Læs også:

Close
fed, overvægtig, tyk, egen skyld, overvægt, sundhed, kroppen, behandling, psykisk, fysisk, kroppen,

NEWS: Otte ud af ti danskere: Det er fedes eget ansvar, at de er tykke

Nyheder  | 

Danskerne mener, at folk selv er skyld i fedme · Læger får opsang efter meningitis-sager · Lufthavn beder rejsende møde ind 2,5 timer før afgang · Stormagter fordømmer kemisk angreb · Fox News mister sponsorpenge · Dansk kvinde overrasker med vild fysik

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Otte ud af ti danskere: Det er fedes eget ansvar, at de er tykke

En ny måling viser, at 82 procent af danskerne mener, at det er din egen skyld, hvis du er fed. Næsten halvdelen mener heller ikke, at der skal åbnes for fedmeoperationer, der er betalt af det offentlige. Det skriver Politiken.

Formanden for GB-foreningen – foreningen for fedmeopererede – Jens Lassen er enig i, at fedme er den enkeltes ansvar.

– Men nogle har gener, som gør, at de bare bliver store, mens andre kan drikke piskefløde uden at tage på. Det er også rygeres og alkoholikeres eget ansvar, at de ryger og drikker, men dem vil samfundet godt investere i. Det er en skam at se så kortsigtet på det. Ja, fedmeoperationer koster penge, men på den lange bane sparer samfundet penge, siger Jens Lassen.

I undersøgelsen fra Megafon svarer 32 procent også, at de tænker “tag dig nu sammen”, når de ser en overvægtig stå med en cola eller softice i hånden.

Ifølge psykolog Inge Stage, er det dog ikke så lige til.

– Hvis vi skal forstå, hvorfor svært overvægtige har svært ved at tabe sig, skal vi kigge indad. Hvorfor er det så svært at holde op med at ryge? Hvorfor har alkoholikere og narkomaner så svært ved at undvære deres stof? Det er, fordi mennesker blandt andet regulerer følelser med mad, cigaretter, alkohol og stoffer. Det fjerner ubehag og tomhed, siger hun.

fed, overvægtig, tyk, egen skyld, overvægt, sundhed, kroppen, behandling, psykisk, fysisk, kroppen,
Otte ud af ti danskere: Det er fedes eget ansvar, at de er tykke. (Foto: All Over)

Læger får opsang af tilsynsmyndighed efter meningitis-sager

Styrelsen for Patientsikkerhed giver nu en opsang, efter der har været flere sager, hvor unge drenge er døde af smitsom meningitis, fordi læger og sundhedspersoner i flere tilfælde har overset klare symptomer på sygdommen. Det skriver DR.

– Det er bekymrende at se, at noget, der burde være basal viden hos læger, det glipper, så unge mennesker, der teoretisk kunne være helbredt, dør af en sygdom, som principielt kan kureres med antibiotika, siger Anette Lykke Petri, der er overlæge og tilsynschef i Styrelsen for Patientsikkerhed.

I tre konkrete sager, har lægerne undladt at give drengene antibiotika, selvom de havde kontaktet sundhedsvæsnet og fremvist deres pletter på kroppen, et tegn på, at meningitisbakterier er gået i blodet og har forårsaget en livstruende blodforgiftning.

– Patienternes sikkerhed er ikke blevet varetaget. Det er det, der bekymrer mig allermest, siger Anette Petri.

region hovedstaden, regionerne, læger, sygeplejersker, ambulancer, sundhedspersonale, akut, meningitis, smitsom meningtis, død, sygdom,
Læger og sundhedspersonale kritiseres for manglende meningitisbehandling. (Foto: Polfoto)

Dansk lufthavn beder passagerer møde 2,5 timer før afgang

Billund Lufthavn opfordrer deres passagerer til at møde op i lufthavnen 2,5 time før, flyet letter. Det sker, fordi en del medarbejdere har sagt deres job op af forskellige grunde, og nu er lufthavnen underbemandet.  Det skriver Check-in.dk.

27 medarbejdere har sagt op i efteråret, og selvom det kun tager en måned for medarbejderne at sige op, tager det seks måneder at lære en ny op i jobbet. Dertil skal lægges, at der er nye, skærpede sikkerhedsprocedurer, som lufthavnen skal følge, og det er også med til at gøre ventetiden længere.

Der er nu blevet ansat 14 nye medarbejdere, der starter mandag, og lufthavnen forventer, at yderligere to hold på 14 mand vil starte i maj og i juni. Det betyder faktisk også, at lufthavnen får flere ansatte end den havde før de 27 opsigelser.

billund lufthavn, lufthavn, sikkerhed, danmark, medarbejdere, ansatte, hænder, sikkerhed, sikkerhedsprocedurer, forsinkelser, rejser, fly,
Billund mangler medarbejdere og det giver forsinkelser. (Foto: Polfoto)

Stormagter fordømmer kemisk angreb i Syrien

Tirsdag sagde Observatørgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, at et kemisk angreb havde fundet sted i Syrien. 58 var døde, 11 af dem var børn. Det har fået USA, Frankrig og Storbritannien til at foreslå FN’s Sikkerhedsråd at lave en resolution, der fordømmer det formodede kemiske angreb i Syrien. Det skriver DR.

I resolutionen står der også, at FN’s generalsekretær, António Guterres, skal aflægge månedlig rapport, om hvorvidt Syriens regering samarbejder med det efterforskningshold, der undersøger på landets påståede brug af kemiske våben.

Den syriske hær afviser at stå bag angrebet.  I februar nedlagde Rusland, Syriens allierede, sit syvende veto sammen med Kina for at beskytte præsident Assad mod sanktioner fra FN’s Sikkerhedsråd trods rapporter og brug af kemiske våben under den seks år lange syriske borgerkrig.

Når et permanent medlem nedlægger veto, kan det forkaste et forslag. De fem permanente medlemmer er USA, Storbritannien, Frankrig, Rusland og Kina.

syrien, idlib, assad, fn, fns sikkerhedsråd, usa, frankrig, rusland, kina, storbritannien, kemiske våben, rig, borgerkrig, død, sårede, kemi, kemisk angreb, idlib, syrien, veto
En mand bærer sit barn ind på hospitalet efter et formodet kemisk angreb i Idlib i Syrien. (Foto: Polfoto)

Sponsorer trækker sig fra Fox News efter anklager om sexchikane

Fox News tv-vært Bill O’Reilly er blevet anklaget for sexchikane og upassende opførsel af en række kvinder. Det har nu fået flere af sponsorerne til O’Reillys program, der er det mest populære på Fox News, til at trække sig. Det skriver Ritzau.

Det er The New York Times, der tidligere på måneden skrev, at Bill O’Reilly og hans arbejdsgiver har betalt omkring 13 millioner dollar, altså 90 millioner kroner, i et forlig, der blev indgået med fem kvinder, der enten havde arbejdet for Bill O’Reilly eller havde medvirket i hans show.

Kvinderne beskyldte O’Reilly for verbale overgreb, sjofle kommentarer, uønskede tilnærmelser og telefonopkald, hvor det angiveligt lyder som om, at han onanerer.

bill o'reilly, fox news, sexchikane, betaling, kvinder, anklager, sponsorstøtte, sponsor, penge, tilbagetrækning, usa, journalist, tv-vært
Bill O’Reilly har anklager på sig om sexchikane. (Foto: Polfoto)

Dansk løbetalent har en vild fysik

Danske Anna Møller har et vildt talent. Hun er nemlig hamrende god til at løbe, endda i en sådan grad, at hendes fysik imponerer eksperterne. Det skriver TV2.

Hun tilmeldte sig et løb helt tilfældigt i april 2014. Hun havde ikke trænet på forhånd, men løb 10 kilometer på 35 minutter og 11 sekunder. To år senere havde hun kvalificeret sig til OL, en bedrift andre atleter kan træne hele livet for, men aldrig nå.

Nu har hun slået tre rekorder og har været til OL, og hun har altså kun løbet i tre år.

Hvad er hemmeligheden? Anna har en muskelmasse og fedtprocent som mange andre atleter, hendes hvilepuls er dog på 39, som både er lavere end andre atleters og endnu lavere blandt almindelige dødelige, der har en hvilepuls på omkring 75.

Det er i stedet Annas blodpumpning, der gør hende speciel. Jo mere blod, der er i kroppen jo mere kan den yde, og Anna har en hel liter blod mere i kroppen end den gennemsnitlige kvinde. De bedste kvindelige langrendsløbere, der er kendt for deres gode form, har et kondital på 70, Annas er 73.

løber, anna møller, fysik, kroppen, atlet, løber, sport, kvinde, kvindekroppen, kondital, muskelmasse, fedtmasse, rekorder,
Anna Møllers fysik er fuldstændig unik, mener eksperter. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·