Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: South Park gør grin med Danmark – og andre aftennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Serien South Park gør grin med Danmark. (Foto: All Over)
South Park er kendt for at gøre grin med andre. (Foto: All Over)

South Park gør grin med Danmark

Der tages tykt pis på Danmark i den amerikanske comedy-serie South Park. Det skriver Politiken.

I afsnittet “Douche and a Danish” render nisselignende typer rundt og skal til at bygge et sted, hvor man kan kontrollere, hvad folk skriver på nettet.

Det vil en gruppe internettrolls ikke finde sig i, og de sætter gang i et rygte om, at danske LEGO giver penge til IS. Det skaber en mediestorm, og Danmark ender i en diplomatisk krise.

Hvordan hele krisen ender, må du se afsnittet for at få svar på.

DF om EU-penge: Al støtte fra 2012 til 2015 bør betales tilbage

Dansk Folkepartis egen undersøgelse af miseren om mulig misbrug af EU-midler konkluderer, at al støtte, partiet har modtaget fra 2012 til 2015 til grupperne MELD og FELD, bør betales tilbage.

– Der har været en løsagtig omgang med formalia i MELD og FELD. Det indtryk, der har bredt sig i offentligheden, hvor der er tegnet et billede af rod, sjusk og lemfældig administration, har i min gennemgang vist sig at være et gennemgående problem, siger gruppeformand for Dansk Folkepartis gruppe i Europaparlamentet, Anders Vistisen, i en pressemeddelelse.

Partiet har allerede betalt 1,6 millioner kroner tilbage til EU, og Anders Vistisen opfordrer til, at partiet skal betale yderligere 955.210 kroner tilbage til EU.

– Jeg vil gerne understrege, at der ikke er tale om, at aktiviteterne nødvendigvis er hverken ulovlige, problematiske eller har formelle mangler. Men at min anbefaling om tilbagebetaling alene bunder i en vurdering af, at det tjener Dansk Folkeparti som helhed bedst at lade sig separere fra disse europæiske organisationer. Som vi principielt og politisk altid har været modstandere af, og som vi følgeligt – i bagklogskabens ulideligt klare lys – aldrig burde have taget del i, lyder det fra Anders Vistisen i pressemeddelelsen.

Sagen udspringer af anklager om, at Morten Messerschmidt og toppen af DF har været informerede om muligt misbrug om EU-midler, der er blevet doneret til grupperne MELD og FELD.

Læs mere her: Messerschmidt ude af DF’s ledelse

DF's gruppeformand i EU Anders Vistisen og nu tidligere gruppeformand Morten Messerschmidt. (Foto: Polfoto)
DF’s gruppeformand i EU Anders Vistisen og nu tidligere gruppeformand Morten Messerschmidt. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·