Læs også:

Close

NEWS: Selena Gomez diskuterer den amerikanske immigrationskrise ud fra egen historie

Nyheder  | 

Selena Gomez diskuterer den amerikanske immigrationskrise ud fra egen historie · Regeringen har droppet at sløjfe uddannelsesloftet i nyt finanslovsforslag · Tom Cruise besøger omdiskuteret præsident i Ukraine · Cykelabonnementer har medvind i Danmark · Ansat hos politiet i Paris dræber fire betjente · Dagens video: Gigi Hadid eskorterer komiker væk fra runway’en i Paris

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Selena Gomez diskuterer den amerikanske immigrationskrise ud fra egen historie

Skuespiller og sanger Selena Gomez har åbnet op for sin egen families illegale immigration til USA i en artikel publiceret af det amerikanske medie Time. Her diskuterer hun den amerikanske immigrationskrise ud fra sin egen historie. Flere medlemmer i hendes familie rejste illegalt fra Mexico til USA i 1970’erne, og det har været grobund for Gomez’ amerikanske statsborgerskab og mulighed for at opbygge en succesfuld karriere.

I artiklen skriver hun, at hun frygter for udviklingen i USA, da debatten og politikken om immigranter efter hendes mening er unuanceret. Budskabet med artiklen er, at immigranter også er mennesker, som bliver dybt påvirket af immigrationsdebatten og den stramme politik på området.

Selena Gomez diskuterer immigrationskrisen i USA. Selv har hun rødder fra Mexico, som immigrerede illegalt til USA.

Regeringen har droppet at sløjfe uddannelsesloftet i nyt finanslovsforslag

Onsdag præsenterede regeringen sit udspil til finansloven for 2020. Forslaget fokuserer primært på mere velfærd, prioritering af klimaet samt tryghed og tillid blandt borgerne. Men de har vist glemt noget. Under valgkampen lagde Socialdemokratiet op til, at uddannelsesloftet skulle fjernes. Det er dog ikke et punkt på dagsorden ifølge finanslovsforslaget. Blandt andet derfor er S-regeringens udspil ikke blevet taget godt imod af forskellige partier – heriblandt støttepartierne.

Ifølge Jyllands Posten er særligt De Radikale utilfredse med finanslovsforslaget.

– Jeg er noget overrasket over, at socialdemokraterne ikke afskaffer uddannelsesloftet, det var en klar aftale, et løfte fra alle. Og nu skal vi ind og kæmpe for det, siger finansordfører Sofie Carsten Nielsen (R) til Jyllands Posten.

Mette Frederiksen, Socialdemokratiet, politik, valg, danmark, regering, folketinget
Den socialdemokratiske statsminister, Mette Frederiksen, har stået i spidsen for regeringens finanslovsforslag. (Foto: MY DAILY SPACE)

Tom Cruise besøger omdiskuteret præsident i Ukraine

I denne uge har skuespilleren Tom Cruise mødtes med den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskij. De to mødtes i Ukraines hovedstad, Kiev, fordi Tom Cruise overvejer at lave en film i Ukraine. Derfor modtog Tom Cruise en personlig invitation af Zelenskji, hvilket han takkede ja til. Dette til trods for at præsidenten i den seneste tid har været i rampelyset grundet den såkaldte ”Ukraine-sag”.

Volodymyr Zelenskij er angiveligt blevet afpresset af præsident Donald Trump til at finde snavs på Trumps politiske modstander Joe Bidden i forbindelse med det amerikanske valg for 2020. Skandalen har resulteret i, at Trump kan ende i en rigsretsag.

Tom Cruise har planer om at lave en film i Ukraine. Derfor besøgte han i denne uge landets præsident.

Cykelabonnementer har medvind i Danmark

Det Hollandske cykeludlejningsfirma Swapfiets har rundet 10.000 abonnenter i Danmark. De har dermed nået deres målsætning for 2019 – endda tre måneder før tid.

Swapfiets blev stiftet i 2014 af fire hollandske studerende. I dag er firmaet verdens største cykelabonnementsservice med over 100.000 cykler. I Danmark kan man benytte servicen i København, Aarhus og Odense. Det koster 175 kroner og 150 kroner for studerende om måneden.

Cykelkonceptet Swapfiets
Med Swapfiets kan man leje cykler på abonnement. (Foto: Swapfiets)

Ansat hos politiet i Paris dræber fire betjente

Torsdag eftermiddag blev fire betjente dræbt med kniv af en ansat ved politiet i Paris. Gerningsmanden blev efter angrebet skudt, hvorefter også han afgik ved døden. Dermed er i alt fem døde efter den tragiske episode, som fandt sted ved politiets hovedkvarter i Paris. Det vides endnu ikke, hvad gerningsmandens motiv for hændelsen var, eller hvad hans præcise stilling ved politiet indebar.

parisisk politi (Foto: Unsplash)
Fire politibetjente er blevet knivdræbt af kollega. (Foto: Unsplash)

Dagens video: Gigi Hadid eskorterer komiker væk fra runway’en i Paris

· Mere fra samme kategori ·