Læs også:

Close
Houzz altan

Den lette vej til en sommerklar altan

Bolig  | 

Sukker du også efter en hyggelig altan fuld af feriestemning? Se med her, og gør drømmen til virkelighed – uden at gå fallit. Her får du den lette vej til en lækker og sommerklar altan for under 1.000 kr.

Antonia af Petersens, Houzz.dk

 

Efter en lang, mørk vinter er der ikke meget, der lyder mere fristende end en afslappende sommerdag på altanen. Men de sølle kvadratmeter, nøgne vægge og hårde betongulve bringer langt fra associationer til den varme, hyggelige oase, man kunne ønske sig – og når budgettet ikke er til den helt store renovering, kan det føles som om, en forvandling ville være umulig uden magi. Men bare rolig! Vi har fremtryllet otte måder at gøre din altan eller balkon til et sandt paradis på.

1. Helt ud i hjørnerne

Få lejligheder kan prale af enorme terrasseområder. Tværtimod! Mange danske altaner, især i byerne, er så små og aflange, at man knap nok kan stå på dem og slå ud med armene. Så frem for at placere et bord midt på altanen og stole omkring kan det være smart at bruge hjørnerne, så der stadig er plads til at bevæge sig.

Hjørnebænken Cloud har plads til to og blev vist frem ved årets Stockholm Furniture Fair – måske den kan være til inspiration?

Hos eksempelvis IKEA kan man købe hjørnebænke med opbevaringsplads fra 449 kr.

 

2. Stormlanterne

Som vi alle ved, er belysning alfa og omega, når hyggen skal spredes – og på altanen skal der levende lys til! Det kan dog være svært at holde liv i flammen, og hvem gider at tænde lysene igen og igen? Trods vinden, og sats på stormlanterner!

Ellos Home har en rigtig fin stormlanterne til 349 kr.

 

3. Frodig oase

Planter og grønne blade er som bekendt helbreds- og humørfremmende, men selvom man ikke er den heldige ejer af en rigtig have, skal man have lov at nyde godt af de grønne vidundere alligevel – så gør din altan til en frodig oase!

En lille slyngpelargonie kan for eksempel blive din for 29,95 hos Plantorama. Suppler med en passende ampel-krukketil 49,95 kr.

 

4. Tiltrængt tæppe

Hvis du vil fjerne det værste af den kolde “beton-følelse” der ofte hersker på altaner, kan du lægge et tæppe af plast, siv eller anet materiale, der er kan modstå det svingende, danske vejr.

Plastictæppe fra Horredsmattan, 346 kr.

 

5. Hæng ud

Få ting giver så meget sommerferiestemning som en hængekøje! De fås i alle prisklasser og et utal af modeller, nuancer og størrelser.

Hvis du ønsker dig noget som den på billedet, kan du få en lignende til 99 kr. hos Jysk

 

6. Puder og plaider

Du har nok hørt det før, men vi siger det igen: Tekstiler bringer varme og hjemlighed til alle husets rum – selvfølgelig også de udendørs. Slæng en plaid over stolen, læg et par hynder, og top eventuelt med matchende puder – så bliver altanen hurtigt langt mere indbydende!

Hynde 125 kr. i Jysk og plaid 89 kr. på Ellos. 

 

Terrassemiddage kræver ofte lidt fleksibilitet, når det kommer til siddepladserne. Afhængigt af, hvor mange I er til bords, er det godt at kunne flytte rundt på stolene uden de store problemer. Og så er et cafésæt jo perfekt.

Du kan få et sæt til 259 kr. inklusiv to stole i Bilka.

 

8. Skyggespil

Lad naturen gøre arbejdet, og gør stort indtryk med et småt budget – for eksempel ved at lege med sol og skygge. Hvis du opsætter et lille espalier, der oveni købet kan skærme for indsyn og støtte dine klatrende planter, har du pludselig et vidunderligt mønster over hele dit altangulv.

Fristående espalier fra IKEA, 39 kr.

 

houzz
Læs også:

Søstrene grene altan møbler

 

· Mere fra samme kategori ·