Læs også:

Close
lån penge

Sådan sammenligner du lån og får de bedste rentesatser

Økonomi  | 

Når du er på udkig efter et lån, er det vigtigt at få den bedst mulige rentesats. Derfor er det en god idé at sammenligne lån fra forskellige banker

Men det kan være svært at sammenligne lån, især hvis du ikke ved, hvor du skal starte. Det er her, vores artikel kommer ind i billedet. Vi giver dig tips og tricks, til hvordan du kan sammenligne lån fra flere forskellige banker, så du kan finde konkrete tilbud i stedet for blot at gå efter bankernes cirkulærer om, hvor meget du skal betale for lånet.

pige computer
Husk at sammenligne de lånemuligheder, der er … (Foto: Unsplash)

Vigtige ting at overveje

For at kunne sammenligne lån skal du vide, hvor mange penge du ønsker. De fleste mennesker, der optager et lån, har allerede tænkt over dette, og det er godt! Sørg for at tjekke størrelsen af dit lån, før du sammenligner forskellige tilbud. Du kan låne penge her for eksempel.

Det næste, du bør overveje, når du sammenligner lån, er om de er variable eller ligger til en fast rente. Dvs. om renten på dit lån ændrer sig fra måned til måned eller ej. Variable renter har tendens til at være lavere end faste renter, men der er større risiko involveret, for hvis markedsrenten stiger, vil din månedlige tilbagebetaling stige lige så meget som rentesatsen på dit lån. Derfor bør du nøje overveje, om variable eller faste renter er bedst for dig, inden du sammenligner lån.

bekymret tinder pige kvinde single frustereret tænke tanker (Foto: Pexels)
Der er vigtige ting du lige skal overveje før et lån …(Foto: Pexels)

Har du husket lånets længde?

En anden vigtig faktor at huske på, når du sammenligner forskellige lån, er, hvor længe de varer – dvs. deres løbetid – da det også har indflydelse på størrelsen af din månedlige tilbagebetaling. Jo længere et lån varer, jo lavere er de månedlige afdrag, men det er også dyrere samlet set, fordi du ender med at betale flere penge tilbage over tid (plus renter). Det kan derfor betale sig at låne færre penge og vælge kortere løbetider, hvis det er muligt.

Den næste ting, der er værd at overveje, når du sammenligner lån fra forskellige banker, er deres afdragsperioder. Bankerne er ved lov forpligtet til at tilbyde alle former for tilbagebetaling af deres lån – men nogle banker opkræver gebyrer for dem. Så sørg for at sammenligne, hvad de forskellige udbydere har inkluderet, før du accepterer noget.

skrive blyant blok elev skole (Foto: Unsplash)
Vær grundig før du tager et lån … (Foto: Unsplash)

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, når du sammenligner lån fra forskellige banker, at du ikke kun ser på renten og de årlige omkostninger i procent (ÅOP), da der kan være andre ting inkluderet, f.eks. gebyrer for førtidig tilbagebetaling eller morarenter, som kan løbe op med tiden, hvis de ikke bliver kontrolleret.

 

Held og lykke med at låne!

· Mere fra samme kategori ·