Læs også:

Close
Ariana grande, koncert, musik, unge, fest, eksplosion, bombe, døde, sårede, politi, udland, krimi, terror, terrorangreb,

Flere døde og sårede efter eksplosion ved Ariana Grande-koncert i England

Nyheder  | 

OPDATERET: Op til 22 er døde og 59 er sårede efter en eksplosion i går ved en Ariana Grande-koncert i Manchester i England. Politiet siger, at der er tale om terror, og en selvmordsbomber står bag

Sent i går aftes fandt en eksplosion sted ved en koncert i Manchester Arena i England. Den amerikanske sangerinde Ariana Grande havde spillet det sidste nummer ved sin koncert, og de 21.000 koncertgængerne var på vej ud, da eksplosionen skete. Det skriver DR.

22 er indtil videre meldt dræbt og mindst 59 er sårede. Eksplosionen skete, ifølge The Guardian, i arenaens foyer, da en selvmordsbomber detonerede en sprængladning i det, der er klassificeret som et terrorangreb af engelsk politi og premierminister Theresa May.

Den formodede gerningsmand er fundet død, og det endnu ikke klart om han handlede alene.

Læs også: Politiet: Bombemanden var født i Manchester og Englands trussels niveau hæves til det højeste

Læs mere: 23-årig anholdt i sag om terrorangreb ved Ariana Grande-koncert

Ariana grande, koncert, musik, unge, fest, eksplosion, bombe, døde, sårede, politi, udland, krimi, terror, terrorangreb,
Adskillige er sårede og døde efter en eksplosion ved en Ariana Grande-koncert i Manchester Arena i England. (Foto: Polfoto)

Mange børn og unge til koncerten

Hundredevis af mennesker flygtede i frygt, da eksplosionen skete og det er endnu uvist, om det er eksplosionerne eller den efterfølgende panik, der er den primære årsag til de mange dødsfald, oplyser Berlingske.

Mange af koncertgængerne var børn og unge, og langt fra alle havde taget deres forældre med til koncerten, fortæller øjenvidner.

– Der var en masse børn uden forældre. Der var ingen til at berolige dem. Folk skubbede og masede. Det var forfærdeligt. Det var rent kaos. Jeg forsøgte at berolige folk, og jeg sagde til børnene, at det bare var en ballon. For der var panik, og vi blev mast. Det ville ikke overraskede mig, hvis folk er blevet mast ihjel i aften, fortæller Karen Ford, der var til koncerten med sin datter.

Greater Manchester Police efterforsker eksplosionen som et muligt terrorangreb, og siger, at en selvmordsbomber står bag.

– På nuværende tidspunkt behandler vi det som et terrorangreb, indtil vi har yderligere informationer. Det er tydeligvis en bekymrende tid for alle, siger Chefkonstabel Ian Hopkins fra Greater Manchester Police, ifølge BBC.

Ariana grande, koncert, musik, unge, fest, eksplosion, bombe, døde, sårede, politi, udland, krimi, terror, terrorangreb,
Venner og familie efterlyste deres kære, da mange børn og unge var alene inde og se koncerten. (Foto: Polfoto)

Valgkamp indstillet

Englands premierminister Theresa May har kommenteret på angrebet:

– Min tanker er hos ofrene og familierne til de ramte i denne hændelse, som politiet behandler som et afskyeligt terrorangreb, siger hun til Sky News.

Den 8. juni skal englænderne stemme om, hvem der skal være deres næste premierminister, men grundet eksplosionen er valgkampen indstillet.

Ariana grande, koncert, musik, unge, fest, eksplosion, bombe, døde, sårede, politi, udland, krimi, terror, terrorangreb,
Eksplosionen skete efter koncerten og der var mange børn og unge til stedet uden deres forældre. (Foto: Polfoto)

Ariana Grande er knust over episoden

Den amerikanske sangerinde Ariana Grande kom ikke til skade under eksplosionen. På Twitter skriver hendes manager, Scooter Braun, at de sørger over “de børn og deres elskede, som har mistet deres liv i dette kujonagtige angreb”.

– Her til aften er vores hjerter blevet knust. Ord kan ikke beskrive den sorg, vi føler for de personer samt deres familier, der er blevet ramt i dette meningsløse angreb, skriver han.

Selv skriver sangerinden, at hun er “knust” over angrebet:

– Jeg er af hele mit hjerte så, så ked af det. Jeg har ikke ord, skriver hun.

Sangerinden har aflyst resten af sin Europaturné.

 

Opdateres… Klokken 08.38: Dødstal opjusteret. Klokken 11.00: Selvmordsbomber som gerningsmand tilføjet. Klokken 12.00: Opdateret med, at det er bekræftet at være et terrorangreb, at det blev begået af en selvmordsbomber, samt billeder med fans, der tager hjem og oplysningen om, at forældre og venner har eftersøgt unge, der har været til koncerten. 

· Mere fra samme kategori ·