Læs også:

Close
venezuela, demonstrationer, dræbte, politik, korruption

NEWS: To dræbt under demonstrationer i Venezuela

Nyheder  | 

To dræbt under demonstrationer i Venezuela · Stor kritik til nyt vægttabsprogram · Studerende savner engagement fra deres medstuderende · 600.000 ansattes overenskomst afgøres i dag · Serena Williams er gravid · Fox News fyrer Bill O’Reilly

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

To dræbt under demonstrationer i Venezuela

I går gik hundredtusinder på gaden i Venezuela i protest mod landets præsident, Nicolas Maduro. Demonstrationerne har næsten udspillet sig dagligt i det fattigdomsramte og korruptionsplagede land, og mindst to personer meldes dræbt i forbindelse med demonstrationerne.

Den ene var en 18-årig mand, der blev skudt i hovedet, da han var på vej til fodbold. Efter alt at dømme, var han på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, da regeringstilhængere og oppositionen stødte sammen i hovedstaden Caracas.

Også en 24-årig kvinde meldes dræbt under demonstrationer i Tachira nær grænsen til Colombia.

– Der er ingen økonomisk vækst. Inflationen er uhørt høj. Usikkerheden har bidt sig fast. Kriminalitet og korruption er udbredt. Folk mangler absolut alt, siger Carlos Salas Lind, der er lektor ved CBS og ekspert i latinamerikansk politik til DR.

venezuela, demonstrationer, dræbte, politik, korruption
To studerende er blevet dræbt under demonstrationer i Venezuela. (Foto: Polfoto)

Nyt kendis tv-program om vægttab får voldsom kritik

TV3-programmet “Min fede træner” blev sendt første gang i går aftes, men allerede før programmet gik igang, haglede kritikken ned på de sociale medier. Det skriver Politiken.

Programmets koncept er, at fire kendte danskere skal tage på i vægt, for derefter at tabe kiloene med overvægtige deltagere, der har meldt sig til programmet.

De fire kendte er bloggeren Mascha Vang, vejrvært og model Sara Maria Franch-Mærkedahl, personlig træner Kira Eggers og tidligere tennisstjerne Frederik Fetterlein, der alle skal tage så meget på som muligt ved at spise usund mad og stoppe med at motionere i tre måneder. Efter at have brugt tre måneder på at tage på, skal de kendte tabe sig med fire overvægtige deltagere.

Modtagelsen af programmet har dog ikke været god, og flere mener, at det gør grin med overvægtige mennesker.

– Det er 500 procent problematisk, og det sagde jeg også til den programplanlægger, der ville have mig med som læge i programmet. I mine øjne er det vanvittigt uetisk. Da de ringede mig op, tilbød jeg i stedet at komme ud og holde et oplæg om, hvorfor de er så langt ude, siger Jens-Christian Holm, der er medformand i den europæiske ekspertgruppe The European Childhood Obesity Task Force til Ekstra Bladet.

For syns skyld er kampagnebillederne af de kendte også skruet på, så de fremstår endnu mere overvægtige end de rent faktisk var.

– De skammer patienterne, altså ‘fatshaming’. Det er nedværdigende og ydmygende tv, som taler til laveste fællesnævner. Derudover tager de nogle kendte mennesker, som tror de er kloge, men ikke aner noget som helst og gør dem til trænere for nogle svært overvægtige. For at sige det lige ud, så er det latterligt, siger Jens-Christian Holm.

Hvad sker der, når fire smukke, veltrænede kendisser skal tage på – og tabe sig igen – i en god sags tjeneste? Gå ikke glip af premieren på Min Fede Træner onsdag kl. 20 på TV3.

Geplaatst door TV3 Danmark op zaterdag 15 april 2017

Undersøgelse: Medstuderende går ikke op i uddannelsen

De studerende på videregående uddannelser mener ikke, at deres medstuderende er særligt engagerede i undervisningen. Det skriver Uddannelses- og forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Det viser en stor spørgeskemaundersøgelse, hvor mere end 70.000 aktive studerende har svaret. Samlet mener de studerende, at undervisningen har høj kvalitet, og at underviserne er dygtige, men er altså knap så begejstrede for deres medstuderendes indsats.

På en skala fra 1-5, hvor 1 er ”meget uenig” og 5 er ”meget enig”, vurderer de studerende på tværs af institutioner og uddannelser udsagnet ”Mine medstuderende er engageret i undervisningen”. Her giver de deres medstuderende 3,66. Til sammenligning er gennemsnittet 4,3, når undervisernes faglige niveau skal vurderes.

– Jeg har fra første dag været optaget af, hvordan vi kan højne niveauet af vores videregående uddannelser.  Det gælder også i forhold til undervisningen. God undervisning kræver en indsats fra alle sider og falder til jorden, hvis ikke der er flid og fordybelse af de studerende. Man skal også som studerende tage fat og tage ansvar. Det er med til at løfte den samlede kvalitet i uddannelsessystemet, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

studerende, undervisning, uddannelse, videregående uddannelse, engagement
De studerende mener ikke, at deres medstuderende er engagerede nok i uddannelsen. (Foto: Polfoto)

600.000 ansattes overenskomst afgøres i dag

I dag afgøres en afstemning om overenskomst for omkring 600.000 privatansatte. LO, 3F, HK, FOA og Dansk Metal har alle anbefalet et “ja” til afstemningen, men flere lokalafdelinger har dog været utilfredse. Det skriver TV2.

Blandt andet er kritikken af det nye aftaleudkast, at det bliver muligt at give medarbejdere en times ekstra overarbejde om dagen i perioder. De ansatte kan dog stadig afspadsere arbejdet senere.

Det er dog ikke en ren sejr til ja-siden. Formand for byggegruppen i 3F, Bygge, Jord og Miljø i København, Jens Kirkegaard, har anbefalet sine medlemmer at stemme “nej”.

– Folk er langtfra tilfredse med det forlig, der er indgået. De har set, at der ikke er noget kædeansvar for social dumping, man giver arbejdsgiverne ret til systematisk overarbejde, og de økonomiske vilkår er ikke ret store. Det har fået mange til at vende tommelfingeren nedad, siger han.

gær, overenskomst, hamstring, forhandlinger
Sidst de private overenskomstforhandlinger endte i en storkonflikt var i 1998. Konflikten varede i 11 dage og betød knaphed på fødevarer i butikkerne. (Foto: Polfoto)

 

Serena Williams var gravid, da hun vandt Grand Slam

Den amerikanske tennisstjerne Serena Williams, der kan kalde sig verdens bedste, kan snart også kalde sig mor. Det skriver Ritzau.

Tennisstjernen, der er kendt for at være en sej sportskvinde, lagde onsdag et billede op af sin mave med teksten “20 uger” tilføjet til billedet. Senere gik hendes talsperson ud og bekræftede de gode nyheder.

Dailymail.co.uk konkluderede på den baggrund, at den 35-årige Serena Williams var 20 uger henne i sin graviditet, og at det betød, at Williams var gravid, da hun spillede sin seneste kamp mod storesøster Venus, som Serena slog og dermed vandt sin 23. grand-slam titel.

Sammen med sin forlovede, 33-årige Alexis Ohanian, bliver Serena altså forældre til efteråret, og sportsstjernen har meddelt, at hun ikke vender tilbage til tennis før 2018.

serna williams, sport, tennis, gravid, graviditet, grand slam
Serna Williams lagde dette billede ud, for at annoncere sin gode nyhed – hun er gravid. (Foto: All Over)

Fox News fyrer Bill O’Reilly efter sexanklager

Beskyldninger om sexchikane og annoncører, der trækker sig, får nu Fox News til at sige farvel til en af sine mest populære studieværter, Bill O’Reilly. Det skriver Ritzau og Reuters.

– Efter en grundig og omhyggelig gennemgang af beskyldningerne er selskabet og Bill O’Reilly blevet enige om, at Bill O’Reilly ikke vender tilbage til Fox News, lyder det i pressemeddelelse fra tv-kanalens ejer 21st Century Fox.

Læs mere: Sponsorer trækker sig fra Fox News efter anklager om sexchikane

bill o'reilly, fox news, sexchikane, betaling, kvinder, anklager, sponsorstøtte, sponsor, penge, tilbagetrækning, usa, journalist, tv-vært
Bill O’Reilly har anklager på sig om sexchikane. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·