superheltefilm, kvinder, kvindelig instruktør
Filmen “Wonder Woman” skriver filmhistorie. (Foto: All Over)

Flere lande bryder forbindelse med Qatar på grund af terrormistanke.

De fem lande Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Egypten, Bahrain, Yemen og Libyen dropper de diplomatiske forbindelser til golfstaten Qatar.

Alle havne og lufthaven er lukket for fly og skibe med forbindelse til Qatar. Egypten Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater har givet borgere fra Qatar, der bor i landene, to uger til at forlade det. Det skriver Ritzau.

Saudi-Arabien afbryder alle diplomatiske og konsulære forbindelser for at sikre sig mod “terrorisme og ekstremisme” og at beslutningen skyldes “grove krænkelser udført af myndighederne i Qatar i løbet af de seneste år”, skriver landet i en meddelelse.

Kort efter kom den samme besked fra Egypten, som beskylder Qatar for at støtte “terrororganisationer”, herunder Det Muslimske Broderskab. De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain beskylder Qatar for at “insistere på at true sikkerheden og stabiliteten i Bahrain og blande sig i landets anliggender”, ifølge Reuters. Kort efter meddelte Yemen, at man stopper det diplomatiske samarbejde.

Selv siger Qatars udenrigsministerium, at landenes beslutninger er uretfærdige og afviser, at landet finansierer terror, som det ellers er beskyldt for.

· Mere fra samme kategori ·