Læs også:

Close

Er studieboligen et forældrekøb? En app hjælper jer rundt i boligjunglen

Økonomi  | 

Med mangel på studieboliger og stigende lejepriser, vælger flere forældre at købe et nyt hjem til deres børn. Men selv med forældrenes penge i hånden, kræver det forberedelse og held, at få drømmeboligen. Det hjælper ny app nu med

Tredje gang er som regel lykkens gang. Det satser familien Vos fra Haslev på Sjælland i øjeblikket i hvert fald meget på, efter at de to gange er blevet slået på målstregen for drømmelejligheden til familiens 20-årige datter, der skal til at studere i København.

– Det hele går simpelthen så stærkt i øjeblikket. Vi har to gange accepteret en pris på en lejlighed i København til vores datter, men begge gange er lejlighederne røget til en anden familie til overpris, fortæller Jesper Vos.

Sammen med sin kone har Jesper Vos valgt at foretage et såkaldt forældrekøb til parrets datter, hvor forældrene betaler for lejligheden, som datteren derefter kan leje af dem.

Det har været en beslutning, der er blevet truffet dels af hensyn til en mulig økonomisk gevinst og dels af hensyn til, at det stort set er umuligt at få en ungdomsbolig til en rimelig pris i København.

– Derfor har vi været nødt til at forberede os så godt som muligt ved hele tiden at følge med i udbuddet af lejligheder og sammenlignet dem, for både beliggenhed og pris skal helst gå op i en højere enhed, siger Jesper Vos.

Artiklen fortsætter under billedet

Det er ikke nemt at finde rundt i boligjunglen. Det er heller ikke nemt at finde en bolig uden hjælp fra forældrene. Ny app giver overblik. (Foto: Polfoto)
Det er ikke nemt at finde rundt i boligjunglen. Det er heller ikke nemt at finde en bolig uden hjælp fra forældrene. Ny app giver overblik. (Foto: Polfoto)

Ny app giver overblik

For at have overblik og et ordentligt sammenligningsgrundlag kan man bruge appen OpenHouse, der kan være en god hjælp på vejen til at finde drømmeboligen.

Forbrugerundersøgelser har vist, at boligkøbere ofte har svært ved at holde styr på alle indtryk og fakta gennem boligjagten. Det opleves svært at samle sine indtryk, bevare overblikket over de forskellige boliger og udfordrende at sammenligne forskellige boliger. Og det er netop det appen hjælper med.

– OpenHouse hjælper boligsøgende med at holde styr på det hele, så de er velforberedte til boligjagten, også når det skal gå stærkt som med forældrekøb i øjeblikket. Appen hjælper de boligsøgende med at samle deres indtryk ét sted og med at stille de rigtige spørgsmål. Det skulle gerne give et bedre sammenligningsgrundlag for den endelige beslutning, siger Jonas Forup Stubkjær, pressechef for Sunday, som står bag løsningen.

OpenHouse samler alle aktive boligannoncer på et kort, så du får et overblik. Du kan selv indtaste ekstra oplysninger som private noter og uploade dine egne billeder, når du har været ude at se en bolig. På den måde bliver det nemmere for dig at huske boligerne fra hinanden og holde styr på, hvad du elsker eller ikke synes om ved hvert sted.

Du kan læse mere om appen her: Nu kan du swipe dig til det perfekte boligmatch

En ny app - Open House - giver overblik, og hjælper dig med at finde rundt i boligjunglen. (Foto: Sunday)
En ny app – OpenHouse – giver overblik, og hjælper dig med at finde rundt i boligjunglen. (Foto: Sunday)

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·