Læs også:

Close
Justin Bieber Parken

Justin Bieber ville gerne være ægte i Parken

Kultur  | 
Det synes redaktionen: 2

Justin Bieber synger fantastisk – også live! Hvorfor må vi så ikke høre det, når vi tager til hans koncert?

Han synger i et glasbur, han danser ned ad en rampe, han laver salto på en trampolin, han holder fans i hånden, mens han ligger ned på scenen og synger, at de giver ham “Purpose”. Der var masser af ideer og finurligheder, da Justin Biebers Purpose-turné lagde vejen forbi København. Men hvad er så grunden til, at verdensstjernen kun får to stjerner i denne anmeldelse? Eksekveringen.

Selv om Justin Biebers seneste album, Purpose, er inspireret af natklubstemning og har masser af lækre housenumre, halter touren af samme navn lidt, når det kommer til energi og fest. For det første var musikken alt for lav, men det er måske noget, man kan klandre Parken for, og for det andet var teenageidolet nærig med engagementet.

Justin Bieber Parken
– I gave you the shirt off my back, what you saying? To keep you warm. (Foto: Polfoto)
Det spillede Justin:
Mark My Words
Where are U now
Get Used to it
I’ll Show You
The Feeling
Boyfriend
Cold Water (akkustisk)
Love Yourself (akkustisk)
Been You
Company
No Sense
Hold Tight
No Pressure
(Anden del:)
As Long As You Love Me
Children
Let Me Love You
Life Is Worth Living
What Do You Mean
Baby
Purpose
Sorry (ekstranummer)

Først da Justin gik i gang med sit sjette nummer, storhittet Boyfriend fra 2012-albummet Believe, løftede stemningen sig på stadionpladserne, og det lod til, at Bieber var varmet op. På dette tidspunkt var det dog tydeligt, at canadieren sang oveni en båndet optagelse af sin stemme – han prøvede nemlig på ingen måde at skjule det.

En stor del af tiden holdt sangeren mikrofonen nede langs siden eller i en udstrakt arm midt i et tilbagelænet dansetrin, mens hans stemme fortsat strømmede ud af højtalerne. En enkelt gang lagde han den endda på gulvet midt i en strofe.

Han kan jo godt!

Justin Bieber er en gigantisk verdensstjerne, og de ægte Beliebers vil formentlig være ovenud tilfredse med koncerten, blot fordi de har været i legendens nærvær. Heldigvis for os andre, mere lowkey fans af musikeren, var der også et par højdepunkter, der virkelig er værd at nævne!

Efter Boyfriend fyrede Justin op for to akustiske versioner af Cold Water og Love Yourself, mens han sad i en veloursofa på scenen og spillede guitar. Endelig hørte vi hans fantastiske stemme, hvilket også gjorde os endnu mere skuffede over, at vi hørte ham synge så lidt i løbet af koncerten. Han kan jo godt!

Efter tyve minutters pause, som ingen forstod, hvorfor der var brug for, startede anden halvdel af koncerten, og her var endnu et højdepunkt, hvor Justin Bieber fik jeres anmelder til at græde. Under Children fra det nyeste album havde stjernen inviteret en lille gruppe danske børn på scenen for at danse koreografien sammen med ham, og bagefter krammede han dem hver især og spurgte, hvad de hed, så han kunne præsentere dem for publikum. Det er den Justin, vi kender!

Er det for sent at sige undskyld?

Desværre var der langt mellem disse øjeblikke, og Justin Bieber undskyldte selv sin opførsel under en fem minutters tale langt inde i anden akt, hvor han forklarede, at han ikke har tænkt sig at stå og lade, som om han er glad på scenen, fordi han gerne vil være “ægte”. Selvfølgelig skal han heller ikke det!

Ingen på jorden er i tvivl om, at sangeren har haft et hårdt liv. Det er de færreste, der har oplevet det på egen krop, men alle følger med på sidelinjen, og det er en stor mundfuld, når man bliver kendt allerede som 15-årig. Justins fans holder dog ved. De støtter ham i tykt og tyndt, de er der i op- og nedture – og de sover i telt i tre nætter foran Parken for at se og (går jeg ud fra) høre ham. Den autenticitet, han gerne vil være kendt for, ville altså få et gevaldigt løft, hvis han rent faktisk holdt mikrofonen op til munden, når han optræder for betalende (og camperende) fans.

Her kan du høre Justin Bieber tale om at ville være ægte på scenen:

· Mere fra samme kategori ·