Læs også:

Close

MORNING NEWS: Flere er døde i trafikken i år

Nyheder  | 

Antallet af trafikdræbte er steget · USA kritiserer Israel · Dansk storcenter evakueret · Debbie Reynolds dør dagen efter sin datter · Rygter om romance mellem Drake og J.Lo svirrer

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Det er, som altid, nyhedsredaktør Camilla Falkenberg, der har valgt morgenens største overskrifter ud til dig.

Flere er døde i trafikken i år

2016 tegner til at have en trist statistik på sig, når det kommer til drab i trafikken. Antallet er nemlig på sit højeste siden 2011.

Ifølge Politiken har 208 mistet livet indtil nu, og det er langt fra målet om højst 120 dræbte i trafikken i 2020.

Årsagerne er eftersigende, at mange bilister ignorerer fartgrænserne, og gør andre ting, end at køre bil, såsom at sende sms’er. Der kan dog også være andre årsager til det større antal af dræbte.

Blandt andet peger lektor Harry Lahrmann, der er trafikforsker i Trafikforskningsgruppen ved Aalborg Universitet, på, at økonomien kan påvirke tallet.

– Vi har før set, at der begynder at komme en stigning, når økonomien begynder at gå godt. Så bliver der kørt lidt flere kilometer, og det giver lidt større risiko og lidt flere dræbte, siger han til Ritzau.

Tre mennesker mistede livet, da chaufføren i denne bil kørte ind i dem, imens de krydsede et fodgængerfelt. (Foto: Polfoto)

John Kerry kritiserer Israel for sine bosættelser

USA’s udenrigsminister John Kerry kritiserer i en tale Israel for sine bosættelser og siger, at en to-stats-løsnings er den eneste måde at få fred mellem Israel og Palæstina. Det skriver The Independent.

Udenrigsministeren sagde også i talen, at Benjamin Netanyahus regering er den mest højreorienterede i Israels historie, med en dagsorden, der er drevet af ekstreme metoder.

– Hvis valget falder på én-stats-løsning, kan Israel enten være jødisk eller demokratisk. Det kan ikke være begge dele, sagde Kerry, som mener, at to-stats-løsningen er den eneste vej mod fred i Mellemøsten, og at bosættelsesdagsordenen vil definere Israels fremtid.

I sidste uge valgte USA ikke at bruge sin vetoret, da FN irettesatte Israel for sine bosættelser på palæstinensiske områder. Premierminister Benjamin Netanyahu kritiserede beslutningen sammen med USA’s kommende præsident Donald Trump.

John Kerry kritiserer Israel for sine bosættelser. (Foto: Polfoto)

Frederiksberg Centret evakueret

Onsdag aften blev Frederiksberg Centret evakueret, efter røg begyndte at sprede sig i flere dele af centret. Det skriver TV2.

Røgen stammede fra metroen, der ligger under centret, hvor nogen havde antændt fyrværkeri.

– Røgen viste sig at komme fra et batteri, der var blevet antændt nede på mellemgangen mellem centret og Frederiksberg Metro. Det er så tosset, som noget kan være. I værste fald kunne nogen jo være blevet ramt, siger operationschef Michael Møller fra Hovesstadens Beredskab.

Et batteri er en kasse med flere rør med krudt i, som skyder fyrværkeri et par meter op i luften. Det var ikke dette batteri, der blev fyret af. (Foto: Polfoto)

Skuespillerinden Debbie Reynolds dør dagen efter sin datter

Den amerikanske skuespillerinde Debbie Reynolds er død, bare én dag efter, at hendes datter Carrie Fisher dør. Det skriver Ritzau.

– Det er sandt. Hun er hos Carrie. Hun forlod os, ganske kort efter at hun fortalte, at hun savnede Carrie. Det var hendes sidste ord, siger Reynolds søn Todd Fisher til Reuters.

84-årige Reynolds var blandt andet kendt for sin rolle i klassikeren filmen “Singing in the Rain”.

Læs mere her: Carrie Fisher – kendt som prinsesse Leia – er død

Skuespillerinden Debbie Reynolds (th) dør dagen efter sin datter, Carrie Fisher (tv). To legendariske skuespillerinder, mor og datter. (Foto: All Over)

DraLo: Twitter svirrer med rygter om romance

Kunstnerne Drake og Jennifer Lopez har delt to billeder af de to sammen på deres Instagram-profiler og nettet er mildest talt gået lidt i selvsving.

Fans elsker tanken om en romance mellem de to stjerner og har allerede døbt “parret” for Dralo – en sammentrækning af de to sangeres navne.

Hverken Jennifer Lopez eller Drake har dog ville bekræfte et eventuelt kærlighedsforhold.

https://www.instagram.com/p/BOjX_AJg0-s/

· Mere fra samme kategori ·