Læs også:

Close

MORNING NEWS: Sydkoreansk skandalesag fører til dansk anholdelse af ung kvinde

Nyheder  | 

Dansk politi anholder kvinde i sydkoreansk skandalesag · Papirkalenderen er blevet populær igen · To ud af tre ofre i Istanbul var udlændinge · Yousee skruer op for priserne trods nytårsbommert

Vi skriver et nyt år på MY DAILY SPACE, og de første overskrifter i MORNING NEWS i 2017 er klar til dig, udvalgt af nyhedsredaktøren.

Dansk politi anholder ung kvinde i sydkoreansk skandalesag

Ifølge sydkoreanske medier har dansk politi anholdt en 20-årig kvinde, Chung Yoo-ra, som har været eftersøgt siden før jul, i forbindelse med en stor politisk skandale i Sydkorea.

Sagen er så alvorlig, at Sydkoreas præsident, Park Geun-hye, står over for en rigsretssag.

Chung Yoo-ra er datter af Choi Soon-sil, der er en af den suspenderede præsidents gamle veninder. Choi Soon-sil er beskyldt for – sammen med præsidenten – at have afpresset store virksomheder til at donere penge til hendes fond.

Bliver Chung Yoo-ra udleveret til Sydkorea, vil hun blive mødt med anklager om, at have hindret for efterforskningen i den store sag. Hun er også anklaget for at have modtaget økonomisk og akademisk støtte fra et prestigefyldt universitet, som angiveligt var en gestus til moren.

Den sydkoreanske præsident, Park Geun-hye (billede), skal stilles for en rigsret. En kvinde er anholdt i Danmark i forbindelse med sagen. (Foto: Polfoto)

Papirkalenderens popularitet stiger

Selvom de fleste har det meste af deres liv, inklusiv kalender, mail og meget andet, i deres smartphones, så stiger salget af papirkalendere markant. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Smartphones, ure og computere har kalenderfunktioner, alligevel vil danskerne hellere have deres planer på papir. Og det i stort omfang. Kalenderproducenten Mayland har trykt 2,4 millioner kalendere for 2017 alene.

Trenden med at gå tilbage til det analoge i en tid, hvor teknologien buldrer fremad er ikke helt ny og livsstilseksperter kalder det en modreaktion på den omfattende digitalisering.

For ting som vinylplader, brætspil og butikker, der kan fremkalde billeder på den klassiske måde, oplever alle en markant fremgang på lige fod med kalenderne.

Papirkalenderens popularitet stiger. (Foto: Polfoto)

To ud af tre dræbte i Istanbul er udlændinge

Mindst 25 af de 39 dræbte ved angrebet i Istanbul nytårsaften var udlændinge. Det skriver Ritzau.

25 af de identificerede ofre, er udlændinge fra Saudi-Arabien, Jordan, Irak, Indien, Israel, Belgien, Rusland, Libanon og Tunesien. De foreløbige oplysninger tyder ikke på, at der er danskere imellem ofrene.

Læs mere her: Mindst 39 dræbt på natklub i Istanbul og 65 sårede: Det ved vi indtil nu

To ud af tre dræbte i Istanbul er udlændinge. (Foto: Polfoto)

Yousees priser stiger trods nytårsbommert

Der kunne næsten ikke være et tidspunkt det kunne gå mere galt, end da Yousees signal gik sort nytårsaften, kort tid før dronningens nytårstale.

Yousee har 1.2 millioner danske kunder, og der var mange, der var fortørnede over tv-udbyderens bommert. Det blev ikke bedre af, at signalet heller ikke virkede, da DR1 sendte nytårsklassikeren “90 års fødselsdag” og rådhusklokkernes nedtælling til det nye år.

Faktisk var der ikke signal før et godt stykke op af eftermiddagen den 1. januar 2017.

Mange af Yousees kunder var selvsagte utilfredse med deres udbyder, og frustrationen blev ikke mindre af, at Yousee sætter prisen op den 1. januar 2017. Det skriver Politiken.

– Latterligt at være tvangsindlagt til at være kunde hos YouSee hvis man vil have TV, og internet i vores lejlighed. Servicen er elendig, de sender forkerte regninger ud, og ikke nok med deres brøler i går, samt i dag, stiger prisen sku også pr. 1 januar. Virkelig det mest latterlige lorteprodukt, skriver en af Yousees kunder blandt andet.

Yousees priser stiger trods nytårsbommert. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·