Læs også:

Close
naturesource

5 sunde snacks, du kan spise i din pause

Mad  | 

Vi kender det alle sammen. Vi er lidt trætte og trænger til en pause, en kaffe eller bare lige at hvile os 10 minutter. Og i de værste tilfælde tænker vi på slik og kager. Vi har fundet fem snacks i den sundere ende, så du kan spise med god samvittighed

Vi behøver ikke at liste op, at et æble, en gulerod, et stykke knækbrød med hytteost eller en kop grøn te alle er meget sunde, men faktisk også smager godt. Men men men – ærligt: Nogen gange er det bare ikke nok, og vores hjerner og maver kan ikke “nøjes” med det. Så er lidt snacks påkrævet.

Oftest ender det så med en pose Haribo eller Malaco-slik, der bliver spist på 10 minutter, men vi har fundet et par alternativer, som ikke giver lige så dårlig samvittighed.

naturesource

Tangchips – sunde og virkelig lækre

Vidste du, at … tang har et højt indhold af fibre?

Det lyder måske ikke som “førstevælger-snack”, når man er lækkersulten, men de små og faktisk ret lækre snacks lavet af Nori-tang er ret sprøde og smager sådan lidt salt og sprødt. De har kun 28 kalorier pr pakke og kan spises som den snack, de er, bruges til din sushi eller drysses over din salat. Tangen er lavet med sesamolie og havsalt.

De er også gluten- og hvedefri, og der er hverken brugt tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler. Så prøv dem, og bliv lidt afhængig!

tang chips

Tang chips, 13kr., Naturesource.dk

Sesambar til sukkertrangen

Vidste du, at …
sesam har et højt indhold af calcium? Hvilket er godt for knogler og tænder.

Allos’ økologiske sesambar er en lille orientalsk delikatesse, der er lavet kun på honning og sesamfrø. I østen er sesambarer med honning meget udbredte som en sød og knasende snack. Den er økologisk, og den er perfekt, når du har sukker-craving. Men husk, at der er meget honning i, så derfor også en del kalorier.

 

sesam bar

Sesambar fra Allos, 15,95 kr., Naturesource.dk

Lækre havrekiks

Island Bakerys økologiske havrekiks traditionel er den perfekte følgesvend til for eksempel ost, paté eller laks.

De er bagt langsomt og med omhu i unikke træfyrede ovne, på en lille ø i Skotland.  Energien til produktionen stammer fra lokale vedvarende energikilder, og emballagen er genanvendelig, bortset fra inderfilmen der sørger for at kiksene holder sig sprøde og lækre.

Som i mange andre kiks er der ret mange kalorier, men de er gode at have i tasken, på bordet eller bare i skuffen derhjemme, når maven knurrer.

 

Havrekiks, 26,95 kr., Naturesource.dk

Crackers lavet på ris

Rice crackers med tamari er virkelig lækre og lidt sundere end bare kaste sig over en stor pose chips. De fungerer i øvrigt også ganske fint som snacks til drinks og når du bare skal hyggesnacke lidt.

 

Crackers fra Clearspring, 24,95 kr., Naturesource.dk

Chokolademandler

Vidste du, at …
mandler indeholder magnesium?

Raw chocolate-mandler med den allerbedste rå chokolade. De knasende mandler er overtrukket med chokolade og kakaopulver, og er en klar favorit her på redaktionen. Det eneste minus er, at posen spises meget hurtigt …

 

mandler med chokolade

The raw chocolate co mandler med chokolade, 22 kr., Naturesource.dk

 naturesource

Hvilken snack er din favorit, når du skal synde med god samvittighed?

· Mere fra samme kategori ·