Læs også:

Close
flyt flytte flyttekasse

Her giver det mening at benytte en boligadvokat

Bolig  | 

Det er ikke bare ‘sådan ligetil’ at skulle købe eller sælge en bolig. Ikke mindst på grund af både lovgivning og de juridiske aspekter. Bliv lidt klogere på, hvad der er vigtigt at forholde sig til

Dette indhold er sponsereret

Som mange nok kender til, så kan det af mange grunde være en kompleks affære at skulle købe eller sælge en bolig. Én af grundene kan være de forskellige juridiske aspekter, som skal være i orden, hvis man gerne vil have en god og uproblematisk aftale i hus. Dette kan Hviid Advokater hjælpe med.

computer arbejde job
Hvornår giver det mening, at du skal bruge en boligadvokat … (Foto: Unsplash)

Hvem er Hviid Advokater?

Hviid Advokater et landsdækkende advokatfirma, som blev etableret i 2007. Advokatfirmaet specialiserer sig i rådgivning ved bolighandlen, erhvervsrådgivning, erstatningsrådgivning, privatrådgivning og rådgivning ved byggeri og entrepriserer. Firmaet findes i flere byer, blandt andet, i Esbjerg (boligadvokat Esbjerg).

nøgle flytte hjemmefra bolig (Foto: Pexels)
Få hjælp af et erfarent advokatfirma som Hviid Advokater … (Foto: Pexels)

Hvornår skal du bruge en boligadvokat?

Det giver som sådan altid god mening at benytte en boligadvokat, om man skal købe eller sælge en bolig. De fleste ejendomsmæglere og banker opfordrer da også deres kunder til at benytte denne advokat, da man dermed er bedre sikret juridisk.

De juridiske aspekter er nemlig utrolig vigtige at have i orden. Berigtigelse af bolighandlen, der inkluderer udarbejdelse og tinglysning af skøde, er et godt eksempel herpå. Dette inkluderer nemlig den juridisk gyldige aftale, som overfører ejerskabet af ejendommen til køberen.

Denne proces er essentiel at få gennemført korrekt. Dertil kommer udarbejdelse og godkendelse af refusionsopgørelsen, hvilket sikrer, at sælgeren kun skal betale for sig eget forbrug og ikke køberens. Samtidig skal købsaftalen også gennemgås af boligadvokaten, så man sikrer sig, at forholdene passer og er til kundens fordel.

Her kan Hviid advokaterne i Esbjerg bruges som et godt eksempel. Køber man bolig i Esbjerg, så kan købsaftalen inkluderer forkøbsret og hjemfaldspligt til Esbjerg kommune samt forhold, der relaterer sig til ejer- og grundforeninger, ejerskifteforsikring, tilstandsrapport og energimærkning. Disse og andre forhold kan nemlig være forskellige fra kommune til kommune, hvilket boligadvokaten ved alt om.

flyt flytte flyttekasse
Få styr på alt det juridiske, hvis du skal flytte … (Foto: Pexels)

Ved boligkøb

Der er dog én instans, hvor det kan give lidt mere mening at benytte boligadvokaten end ellers, og det er, hvis man vælger at handle bolig uden om ejendomsmægleren. Køber man bolig uden om ejendomsmægleren, så kan man også gøre brug af en køberrådgiver sammen med boligadvokaten, men sælger man huset selv, så kan advokaten være en ekstra god idé.

Ejendomsmægleren kan også hjælpe med de forhold, som er nævnt tidligere, men handler man uden om mægleren, så står man helt alene med det, hvorved boligadvokaten giver en del mere mening.

Dette er dog ikke ensbetydende med, at ejendomsmægleren altid er nok, da det helt generelt kan være rart at have en uafhængig rådgiver gennem hele processen med bolighandlen. Og hvis ejendomsmægleren ikke er der til at foreslå en boligadvokat, så vil banken nok gør det.

 

Læs også:

Fem ting du skal vide, hvis du er ved at flytte hjemmefra

 

nøgle flytte dør

 

· Mere fra samme kategori ·