Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Messerschmidt ude af DF’s ledelse og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Messerschmidt er ude af DF’s ledelse

Sagen mod Morten Messerschmidts brug af EU-midler til Dansk Folkepartis arrangementer får nu konsekvenser for den tidligere gruppeformand i Europa-Parlamentet. Det skriver DR.

– Vi har besluttet, at Morten Messerschmidt udtræder af vores partis ledelse – af koordinationsudvalget, som det hedder hos os – og så må de ting jo gå sin gang, som nu skal ske i Europa-Parlamentet, siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Messerschmidt er enig i beslutningen.

Dansk Folkeparti vil betale EU pengene tilbage fra forskellige arrangementer, men samtidig dukker der flere og flere ting frem i sagen. Blandt andet kom det frem i går, at et møde i tænketanken CEPOS er blevet forkert angivet som et møde i EU-fonden MELD.

Læs mere om sagen her: Messerschmidt-sag undersøges nu af antisvindelenhed

Og her: Thulesen-Dahl kan blive en del af Messerschmidt-sag

Messerschmidt er ude af DF's ledelse. (Foto: Polfoto)
Messerschmidt er ude af DF’s ledelse. (Foto: Polfoto)

Obamas bror er Trump-tilhænger

Den amerikanske, demokratiske præsident Barack Obama har en halvbror, der ikke deler sin magtfulde halvbrors politiske overbevisninger.

I hver fald tager Malik Obama med til aftenens kandidatdebat, og vil vise sin støtte til republikanernes bud på den næste præsident, Donald Trump. Det skriver New York Post’s underside Page Six.

– Jeg glæder mig til debatten. Trump “can make America great again”, siger Malik Obama.

Malik Obama er ifølge DR ikke på de bedste termer med Barack, blandt andet på grund af drabet på Libyens diktator, Muammar Gaddafi, som Malik Obama har beskrevet som en af sine bedste venner.

Derudover er Malik tilhænger af same-sex ægteskaber og har selv flere koner. Også Donald Trump glæder sig til mødet med den amerikanske præsidents halvbror:

– Han forstår det hele langt bedre end sin bror, siger Donald Trump.

Obamas bror er Trump-tilhænger. (Foto: Polfoto)
Obamas bror er Trump-tilhænger. (Foto: Polfoto)

Danmark fører i fattigdom i Norden

Mens antallet af fattige falder i resten af Norden, så vokser antallet i Danmark. Det skriver Ritzau på Dagens.dk.

Antallet af danskere, der ikke kan betale for varmen i de kolde måneder, deres regninger i det hele taget, eller ikke har råd til at tage deres børn på en uges ferie væk fra hjemmet vokser. Det viser tal fra den europæiske statistikbank, Eurostat.

Tallene viser, at andelen af danskere, der er “ekstremt fattige” er steget fra 2 procent til 3,7 procent i 2015, og 17,7 procent af den samlede danske befolkning bevæger sig i risikozonen for at ryge ud i fattigdom eller social eksklusion. Til sammenligning er det kun 0,7 procent af den svenske befolkning, der lever i ekstrem fattigdom, og i Norge er tallet faldet fra 2 procent til 1,7 procent i 2015.

Er du ikke i stand til at betale husleje, varme i dit hjem eller uforudsete udgifter, betegnes du som ekstremt fattig af Eurostat.

Danmark fører i fattigdom i Norden. (Foto: Polfoto)
Danmark fører i fattigdom i Norden. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·