
MY EVENING NEWS: Alarmcentralen håner kvinde i nød og andre nyheder
Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis
Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.
Alarmcentralen håner kvinde i nød
Alarmcentralen har flere gange haft ørerne i maskinen på grund af dårlig opførsel. Især en sag fra juni har vakt opsigt. Det skriver TV 2.
Den 19. juni ringede en kvinde ind for at få hjælp, da hendes psykisk syge ekskæreste forsøgte at trænge ind i hendes hjem.
Det var dog ikke samtalens indhold, men hendes toneleje, politiassistenten bed mærke i, da hun blandt andet fortalte, at ekskæresten ville slå hende ihjel.
– Næste gang du råber efter mig, så lægger jeg røret, for det gider jeg simpelthen ikke finde mig i, siger politiassistenten til kvinden, der svarer:
– Ja, det er så fint nok, men hvis jeg er slået ihjel lige om lidt, så husker de jo godt det her opkald, ikke?
Hvortil der blot bliver svaret:
– Ja ja, men så sender vi en ligvogn, ikke.
Det er ikke det eneste tilfælde. Lignende skete blandt andet da en gæst på Svinkløv Badehotel for nylig ringede ind for at anmelde branden uden at kende adressen.
48-årig mand anholdt for knivdrab ved Svendborg Station
I dag klokken 13.44 fik Fyns Politi en anmeldelse om, at en ældre mand var blevet stukket i halsen på Klosterplads ved togstationen i Svendborg. En 48-årig mand er nu anholdt for drabet. Det skriver Fyns Politi i en pressemedelelse.
Ofret, hvis identitet stadig er ukendt, blev erklæret død kort efter ambulancelægen ankom til stedet.

To kvindelige ansatte på asylcenter sigtet for sexueltovergreb
Fyns Politi sigter to kvindelige ansatte fra Børnecenter Tullebølle på Langelande, der efter sigende har misbrugt syv flygtningedrenge i alderen 16-18 år. Det skriver Ritzau.
De sigtede er 52 og 35 år, hvor kvinden på 52 er sigtet for at have forgrebet sig på seks af drengene og den 35-årige for at have misbrugt en.
Begge nægter sig skyldige.

Læs også: Julefrokostlooks #1: Til fest med jobbet
Nye Borgerlige og Vermund slår både de radikale og SF
En ny meningsmåling, foretaget af YouGov for Metroxpress viser, at Nye Borgerlige ligger langt højere end flere af de gamle partier. Det skriver Metroxpress.
Pernille Vermund og hendes parti står ifølge undersøgelse til at få 5,6 procent af stemmerne, hvilket er flere end både Radikale Venstre, SF, Alternativet og Det Konservative Folkeparti.
Deres popularitet er især steget efter deres årsmøde i weekenden.
– Jeg er glad for, at det arbejde, der er blevet lavet i forbindelse med årsmødet, har båret frugt. Vores medlemmer har stået frem i artikler og på tv og fortalt, hvor utilfredse de er udlændingepolitikken – som er åbenlyst ringe – og med det bureaukrati, de bliver begrænset af i det offentlige. Det har helt sikkert gjort en forskel, siger Pernille Vermund.

DR’s ansatte har kørt i taxa for knap 6,5 millioner lincenskroner
Henover de seneste fem år har Danmarks Radio brugt 6.475.379 kroner på, at deres ansatte kunne køre i taxa. Det skriver Lokalavisen.dk.
Det er nemlig en del af DR’s overenskomstaftaler, at de ansatte, som møder ind før klokken seks og efter midnat, må tage en taxa til og fra arbejde på husets regning. Dette er politikerne stærkt utilfredse med.
– Det er på ingen måde rimeligt. DRs ansatte må selv transportere sig på arbejde, ligesom sygeplejersker og politimænd, der også arbejder på skæve tidspunkter, siger Venstres medieordfører, Britt Bager.
Ordningen blev lavet i 1993, hvor de huserede i Søborg, og den offentlige transport ikke var optimal.

Læs også: Tag styringen over dit liv, og bliv gladere for hverdagene
Offentligt ansatte bliver tvunget til at tie
Tre ud af 10 offentligt ansatte har oplevet uacceptable arbejdsforhold, men det er ikke alle, der tør gå videre med det. Det skriver FOA i en ny pressemedelelse.
17 procent af FOA’s medlemmer har fået direkte at vide, at de ikke må fortælle om det, og hele 29 procent har indirekte fået samme besked.
– Mange har en fordrejet oplevelse af, hvad tavshedspligten indebærer og tror, at det gælder alt, der har noget med vores arbejdsplads at gøre. Men tavshedspligten gælder kun personfølsomme oplysninger. Ikke om arbejdspladsens ressourcer er så få, at det har konsekvenser for borgerne, siger FOA’s formand, Dennis Kristensen.

Læs også: Louise og Christina er bedste veninder – og businesspartnere