Læs også:

Close
bilferie

Biltjek: Det skal du huske, hvis du kører på kør-selv-ferie

Rejser  | 

Sommer – og sommerferie – hvem elsker ikke dette og ser frem til det. Men hvad skal du lave … Måske tage bilen og ‘køre derudad’. Men inden du bare kaster dig ind i bilen, så tjek lige disse ting, der er vigtige at tjekke inden din kør-selv-ferie kan starte

Flere tager bilen på sommerferie i år. Faktisk overvejer hver anden dansker  at rejse udenlands i sommerferien, og med corona i baghovedet forventes flere at tage bilen. Husk at give bilen et ferietjek inden afgang. Og så ellers bare god kør-selv-ferie …

En ny undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme og VisitDenmark viser, at havdelen af danskerne overvejer en udlandsrejse denne sommer. Ifølge tal fra FDM plejer over halvdelen af de danskere, der normalt rejser udenlands i deres sommerferie, at køre selv, og i år forventes endnu flere at vælge bilen.

bilferie
Bilferie er en dejlig måde at komme ud og opleve på … (Foto: PR)

– Mange danskere er stadig i tvivl om, hvorvidt de tør tage til udlandet, men bilen giver en tryghed, fordi man kan bare køre hjem, når man vil, og man behøver ikke at booke noget på forhånd. Den fleksibilitet vil mange prioritere, og derfor forventer vi også, at bilen bliver ekstra populær i år, siger Lars Thykier, der er administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Tjek bilen igennem inden køreferien

Når bilen skal pakkes og gøres klar til en tur sydpå, er der en række ting, man bør være opmærksom på, før man sætter sig bag rattet og kører ned gennem Europa. Det er fornuftigt at give bilen et ferietjek, så den er godt rustet til de mange kilometer og de høje temperaturer.

– Hvert år er der mange danskere, der kommer hjem med revner i ruden efter en tur ned i Sydens varme. Varmen får glasset til at udvide sig, og derfor er risikoen større, for at et stenslag revner, i meget varme temperaturer, forklarer Carina Bukkehave, der er direktør hos bilrudespecialisten Carglass, der anbefaler, at man gennemgår følgende tjekliste med gode råd til en ferieklar bil.

bilferie
Hvad skal vi opleve – det styrer og bestemmer man selv på en bilferie. Er stedet (Foto: Unsplash)

1. Tjek væskebeholdningen

Før afgang bør du tjekke op på bremse-, sprinkler- og koblingsvæske samt motorolie. De fleste væsker kan købes på tankstationer undervejs, hvis man løber tør, men motorolien er essentiel for, at bilen ikke brænder sammen. Sluk bilen i et kvarters tid, før du måler olieniveauet med en lille pind. Se eventuelt i instruktionsbogen til bilen, hvordan oliebeholdningen bør være i din bil.

2. Tjek forruden

Har du fået et stenslag i forruden, risikerer du, at det udvikler sig til en større revne, inden du er hjemme igen. Tjek derfor ruden igennem ved at pudse den grundigt, så du bedre kan se eventuelle stenslag. Opdager du et, er tommelfingerreglen, at stenslag, der ikke er større end en to-krone kan repareres – ellers bør ruden udskiftes.

bilferie
Hvem kunne ikke tænke sig at sidde i denne bil og bare køre rundt fra det ene lækre sted til det andet … Sikke en sommerferie … (Foto: Unsplash)

3. Tag dæktrykket

Når hele familien og al dens oppakning bliver lastet, skal dækkene kunne klare presset. Dæktrykket skal derfor være en anelse højere end sædvanligt. Så sørg for, at dækkene ikke mangler luft. Det ideelle dæktryk for den enkelte bil, finder du i bilens manual.

 

Læs også:

Gode (corona)råd hvis du skal på sommerferie i udlandet

strand sommer havet hav sommerferie (Foto: Unsplash)

 

 

· Mere fra samme kategori ·