Læs også:

Close

NEWS: Rigmandsfestival ender i kaos – gæster sagsøger for $100.000.000

Nyheder  | 

Rigmandsfestival ender i kaos – arrangører sagsøges for 100 millioner dollars, og internettet håner · Lækage viser, at Facebook bruger unges dårlige selvværd til målrettede reklamer · Fange død efter syv dage uden vand

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Rigmandsfestival ender i total kaos – arrangører sagsøges for 100 millioner dollars

Det skulle være årets fedeste festival. Fyre Festival – stedet, hvor unge, rige mennesker skulle feste med kendte, modeller og trendsættere til intimkoncerter med navne som Blink 182, Disclosure, Migos, Major Lazor, Skepta og Rae Sremmurd.

Omgivelserne skulle være det billedskønne Bahamas, og gæsterne skulle indlogeres i luksusboliger, sætte tænderne i gourmetmad og skylle det ned med champagne, mens hele herligheden blev dokumenteret på de sociale medier, så almindeligt dødelige mennesker kunne se, hvad de gik glip af.

It-piger som Bella Hadid og Kendall Jenner havde reklameret for eventen til deres tusindvis af følgere. Prisen for en billet? Op til 125.000 dollars – eller mere end 850.000 danske kroner.

Det var bare ikke sådan, det gik med Fyre Festival, og festivalgængerne har beskrevet “festen” som en episode af Hunger Games og Fluernes Herre. Gæsterne ankom ikke i private jets, men blev dumpet i en lufthavn uden lys, hvor de kunne se deres baggage blive droppet af til dem fra store containere.

Deres luksusboliger viste sig at være telte, som bruges under katastrofer og i flygtningelejre, hvis de overhovedet var så heldige, at de havde fået et sted at bo, og gourmetmaden var en tør sandwich med toastost. Det krystalklare vand var fyldt med hajer, og elektricitet og vand kunne heller ikke opstøves. Da kloaksystemet brød sammen den første dag, blev festivalen aflyst.

Problemet var bare, at gæsterne ikke kunne komme hjem. Arrangørerne, der tæller rapperen Ja Rule og hans samarbejdspartner Bill McFarland, har undskyldt og sagt, at de ikke var forberedte på, hvor populær festivalen ville blive, selv om de kendte antallet af solgte billetter.

De er nu ved at refundere gæsterne deres penge og lover VIP-adgang til næste år, når de igen forsøger sig med Fyre Festival, dog på amerikansk jord. Samtidig er de to blevet sagsøgt for 100 millioner dollars af festivalgæster.

I mellemtiden har internettet en fest over de riges mislykkede luksusophold, og det bugner af sjove memes.

Se mere på Instagram, Facebook og Twitter.

 

 

Facebook afsløret: Udnytter unges lave selvværd til målrettede reklamer

Ord som usikker, værdiløs, dum og taber kan være ord, som unge bruger til at beskrive sig selv, når de går igennem de selvværdsproblemer, som de fleste oplever i den alder. Det er også ord, som Facebook bruger til at finde frem til teenagere og finde reklamer direkte henvendt til de unge, der slås med selvværdet. Det skriver Politiken.

Det viser et nyt, 23 sider langt dokument, der er blevet lækket fra Facebooks australske hovedkvarter, og som avisen The Australian er kommet i besiddelse af.

Ifølge rapporten giver Facebook annoncører adgang til at vise unge reklamer, der eksempelvis kan være efterfulgt af budskaber som “op med humøret”. Det er også kommet frem, at Facebook også søger efter madbilleder og fotos fra træningscenteret for at finde ud af, hvordan den unge repræsenterer sig selv ved spisetid, og hvorvidt vedkommende går op i sit udseende.

Selv om dokumentet kun viser Facebooks strategi over for australske unge, er der ifølge Politiken grund til at tro, at det er en strategi, der bruges verden over. En talsperson fra Facebooks australske afdeling har undskyldt og siger, at sagen nu vil blive undersøgt.

Læs også: Facebook vil granske sig selv efter videodrab

facebook, censur, stødende indhold, indhold, video, billeder, censur,
Facebook bruger unges usikkerheder til at målrette reklamer. (Foto: All Over)

 

Fange død efter syv dage uden vand

En jury i USA har anbefalet, at syv fængselsansatte bliver sigtet for at have forhindret en indsat i at få vand i syv dage. En handling, som den indsatte senere døde af på grund af dehydrering. Det skriver Ritzau.

Det er den 38-årige fange Terrill Thomas, der døde den 24. april 2016 i et fængsel i Milwaukee, Wisconsin, hvor han sad i psykiatrisk afsnit. Vagterne nægtede Thomas at få vand, fordi de ville straffe ham for hans opførsel, lyder forklaringen.

Thomas var i fængsel, fordi han havde skudt omkring sig på en motorvej og efterfølgende i et kasino, hvor en person blev alvorligt skadet ved episoden. Efterfølgende blev han placeret i en isolationscelle, og da Thomas ikke ville holde sig i ro, stoppede fængselsbetjentene rørene, der gav vand til vask og toilet til cellen.

Ifølge det lokale medie Milwaukee Journal Sentinel brugte Thomas sine sidste dage på at trygle om vand, indtil han døde i cellen, syv kilo mindre.

vand, død, dehydrering, psykiatrisk fængsel, thomas tiller, fængselsvagter, straf, usa, fængsel, fange
Fange død efter syv dage uden vand. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·