Læs også:

Close

OMG: De sjoveste, bedste og pinligste roomiehistorier

Mit liv  | 

Vi har samlet læsernes bedste historier med både gode og knap så gode roomieerfaringer … og lidt gode råd til, hvordan du udelukkende får de gode af slagsen

Boligjagt kan være svært, da der er mange om buddet – især i forbindelse med studiestart. Huslejen kan også være skyhøj, når du flytter til en af de større byer. For at gøre den økonomiske situation mere overskuelig, kan man blive nødt til at dele lejlighed med andre.

Det kan selvfølgelig være rigtig hyggeligt, men det kan også være ret grænseoverskridende at skulle bo sammen med andre. Specielt hvis det er nogen, du ikke kender. Selv når det er dine venner eller veninder, er det noget helt andet, når I pludselig bor sammen.

Man oplever nogle helt andre sider af folk, når man pludselig er sammen 24/7 …

Orange is the New Black (Season 3) Kate Mulgrew and Taylor Schilling *Filmstill - Editorial Use Only* CAP/KFS Image supplied by Netflix/Capital Pictures/insight media
Sørg for at være enige om værelsesfordelingen, så der ikke opstår problemer. (Foto: All Over)
Rene linjer

  Lav et skema over huslige pligter som rengøring og fællesindkøb. Man kan hurtigt blive uvenner, hvis den ene føler, at den anden ikke gør sin del.

Information

  Sørg for at holde din roomie informeret, hvis du får nogle veninder over eller gerne vil holde fest, så din roomie er forberedt. Og invitér vedkommende!

Vær social

  Husk at lave noget sammen, så I ikke bare er “naboer”, men faktisk kommer hinanden ved. Lav mad, gå i bio eller drik et glas vin. I behøver ikke være besties, men lær din roomie at kende.

Her er nogle små, ægte historier om roomies – gode som dårlige. Enjoy!

Høje hæle og flade fødder

Roomies: En veninde, en ven og kæresten.

– En dag kommer jeg hjem til klager fra formanden i vores boligforening (som også er vores nabo). Hun klager over, at min veninde og jeg går med høje hæle indenfor, og at det larmer. Det kan ifølge hende kun være os, som larmer, vores kammerat gør nemlig aldrig noget galt i hendes verden … Problemet er bare, at min veninde og jeg slet ikke har været hjemme, da der blev larmet. Det viser sig, at hun klager over larm fra vores kammerat, der er platfodet. Ups!

Camilla, 27 år

Scorer fyr til veninden

Roomies: En veninde.

Man skal passe på med, hvad man ønsker sig!

– Imens jeg boede sammen med min veninde, Pia, havde vi en dag ( i sjov) talt om, at jeg skulle tage en fyr med hjem til hende. Noget tid senere havde jeg mine gymnasieveninder på besøg, og på vores bytur mødte vi nogle vildt sjove fyre, hvor jeg så spurgte den ene, om han ikke ville med hjem til min veninde – det ville han gerne!

‪Pia var ikke helt tilfreds, for hun lå kun i trusser, da jeg kom slæbende med min “gave”. Hun syntes måske ikke, at klokken 05 var et passende tidspunkt til herrebesøg.

Hun blev faktisk ret irriteret, men vi ser tilbage på hændelsen med glæde! Hun kom tidligt op og nåede et tidligt tog den morgen.

Lene, 29 år

Til turtelduerne

  Hvis du har en kæreste, så giv et heads up, når du får besøg. Selv om I sikkert er superdejlige begge to, synes din roomie måske ikke, det er fedt at have din kæreste rendende i tide og utide. Og lad for guds skyld ikke din udkårne flytte ind!

Filejs-kalenderen

Roomies: To veninder.

– For nogle (okay, en del) år siden boede vi tre singlepiger sammen. Vi havde to regler, når det kom til mænd: 1. Deres sko skulle stå lige foran stumtjeneren i entreen, så det var det FØRSTE man så, når man kom hjem (“aha, okay, så der er mænd i farvandet”). Skoene blev selvfølgelig altid fnisende inspiceret af de to andre (mænd og skostørrelse, I ved …). 2. Når den pågældende ungersvend var gået, var det en pligt at skrive en all-round anmeldelse af ham (kærestepotentiale/alder/højde/”evner”/hvor man havde scoret ham/og så videre).

Alt dette blev nedfældet i den såkaldte – og hellige – “Filejs-kalender”, som var designet med kolonner og “på en skala fra et til 10”. Den lå i højre skuffe i konsolbordet i entreen.

Jeg har den stadig, og den er et fantastisk minde at hive frem fra gemmerne i ny og næ.

Julie, 35 år.

Ella Eyre is known for her laidback approach to life, but sparks are set to fly as The BRIT Award-winning songstress reveals that she is embroiled in a complicated Tomodachi Life love triangle ? featuring long-term boyfriend (Rixton?s Lewi Morgan) and best friend, musician Chloe Howl! Luckily for the feisty Feline singer, the drama is confined to her Nintendo 3DS, thanks to the world she is inhabiting in Tomodachi Life, a quirky game which allows her to populate her very own paradise island with her closest friends and family, and then watch as the drama unfolds. A creative soul, Ella has always loved immersing herself in new environments, and admits that sometimes she can get a bit carried away with the fictional goings-on of her island: ?I?m away from home a lot, so I love things that give me a sense of familiarity. It really makes me laugh to see my favourite people being silly ? it reminds me that even if I?m not with them, I can still watch them mess around together,? Eyre explains. ?My Mii character is having a really tough time getting a boyfriend at the moment. Lewi keeps knocking me back, so I have to think up ways to get him to like me. I?ve sung him songs, visited his island and even taken him his favourite snack spring rolls to try and tempt him ? trying the classic ?the way to a man?s heart through his stomach? tactic, but so far? nothing!? In a bid to make her real-life love interest see sense, Ella reveals that her Mii is about to embark on a relationship with a new guy, introduced to her by Chloe: ?With all the break-ups and dating, it feels a bit like an episode of a soap? I?m hoping the Ella Mii can have a happy ending and meet someone new to have some wonderful times with!? Ella?s love for playing games spills into her family and friends? lives, too: the singer-songwriter often spends her downtime hanging at her mum?s with her nearest and dearest pals. Whether it?s helping each other?s Mii character realise their hopes and dreams in Tomodachi Life, letting their imaginations run free as they hone their design skills in Animal Crossing: Happy Home Designer, or just getting downright competitive with her bandmates in Mario Kart 7, games have always been centre stage in her life. As part of a new Nintendo 3DS campaign ? My Life in 3DS, with Ella Eyre ? Ella gives an exclusive behind-the-scenes look at her life, and with her friends and family explains the important role that gaming plays for her. To watch the first in a series of YouTube videos, click here. Already have a Nintendo 3DS or Nintendo 2DS? Download the FREE* Tomodachi Life demo today from Nintendo eShop. To be the first to check out Ella?s next video, subscribe to Nintendo?s YouTube channel and don?t forget that you can keep up with the campaign on social by searching #3DSLife. Featuring: Ella Eyre When: 23 Jun 2016 Credit: Supplied by WENN.com **WENN does not claim any ownership including but not limited to Copyright, License in attached material. Fees charged by WENN are for WENN's services only, do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright, License in material. By publishing this material you expressly agree to indemnify, to hold WENN, its directors, shareholders, employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), any causes of action, allegation against WENN arising out of, connected in any way with publication of the material.**
Vis respekt og interesse for dine roomies. (Foto: All Over)
Omtanke

  Pas på, hvad du siger. Medmindre din roomie er din BFF, kan du nemt træde folk over tæerne, så lad deres venner om at smide de hårde kendsgerninger på bordet. Medmindre du har set deres kæreste være dem utro eller lignende!

Spyfluer og forstyrret nattesøvn

Roomies: To fyre og en pige.

Hvor længe var du blevet boende i dette hjem?

– Jeg boede, da jeg gik på førstedelen af Journalisthøjskolen, sammen med to andre drenge og en pige i en stor, meget smadret, gammel lejlighed i Århus.

‪Eller – det vil sige, at vi efter et par måneder mest boede tre drenge i den, efter at nogen glemte noget affald bag en dør, og der gik maddiker i gulvtæppet i gangen. Maddiker, der senere blev til en ganske sund bestand af decideret fuldfede spyfluer.

‪At nogle (her unævnte fraktioner af de mandlige beboere) havde det med at løbe rundt i lejligheden og råbe “BØH!” ind ad folks døre midt om natten hjalp nok heller ikke på incitamentet for hende til at blive boende …

Morten, 35 år

Sex på køkkenbordet

Roomies: En fyr og en pige.

Et andet råd kunne måske også være at holde fællesarealerne fri for intime øjeblikke?

– Jeg sad en dag inde på mit værelse, men det vidste min roomie, Kasper, tydeligvis ikke. For da jeg går ud i køkkenet for at få mig noget frokost, var han godt i gang med at have sex på køkkenbordet. Awkward!

Emilie, 22 år

Fair fordeling

  Er der stor forskel i størrelsen på værelserne, kan I finde en fair fordeling af huslejen som kompensation.

Speak up

  Vær åben. Ingen skal bære nag. Hvis du ikke kan være glad i dit eget hjem, kan det blive svært at være glad andre steder.

Hvis I har nogle flere råd, som er gode at have med på vejen eller en sjov historie, så del dem endelig med os i kommentarfeltet!

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·