Læs også:

Close
terror, london, politi, terrorangreb, døde, sårede, big ben, parlamentet, storbritannien, england, london

NEWS: London angrebet: Det ved vi

Nyheder  | 

Det ved vi om terrorangrebet i London · Kvinder gider ikke Lars Løkke · Beverly Hills 90210 fylder 25 år – det laver holdet i dag

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

London angrebet: Det ved vi

Igår blev London udsat for et terrorangreb, hvor fem mennesker mistede livet og 20 blev såret. Den formodede gerningsmand er blandt de dræbte, og her til morgen har premierminister Theresa May bekræftet, at der er tale om en terrorhandling. Det skriver Berlingske, Politiken og TV2.

Kl. 15.40 dansk tid kørte en grå Hyundai ad Westminster Bridge i London, da den satte farten op og kørte direkte mod fodgængerne på broens fortov. Flere mennesker blev ramt, blandt andre en kvinde, der enten er blevet slynget af broen eller er sprunget for livet i Themsen.

Bilen fortsatte mod det britiske parlament, der ligger ved det legendariske ur Big Ben. Efter at køre ind i et hegn, fortsatte gerningsmanden i løb mod parlamentsbygningen. Her angreb og dræbte han en betjent med en kniv, inden gerningsmanden selv blev skudt af en anden betjent.

Her til morgen var dødstallet steget fra fire til fem. Tre personer blev dræbt på Westminister Bridge, den fjerde er betjenten – 48-årige Keith Palmer, der blev knivstukket – og den femte er gerningsmanden. Antallet af sårede er fordoblet fra 20 til 40, hvoraf flere er alvorligt såret.

terror, london, politi, terrorangreb, døde, sårede
Betjenten Keith Palmer, der blev stukket ned af gerningsmanden og dræbt. (Foto: Polfoto)

Ingen danskere kom til skade, men to klasser fra Ørestad Skole i København oplevede hele situationen på tæt hold.

Politiet arbejder med en teori om, at manden arbejdede alene. Hans motiv er stadig ukendt, men man mener, at han er blevet inspireret af international terrorisme. Flere medier har frigivet billeder af manden og hans navn, men det viste sig at være forkert. Det rigtige navn er tilbageholdt af politiet.

Angrebet skete på årsdagen for angrebet i Bruxelles, det er dog ikke bekræftet om de to ting har en sammenhæng. Intet terrornetværk har påtaget sig skylden for angrebet endnu.

Storbritannien har været særdeles gode til at forhindre terrorangreb, og det menes, at flere hundrede planer ikke er blevet ført ud i livet, fordi briterne har afsløret dem inden.

Sidst landet var ramt af angreb i denne skala var i 2005, da en serie bombeangreb i busser og metroen i London blev bombet. 52 personer mistede livet dengang.

Som rutinemæssig indsats har Københavns Politi optrappet mandskabet i hovedstaden efter angrebet.

Læs mere: Terror i London: Få overblikket over angrebet ved det britiske parlament

terror, london, politi, terrorangreb, døde, sårede, big ben, parlamentet, storbritannien, england, london
Folk er nervøse og bange i den engelske hovedstad. (Foto: Polfoto)

 

Kvinder gider ikke Lars Løkke

Hvis det kun var kvinder, der stemte ved sidste folketingsvalg, så var Løkke ikke blevet statsminister. Til gengæld havde han fået posten uden problemer, hvis det kun var mændene, der bestemte. Det skriver DR.

Fundet stammer fra bogen, “Oprør fra udkanten – Folketingsvalget 2015”, som er skrevet af valgforskere Kasper Møller Hansen og Rune Stubager. Ifølge de to er forskellen på mænd og kvinders stemmevaner blevet større og større siden 1980’erne, hvor den kulminerede ved det sidste folketingsvalg for to år siden. Det kunne dog også ses allerede i 2007 og 2011.

– Det er efterhånden blevet så markant, at mænd og kvinder som hovedregel ville vælge forskellig regering, hedder det i bogen.

Ifølge Kasper Møller Hansen er det ting som ansættelsesforhold og uddannelsesniveau, der bestemmer, hvor krydset ender, men der er også grundlæggende forskelle på kønnene, der bestemmer.

– Det er et spørgsmål om nogle af de ting, der handler om livssyn og prioriteringer i livet, som gør, at kvinder og mænd simpelthen ser forskelligt på politik. De unge kvinder går til venstre, de unge mænd går til højre, vi ser de højtuddannede bevæge sig omkring visse partier og de kortuddannede omkring andre. På alle dimensioner ser vi en polarisering, hvor vælgerkorpset samlet set står længere fra hinanden, end de har gjort tidligere, siger valgforskeren.

kvinder, lars løkke, valg, statsminister, politik, indland, køn, stemme,
Kvinderne gider ikke Lars Løkke. (Foto: Polfoto)

 

Beverly Hills har 25 års jubilæum: Det laver holdet i dag

I dag er det præcis 25 år siden, at danskerne for første gang kunne opleve Kelly, Brenda, Dylan, Brandon, Steve, Andrea, Donna og David i Bervely Hills 90210, der har kørt på TV2’s kanaler i en menneskealder.

Det er længe siden, at det sidste afsnit blev filmet, men hvad er der sket med skuespillerne i mellemtiden?

Jennie Garth, der spillede Kelly Taylor har været med i flere film og tv-serier efter Beverly.

Shannen Doherty, der spillede Brenda Walsh blev skrevet ud af serien på grund af uoverensstemmelser med de andre skuespillere, og fortsatte i den populære serie “Heksene fra Warren Manor”, som hun også blev skrevet ud af. I 2015 fik hun brystkræft, som hun har fortalt åbent om på de sociale medier, og lader offentligheden følge med i hendes behandlingsforløb.
Jason Priestley, der spillede Brendas bror Brandon blev ligesom sin fiktive søster skrevet ud af serien undervejs. Han blev kort efter anholdt for spirituskørsel og måtte afvænnes. Siden har han været bag kameraet i både film og tv-serier.

Luke Perry a.k.a. Dylan McKay har siden Beverly Hills spillet med i både film, tv-serier og Broadway-musicals.

Tori Spelling, der spillede den dydige Donna Martin er senere blevet mest kendt for sit privatliv og realityserien “Tori & Dean: Inn Love”. ,

Brian Austin Green, der spillede den unge David Silver har været med i serier som ‘Terminator: The Sarah Connor Cronicles” og “Desperate Housewives”. Han er gift med skuespillerinden Megan Fox, som han har tre børn med.

Ian Ziering har haft et regulært come back siden hans dage som den fjollede Steve Sanders. I 2013 medvirkede Ziering i filmen “Sharknado” som blev en kultfilm og senere udviklede sig til tre film mere. Derudover begyndte han at optræde som mandlig stripper i Las Vegas.
Gabrielle Carteris, måske bedre kendt som Andrea Zuckerman, var med i enkelte små serier efter Beverly, og er i dag underdirektør i skuespillernes fagforbund Screen Actors Guild American Federation of Television and Radio Artists.

· Mere fra samme kategori ·