Læs også:

Close
homoseksuel, homoseksualitet, krimi, kriminelt, politi, dødsstraf, kærlighed, sex, parforhold, orientering, seksualitet, rettigheder, ligestilling, forbudt,

NEWS: Homoseksualitet er stadig ulovligt i hvert tredje land i verden

Nyheder  | 

Homoseksualitet er stadig ulovligt i det meste af verden · Golfstjernen Tiger Woods blev fundet sovende bag rattet · Adskillige dræbt og såret efter eksplosion i Kabul

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Homoseksualitet er stadig ulovligt i hvert tredje land i verden

Trods antallet af lande, der kriminaliserer homoseksualitet er faldende, er det stadig ulovligt at være tiltrukket af sit eget køn i hvert tredje land. Det skriver Berlingske.

I 72 af verdens 200 lande betragtes homoseksualitet stadig som en forbrydelse. Det viser den nyeste International Lesbian and Gay Association (ILGA) rapport, som også viser, at det særligt er mænd, der rammes af forbud mod homoseksualitet. I 45 ud af de 72 lande er et lesbisk forhold forbudt, viser rapporten med titlen State-Sponsored Homophobia.

Særligt i Mellemøsten, det centrale- og sydlige Asien og i store dele af Afrika – 32 ud af kontinentets 55 stater -, er homoseksualitet kriminaliseret. I Saudi-Arabien, Qatar, Afghanistan, Iran, Sudan og dele af Nigeria straffes homoseksualitet med dødsstraf.

Der er dog hele tiden færre lande, der kriminaliserer homoseksualitet, senest blev lovgivningen droppet i 2016 i Belize og Seychellerne, og i 22 lande har homoseksuelle ret til ægteskab. Det er i 13 lande i Europa (dog ikke i Central- og Østeuropa), samt USA, Canada, fem latinamerikanske lande, New Zealand og Sydafrika. 28 andre lande anerkender en form for “civilt partnerskab”.

Læs også: Medie: Tjetjenien opretter “kz-lejre for homoseksuelle”

homoseksuel, homoseksualitet, krimi, kriminelt, politi, dødsstraf, kærlighed, sex, parforhold, orientering, seksualitet, rettigheder, ligestilling, forbudt,
Homoseksualitet betragtes stadig som kriminelt i størstedelen af verden. (Foto: Polfoto)

Golfstjernen Tiger Woods falder i søvn bag rattet på motorvejen

I starten af ugen fandt politiet golfstjernen Tiger Woods sovende ved rattet af sin bil på en motorvej i Florida. Motoren kørte stadig og det samme gjorde det højre blinklys. Det skriver AP og Berlingske. Golfspillerens tale var langsom og sløret, og han vidste ikke, hvor langt væk hjemmefra han var. Der blev ikke fundet alkohol i hans blod.

Ifølge politiet var Woods samarbejdsvillig i den grad hans tilstand tillod ham at være det, og at han havde problemer med at holde øjnene åbne. Woods blev taget med på politistationen, hvor han var i nogle timer, inden han blev løsladt. Selv siger Woods, at han var udsat for en “overraskende reaktion” på receptmedicin.

– Jeg forstår alvoren, i det jeg gjorde, og jeg tager fuldt ansvar for mine handlinger, siger Woods, der ikke har spillet en turnering i fire måneder, på grund af en rygoperation – hans fjerde siden 2014. Han har også fået fire knæoperationer siden 1994.

Mange af de smertestillende mediciner Woods tager kan være sløvende og effekten kan forstærkes, når du tager flere forskellige slags på en gang. Woods har holdt titlen som verdens bedste golfer i længere tid end nogen anden, men efter det kom frem i 2009, at sportsmanden havde været sin kone utro med flere elskerinder, pornostjerner, servitricer og natklubværtinder, er det gået knap så godt for Woods.

Efter afsløringerne gik Tiger i behandling for sexafhængighed, og hans kone krævede skilsmisse. Det var dog ikke kun privat, at tingene skred for Woods.

Siden 2013 har han ikke vundet noget, og har været plaget af rygsmerter og pauser fra golfen på grund af operationer. Det har også betydet, at penge fra kampagner for store sportsfirmaer er gået tabt, men Woods blev den første atlet i verden, der blev milliardær på sin sport, så han løber nok ikke tør for penge lige foreløbigt.

tiger woods, medicin, receptpligtig medicin, receptmedicin, politi, krimi, golf, sport, sportsstjerne, atlet, golfstjerne, anholdt, mistænkt, motorvej, spritkørsel
Tiger Woods er tydeligt medtaget på sit mug shot. (Foto: Polfoto)

Flere dræbt og såret efter bilbombe i Kabul

En bilbombe i Kabuls ambassadekvarter ved den tyske ambassade har dræbt flere personer, oplyser det afghanske politi til Reuters i følge Ritzau.

Ifølge AP er mere end 50 personer dræbt eller såret ved angrebet og ifølge Reuters er mere end 67 personer er bragt til hospitalet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Eksplosionen skal have været så kraftfuld, at man langt væk fra området har kunne se røgskyer og bygninger flere hundrede meter væk har fået blæst vinduer og døre ind.

kabul, ambassade, tyskland, afghanistan, tysklands ambassade, sårede, dræbte, eksplosion, bilbombe, kabul, sårede, dræbte,
Stor eksplosion i Kabul dræber og sårer mindst 50. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·