Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: IKEA-medarbejdere får lønbonus på 130 procent efter rekordregnskab og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ikea-medarbejdere får lønbonus på 130 procent efter rekordregnskab

Tirsdag præsenterede Ikea Danmark sit bedste regnskab i de 48 år, butikken har eksisteret i Danmark. Væksten lyder på 6,4 procent, og samtidig har Ikea haft færre udgifter, hvilket giver det gode regnskab. Det skriver Berlingske Business.

Det har Ikea Danmarks administrerende direktør besluttet sig for at fejre ved at give alle medarbejdere en lønbonus på op til 130 procent af deres løn – altså en fordobling.

– Vi har leveret et resultat, der er bedre end forventet, og jeg skylder derfor en stor tak til alle medarbejdere, der har ydet en fantastisk indsats i året, der er gået, siger Ikea Danmarks administrerede direktør, Dennis Balslev.

Ikea-medarbejdere får lønbonus på 130 procent efter rekordregnskab. (Foto: All Over)
Ikea-medarbejdere får lønbonus på 130 procent efter rekordregnskab. (Foto: All Over)

Black Friday er ikke nødvendigvis en god dag for butikkerne

På fredag åbner butikkerne igen op for det relativt nye fænomen, set med danske øjne, Black Friday. Her kan forbrugerne spare mange penge på forskellige varer, og det er lynhurtigt blevet en yndet shoppedag til at få klaret julegaveindkøb, der ellers kan rive gevaldigt i pungen.

Og netop julehandlen lider under det amerikanske shoppingfænomen, der på rekordtid er blevet populært i Danmark. For imens fredagens omsætning forventes at gå over de rekordhøje to milliarder kroner i Danmark, lider resten af julesalget. Og det huer ikke butikkerne, der normalt har haft julen som deres største salgsperiode. Det skriver DR.

– Jeg synes, det er brandærgerligt, at vi har taget Black Friday til os i det omfang, vi har. Det ødelægger julehandlen, siger Tina Foxil, der er indehaver af butikken Miss You i Vejen.

Selv om Tina Foxil ikke er begejstret for konceptet, er hun alligevel med på dagen, da hun føler sig presset til det.

– Hvis jeg ikke går med på den, så mister jeg jo den julehandel, jeg trods alt kan få der. Men det gør ondt på bundlinjen, siger butiksejeren.

Black Friday er populært hos danskerne. Især på nettet går vi shop-amok. (Foto: All Over)
Black Friday er populært hos danskerne. Især på nettet går vi shop-amok. (Foto: All Over)

Mand og kvinde skudt i Magasin Lyngby

Tirsdag aften kort efter klokken 19 blev en 22-årig mand og en 30-årig kvinde skudt ude foran sushi-restauranten Stick N’ Sushi i Magasin i Lyngby. Manden blev skudt i lænden og kvinden i den ene side af brystet. Begges tilstand er stabil. Det skriver TV2.

Politiet kan ikke oplyse, om de to skudofre har en relation til hinanden. Man har fundet et skydevåben, og det er sendt til undersøgelse.

Det vides endnu ikke, hvem der skød mod parret, men politiet efterlyser en mand, der kan have noget med skyderiet at gøre. Manden beskrives som:

  • Ca. 30 år.
  • Omkring 165 cm høj og slank af bygning.
  • Han var iført en mørk, halvlang vinterfrakke, en mørkebrun hue og et halstørklæde.
  • På ryggen havde han en sort rygsæk af mærket Eastpack.

Derudover efterlyser politiet en lille, hvid bil med tre mænd, som er set køre fra Johannes Fogs Plads lige i nærheden.

Politiet vil gerne i kontakt med vidner,  så har du set noget, må du meget gerne kontakte Nordsjællands Politi.

Mand og kvinde skudt i Magasin Lyngby. (Foto: Polfoto)
Mand og kvinde skudt i Magasin Lyngby. (Foto: Polfoto)

“Hygge” er Danmarks nye supersælgende produkt

“Hygge” er populært som aldrig før. Især englænderne er glade for det danske begreb, og “kunsten at hygge” er ved at blive en af Danmarks helt store eksportvarer.

Adskillige bøger udgives for tiden om, hvordan man som ikke-dansker kan indføre den danske hygge i sit eget hjem, og flere magasiner har og livsstilseksperter har taget trenden op.

Engelske eksperter peger på, at det er den generelle interesse for danske tv-serier, mad og levemåde, der har gjort det danske wellnessfænomen, hyggen, ekstra interessant.

Læs mere her: “Hygge” er Danmarks nye supersælgende produkt

Op med stængerne, frem med de varme sokker og de lune drikke og forkæl dig selv lidt. (Foto: All Over)
Op med stængerne, frem med de varme sokker og de lune drikke, og forkæl dig selv lidt. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·