Læs også:

Close
Ny rapport om Public Service. Lukker DR1?

MY EVENING NEWS: Ny rapport om Public Service. Lukker DR? og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny rapport om Public Service. Lukker DR?

En nylig rapport fra Public Service-udvalget fremlægger fem nye scenarier for public service i fremtiden, skriver TV2.

Under public service-kategorien findes DR, TV2, Radio 24syv, Nova FM og TV2-regionerne. Forslagene lyder blandt andet på nedlæggelse af både DR og TV2.

Ifølge Connie Hedegaard, der er formand for public service-udvalget, er der ikke tale om, at man skal følge et specifikt scenarie. Realiteten bliver, at man tager fra nogen forskellige scenarier. Mange ønsker flere programmer på dansk, men det kan man gøre både ved at styrke eksempelvis DR eller skabe en stor public service-pulje, hvor man fordeler pengene mellem forskellige kanaler.

På TV2 har der i løbet af dagen været en afstemning med spørgsmålet: “Hvordan synes du, public service skal se ud i fremtiden?” Ud af de 14.469, der har stemt indtil videre, mener 36 procent, at ’’Public service skal overlades til markedet. Licensen skal afskaffes, og DR og TV2 nedlægges eller sælges. Vil formentlig medføre mindre dansk indhold’’, hvorimod 15 procent mener, at “al public service skal samles hos DR. TV2 skal sælges og fremover drives på rent kommercielle vilkår uden public service-forpligtelser. Samtidig lukkes Radio24syv’’.

Ny rapport om Public Service. Lukker DR1?
Gad vide, hvilken indflydelse dette vil have på hitprogrammer som X-Faktor og Den store bagedyst? (Foto: Polfoto)

Læs også: Drømmekøb: Redaktionens modeønsker i november

Dansk firma infører kun 6 timer lange arbejdsdage

Hvad siger du til 30 timer om ugen og en sekstimers arbejdsdag? Det er blevet realiteten for de ansatte hos Translated By Us, og det er en kæmpe succes. Det skriver Berlingske Business.

Medarbejderne i den et år gamle oversættervirksomhed møder ind klokken 9.30 og går hjem igen klokken 15.30, og det har en positiv effekt på arbejdsindsatsen.

– Jeg kan bare konstatere, at jeg producerer mere. Jeg får ringet til flere kunder i løbet af dagen. Jeg er generelt mere glad, når jeg ringer til dem, siger salgsdirektør og medejer Jacob Vesterkær.

Korte arbejdsdage er også en trend, der ses i udlandet. Blandt andet i Sverige og England, hvor flere virksomheder har eksperimenteret med og efterfølgende indført arbejdsdage på kun seks timer.

Dansk firma infører sekstimers arbejdsdage
Få en kortere arbejdsdag, og få mere fra hånden. Win-win. (Foto: All Over)

Læs også: Optimer morgenrutinen: Sådan bliver du hurtigere klar om morgenen

Ekstra bevågenhed omkring park efter knivdrab på gravid kvinde

Elverparken i Herlev blev tidligere i dag gennemsøgt efter drabet på 32-årige Louise Borglit, der var gravid i 7. måned. Derudover har de udvidet indsatsen med en mobil politistation i parken mellem klokken 9 og 20. Det skriver TV 2.

– Vi er i gang med den meget brede efterforskning, hvor vi arbejder med en lang række spor og tip. Men vi har brug for yderligere, så vi opfordrer alle borgere, der ved blot det mindste, om at kontakte politiet, siger politikommissær ved Københavns Vestegns Politi, Hans Christian Tonnesen.

Politiet vil gerne høre fra dig, hvis du har været i eller omkring parken fredag mellem klokken 18.30 og 19.30.

Det er endnu uvist, hvad den præcise dødsårsag var, men det vil dagens obduktion vise.

Ekstra bevågenhed omkring park efter knivdrab på gravid kvinde
Politiet søger stadig flere informationer i sagen om drabet på den 32-årige gravide kvinde og har derfor sat en mobil politistation op i parken, hvor folk kan henvende sig. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·