Læs også:

Close
Børneafdeling behandler nu epilepsipatienter med cannabis

EVENING NEWS: Børneafdeling behandler epilepsipatienter med cannabis

Nyheder  | 

Børn med epilepsi behandles med cannabis · Hver tredje dansker ønsker en anden jul · Færre unge spiller om penge · Offer krammer overfaldsmand i retten · Præst fængsles efter at have snydt dement for millioner

Børneafdeling behandler nu epilepsipatienter med cannabis

For første gang nogensinde har børneafdelingen på epilepsihospitalet brugt cannabisolie som behandlingsmetode. Det skriver DR.

– Det er først nu, at der foreligger egentlig videnskabelig evidens for, at det har en effekt, siger ledende overlæge på børneafdelingen, Kern Olofsson.

Nicolai Jensen, som lige er fyldt 18 år, blev den første patient til at blive behandlet med cannabisolien. Han har skadet sin hjerne efter de mange anfald, som han er plaget af.

Nu er han indlagt i 10 dage, hvor han vil blive fulgt nøje af lægerne, som kontrollerer virkningen og eventuelle bivirkninger.

Børneafdeling behandler nu epilepsipatienter med cannabis
18-årige Nicolai Jensen er den første i Danmark, som får behandlet sin epilepsi med cannabisolie. (Foto: Polfoto)

Hver tredje dansker ønsker en anden jul

En megafonmåling foretaget for TV 2 viser, at tæt på hver tredje dansker ikke er tilfreds med den måde, de holder jul på. Det skriver TV 2.

Det kan måske hænge sammen med ting som, at 23 procent svarer, at de enten prøver at undgå dansen om træet, eller at de gør det for andres skyld. Mange vil også bare helt væk i julen.

Det kan være svært at lave om på traditionerne, men den er bestemt blevet mere løsrevet, mener Caroline Nyvang, der forsker i traditioner ved Det Kongelige Bibliotek.

– Tit tager folk helt væk, for så er det mere legitimt at vælge julen helt fra. Vi kan se, det er blevet forstærket, at mange opfatter julen som en ekstrem stressende periode, siger hun.

Hver tredje dansker ønsker en anden jul
Hver tredje drømmer om en anden jul end den, de holder. (Foto: All Over)

Færre unge spiller om penge

Antallet af spilletilbud og gevinsternes størrelse er bestemt ikke blevet mindre igennem årene, men antallet af unge, som prøver lykken er til gengæld blevet mindre, viser ny SFI-undersøgelse. Det skriver SFI.

I 2011 blev der spillet for hele 6,5 milliarder kroner herhjemme, og sidste år var det tal steget til 8,4 milliarder kroner, men det er altså ikke de unge, som spiller om penge, selv om det er blevet så nemt tilgængeligt.

Der er i dag færre unge mellem 12 og 17, som spiller pengespil end i 2007. Risikoen for, at de starter senere hen, er dog stadig uændret.

Færre unge spiller om penge
Selv om tilbuddene er blevet flere, er det færre i alderen 12-17, som spiller om penge. (Foto: Polfoto)

Mand slået ned: Krammer overfaldsmand i retten

Den 9. marts blev Rakeem Jones slået ned under en Trump-demonstration i byen Fayetteville, North Carolina, da demonstrationen endte i et sammenstød mellem Trump-støtter og -modstandere. Det skriver DR.

Overfaldsmanden var den 79-årige Trump-støtte John Franklin DeGraw, som i går blev stillet for retten. Dommen lød på 30 dages betinget fængsel og en bøde på 250 dollars, derudover tilføjede sagens dommer, Tal Baggett, at parterne burde tale sammen efter.

Samtalen blev til både et håndtryk og et kram, som modtog klapsavler fra hele salen.

– Det føltes godt at kunne give ham hånden og være i stand til rent faktisk at stå over for ham, sagde Rakeem Jones efterfølgende.

Se krammet her:

Præst fængsles efter at have snydt dement for millioner

En 52-årig tidligere præst snød en dement kvinde, som hun var værge for, for 8,7 millioner kroner. Nu skal hun i fængsel i fire år. Det skriver Ritzau.

52-årige Ingrid Marten Trolle-Monsen var økonomisk værge for den demente i årene 2009 til 2013. I den periode overførte hun penge til sig selv og købte et hus til to millioner, som hun efterfølgende renoverede, samt flere rejser.

Derudover er hun dømt for at have ændret kirkebogen, så hun stod som datter til den demente. Ifølge Ingrid skulle den demente kvinde have født hende og givet hende væk, fordi faren var den dementes bror.

· Mere fra samme kategori ·