Læs også:

Close

– Jeg køber aldrig tøj på nettet igen

Mit liv, Mode, Nyheder  | 

Simone Saron bestilte, hvad hun troede var drømmekjolen til nytår. Men det, hun modtog med posten, var alt andet end en drøm. Hun advarer nu andre kvinder mod at købe tøj på nettet

En smuk nytårskjole og en fed, ny taske var det, Simone så frem til efter at have handlet på en udenlandsk webshop. Desværre blev hun slemt skuffet, da varerne nåede frem til hendes postkasse. Hverken taske eller kjole lignede nemlig de produktbilleder, hun havde set på salgssitet.

– Jeg var utroligt skuffet, da de overhovedet ikke var, som jeg havde forventet. Kjolen på salgsiden havde flotte syninger, en pæn ryg og var i tykt stof, hvor hver enkelt paillet var syet på. Billedet havde snydt og bedraget, og jeg stod nu med en kjole, som ikke lignede den på billedet, og så havde jeg alligevel ingen kjole til nytår. Den var i tarveligt pailletstof, farven var ikke rigtig, den var alt for kort, og syningerne var helt forkerte, fortæller Simone.

Men det var ikke det eneste, der var galt med hendes køb.

– I det mindste havde de sendt en kjole, der forsøgte at ligne det produkt, de solgte på siden. Tasken derimod – den lignede ikke engang den vare, jeg havde bestilt. Den var i et andet design, et andet materiale og havde mønster på, siger Simone.

Læs mere: Pas på: Fupfirmaer leverer katastrofale kjoler

Simone Saron bestilte kjolen på billederne til venstre, men modtog kjolen til højre. Foto: Privat
Simone Saron bestilte kjolen på billederne til venstre, men modtog kjolen til højre. Foto: Privat

Havde en god mavefornemmelse

Simone havde ellers gjort alt, hvad hun kunne, for at gøre en god handel. Hun var ude i god tid og begyndte allerede en måned før nytår at lede efter det helt perfekte outfit.

– Jeg søgte på forskellige sider på nettet, og til sidst endte jeg inde på Ali Express, der havde den helt perfekte nytårskjole. Jeg kunne se mig selv i den med det samme. Jeg ledte også efter en stor taske med kæder på, og det solgte de også på siden, så jeg bestilte de to varer, fortæller Simone.

Ud over at være flotte, var varerne samtidig billige. Det passede perfekt i Simones stramme budget som studerende, der i forvejen var presset af julegaver.

– Jeg havde ikke købt fra siden før, men den så flot og professionel ud. Tit bruger de her sider billeder fra bloggere og andre købere, hvor de har stylet tøjet eller taskerne, og det havde denne side også, så jeg havde en god mavefornemmelse. Jeg tænkte slet ikke på, at jeg kunne modtage et produkt, der ikke var som på billedet, siger Simone.

Simone bestilte tasken til venstre, men fik tasken til højre. (Foto: Privat)
Simone bestilte tasken til venstre, men fik tasken til højre. (Foto: Privat)

Klagede mange gange

Kigger man på reviews og anmeldelser af Ali Express, tegner der sig et billede – som ved mange af den type sider – hvor kunder føler sig snydt af sælgere, fordi varerne, de modtager, ikke ligner dem, de har bestilt og betalt for.

Simone gik hurtigt til tasterne og skrev til sælger, at hun ikke var tilfreds med sit produkt.

– Jeg klagede med det samme over Ali Express, og sælgeren skrev til mig, at jeg ikke kunne få pengene tilbage. Derefter blev jeg ved med at klage, og til sidst fik jeg endelig pengene tilbage efter tre klager, forklarer hun.

Simone mener, at der burde være mere sikkerhed for forbrugere på nettet, eller en kontrol, der kan være med til at forhindre sælgere i at sælge varer, der slet ikke stemmer overens med deres produktbeskrivelser. Hun har nu haft så mange dårlige oplevelser, at hun ikke længere handler tøj på nettet.

– Jeg køber ikke kjoler fremover på Ali Express eller eBay. Alting er meget billigere derinde, men man får også, hvad man betaler for. Jeg ville ikke være tryg ved at bestille derinde igen, da jeg tror, alle billederne snyder, og at man ikke får det, som man havde regnet med. Hvis jeg bestiller noget over nettet nu, er det hos danske virksomheder, og jeg køber produkter som eksempelvis tasker, hvor jeg ved, at jeg ikke bliver skuffet. Tøj har jeg opgivet over nettet, og det køber jeg kun i en fysisk butik nu, siger Simone.

Har du også haft en negativ oplevelse med udenlandske køb, og ved du ikke, hvad du kan gøre? Så læs med her, hvor MY DAILY SPACE giver dig gode råd til nethandel.

Simone Saron handler ikke længere tøj på udenlandske netsider, efter flere uheldige oplevelser. Foto: Privat
Simone Saron handler ikke længere tøj på udenlandske netsider, efter flere uheldige oplevelser. (Foto: Privat)

· Mere fra samme kategori ·