Læs også:

Close
kort bilferie bil

5 gode råd til leje af bil i din sommerferie

Rejser  | 

Undgå overraskelser på kør-selv-ferien. Her får du 5 gode råd til leje af bil i din sommerferie

Sommeren og sommerferien står for døren, og mere end 3 ud af 4 danskere (67 pct.) kunne finde på at leje en bil i deres ferie. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget af markedsanalysefirmaet Wilke på vegne af Avis Biludlejning. Er du også én af dem denne sommer, så giver Avis her 5 gode råd til biludlejning, så du kan spare tid, penge og bekymringer og blot læne dig tilbage i sædet og nyde ferien.

kort bilferie bil
At tage på billeje er virkelig en hyggelig måde at rejse på … (Foto: Unsplash)

Sommeren er danskernes foretrukne tidspunkt at leje bil, og mere end 3 ud af 4 danskere (67 pct.) kunne finde på at leje deres bil, når de er ude at rejse eller for at tage på kør-selv-ferie. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget af markedsanalysefirmaet Wilke på vegne af Avis Biludlejning.

Uanset om sommeren byder på bilferie i Danmark, eller du har behov for en bil efter at være landet i lufthavnen på feriedestinationen, er det med få simple råd muligt at undgå ekstraomkostninger og negative overraskelser, når du afhenter og afleverer din lejebil. Avis giver her 5 gode råd til biludlejning, så du kan spare tid, penge og bekymringer:

1. Book bilen i god tid

For 64 pct. af danskerne er prisen vigtig, når det gælder leje af bil. Dog ser vi ofte, at folk er gode til at booke fly og hotel i god tid for at få en god pris, men at de udskyder billejen til sidste øjeblik. Men der kan være penge at spare ved at booke bilen i god tid, for udlejningspriser på biler fungerer ligesom med fly eller hotel; jo tidligere du bestiller, jo billigere er det.

De fleste biludlejningsfirmaer har nemlig et begrænset antal biler, og ved at booke i god tid, er du også sikker på, at du kan få lige præcis den bil, som du har behov for til sommerferien.

rejse bilferie ferie
Det er en god ide at booke bilen i god tid … (Foto: Unsplash)

2. Tjek dine forsikringer

Hvis ulykken skulle være ude, så er det vigtigt at være godt forsikret. Derfor anbefaler vi, at du inden sommerferien sætter dig ind i, hvordan du allerede er dækket gennem din rejseforsikring eller kreditkort i forbindelse med billeje.

Undersøg blandt andetom du er dækket af ansvar, kasko og selvrisiko for på den måde at sænke dine omkostninger, hvis I kommer galt af sted på turen. Er man ikke tilstrækkeligt forsikret i forvejen, tilbyder biludlejerne oftest tilkøb af udvidet ansvarsforsikring, så du kan have ro i maven, når du skal på sommerferie.

3. Sørg for at læse kontrakten inden afgang

Ved at læse lejebetingelserne for bilen grundigt igennem på forhånd, kan du undgå ekstra udgifter. Spørg udlejningsagenten om inklusioner eller ting, der ikke stemmer overens med dine forventninger, før du underskriver aftalen.

Samtidig undgår du fejl og får mulighed for at tilpasse kontrakten efter dine behov – flere ønsker for eksempel at inkludere en ekstra fører eller flere kilometer, når de skal på en længere kør-selv-ferie.

motorvej trafik bil
Tag dig god tid til at gennemgå bilen – og tag gerne fotos, hvis bilen har små skader som ridser og bu … (Foto: MY DAILY SPACE)

4. Tag dig god tid til at gennemgå bilen

Husk, at du skriver under på, at bilen er i den stand, som står beskrevet på kontrakten. Inden du kører ud på de danske veje eller fra lufthavnen mod din feriedestination, er det derfor en rigtig god ide at tjekke og dokumentere bilens stand – det gælder også, når du afleverer bilen igen.

Sørg for eksempel for at få taget et billede af eventuelle ridser eller buler, der er til stede på tidspunktet for afhentning og tilbagelevering, og få det noteret i lejekontrakten. På den måde undgår du at skulle hæfte for skader eller ridser, som du ikke selv har været skyld i.

5. Vælg end større bil

Når det kommer til leje af bil, er typen og størrelsen vigtig for en tredjedel (35 pct.) af danskerne, og skal man på bilferie til sommer, kan det være en god idé at vælge en større bil, end først forventet.

Man kommer til at opholde sig længe i bilen ad gangen, og derfor kan det være en god idé at gå op i komforten, når der skal tilbagelægges en del kilometer på de europæiske landeveje. Ofte behøver det ikke være en bekostelig affære at gå en kategori op.

avis billeje
Har du styr på det, hvis du skal leje bil …(Foto: Visualhunt)

Om Avis Budget Group:

Avis Budget Group, Inc. er en førende global udbyder af transportløsninger, både gennem vores Avis- og Budget-mærker, som har mere end 11.000 udlejningssteder i cirka 180 lande verden over, og gennem vores Zipcar-mærke, som er verdens førende netværk for biludlejning.

De fleste af Avis Budget Groups biludlejningskontorer drives direkte i Nordamerika, Europa og Stillehavsområdet direkte, og opererer primært gennem licenstagere i andre dele af verden. Avis Budget Group har hovedkontor i Parsippany, N.J. Yderligere oplysninger findes på avisbudgetgroup.com.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af analysevirksomheden Wilke blandt 1.038 danske bilejere på tværs af Danmark og demografi på vegne af Avis Biludlejning ultimo februar 2023. Wilke er en dansk virksomhed med kontorer i Odense, København og Aarhus, der er specialiseret i markedsundersøgelser og analyser.

 

Læs også:

Bliv rejseklar – det skal du huske at have med på ferien

 

kuffert, håndbagage, pakkeguide, ferie, rejser

· Mere fra samme kategori ·