Læs også:

Close
computer arbejde job

Dette skal du vide, når du ønsker at samle dine lån

Økonomi  | 

For nogle er det svært at få økonomien til at hænge sammen. Særligt, hvis man har optaget mange små lån med høje renter, kan man opleve at skulle betale store renteomkostninger hver måned, så det er svært overhovedet at få betalt af på sin gæld. Bliv lidt klogere på, hvordan du samle dine lån

Dette indhold er sponsoreret

lån penge
Bliv klogere på hvordan du kan samle dine lån … (Foto: Unsplash)

I sådan et tilfælde kan det være en god idé at undersøge, om man kan spare penge på renteomkostningerne og gebyrer ved at samle sine lån. Et samlelån kan desuden have den fordel, at det bliver lettere at overskue sin gæld, fordi den er samlet i ét lån hos én kreditor og dermed få afdraget på den. Hvis du overvejer denne mulighed, så kan du blive klogere på dine muligheder for at samle dine lån her. Inden du tager et samlelån, er der nogle ting, du skal vide først. Dem kan du læse mere om her.

Undersøg markedet

Der er mange forskellige online udbydere af samlelån, så det er en god idé at undersøge markedet, inden du tager et samlelån. Brug en online sammenligningstjeneste til at sammenligne lånene, så du kan få overblik over dine muligheder. Her indtaster du blot, hvor mange penge du ønsker at låne, hvorefter du kan se en liste over mulige låneudbydere.

Det er helt gratis og uforpligtende at undersøge sine muligheder, inden man træffer et valg. På den måde kan du vælge det lån, der passer bedst til dine behov. Sammenlign lånenes ÅOP, det vil sige deres årlige omkostninger i procent, så du kan vælge det billigst mulige lån og spare flest muligt penge på sammenlægningen af lånene. Det er også vigtigt at være opmærksom på lånenes løbetid, det vil sige, hvor længe du skal afdrage, før du er gældfri.

computer arbejde pige (Foto: Unsplash)
Det er en god ide at undersøge markedet … (Foto: Unsplash)

Husk, at det er et nyt lån

Når du optager et samlelån, bruger du det nye lån til at betale dine eksisterende lån ud. Derfor ender du med kun at have et enkelt lån og en enkelt kreditor. Ikke alle er opmærksomme på, at et samlelån er et lån som alle andre lån. Derfor kan du heller ikke optage et samlelån, hvis du står i RKI eller Debitor Registret.

Renten på lånet er dog ofte lavere end på de mange små lån, fordi låneudbyderne kan give en bedre rente, når der er tale om et større lån. Når du optager et samlelån, så husk at sikre dig, inden du optager det, at du kan afdrage det aftalte beløb hver måned.

kontrakt underskriv
Måske et samlelån var noget for dig … (Foto: Pexels)

· Mere fra samme kategori ·