Læs også:

Close
terrasse sommerklar udeliv havemøbler eva solo (Foto: PR)

Gør terrassen sommerklar

Annonce  | 

Sommeren er over os. Sådan gør du terrassen sommerklar med disse 3 nemme tips

Indholdet i denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Eva Solo, og artiklen kan derfor indeholde betalte links.

Der er ikke meget, der kan slå en hyggelig sommerdag på terrassen med en god bog og et glas koldt, friskpresset juice eller en sommeraften med stemningsfuld belysning, tæpper, gode venner og kold rosé. Sommerstemningen på terrassen kommer straks frem, når temperaturerne stiger, og solen står højt på himlen. Det er skønt at kunne høre, naboerne hiver deres solvogne og havemøbler frem og er i haven og hygger sig, mens man måske selv sidder og nyder vejret og haven i fuldt flor.

Til gengæld kan roen også indtræde efter en skøn dag i solen. Men det kan også være, at man er klar til at holde en hyggelig havefest til ud på de sene nattetimer … Uanset hvad udgangspunktet måtte være, kan sommeraftenerne på terrassen være helt magiske og uforglemmelige. Hvis din terrasse endnu ikke er sommerklar, er der heldigvis tre nemme og gode råd og tips at hente her. Enkle og lige til at gå til.

party havefest terrasse pige sommer (Foto: Unsplash)
Rosé på køl så festen kan begynde. (Foto: Unsplash)

1. Stemningsfyldt belysning er alfa og omega

Du kan skabe stemningsfuld belysning på flere måder. Du kan eksempelvis hænge farverige lyskæder op langs hegn, gelænder, stakitter eller i tagrender og dermed skabe festlig og dekorativ belysning, som man kender det fra havefester. Det hygger og gør aftenen magisk.

Du kan også pynte terrassen med forskellige typer lanterner og lysestager – både på jorden, på træstubbe, sten eller bordet. Det skaber en mere afdæmpet og intim belysning, der giver en lyst til at rykke tættere sammen og dele gode historier og anekdoter. Som alternativ til stearinlys kan du med fordel benytte de populære LED-lys, som kører på batteri. På den måde kan du roligt lade dem ”brænde” aftenen og natten ud uden at skulle bekymre dig om brandsikkerheden.

solcelle lampe eva solo (Foto: PR)
Det er hyggeligt med de små solcellelamper. (Foto: PR)

Solcellelamper er også en populær spiller på markedet, da de giver en stemningsfuld og ikke mindst miljøvenlig belysning. Nogle af dem kan endda fås med automatisk aktivering såsom de smukke solcellelamper fra Eva Solo, der forlænger aftenen og indrammer terrassen på fineste vis. Solcellelamper findes i et væld af forskellige design og farver; nogle kan hænge, andre kan sættes på bordet, mens nogle tredje kan sættes direkte i jorden. Derudover finders der også de farverige og sjove modeller samt de mere klassiske og stilrene udgaver, der blender perfekt ind i den skandinaviske og minimalistiske stil.

terrasse havefest sommerliv sommer (Foto: Unsplash)
Sommerliv er lig med udeliv. (Foto: Unsplash)

2. Funktionelle og komfortable havemøbler

Der er ingen tvivl om, at du kommer rigtigt langt med komfortable og funktionelle havemøbler på terrassen. Et enkelt lille cafébord med et par stole fungerer også. Men et loungesæt eller et klassisk havemøbelsæt med et bord, justerbare stole med høje rygge og liggestole løfter opholdet på terrassen til nye højder. Med justerbare, og ikke mindst forskellige typer, møbler forlænger du også dit ophold på terrassen, da du ikke er låst fast i samme stilling hele dagen. Lige pludselig kan du både rykke spisestuen og stuen ud på terrassen, da du både har et sted at spise mad og et sted at slænge dig sidst på eftermiddag, mens Tour de France måske kører på iPad’en eller der høres en god podcast.

Vi må dog ikke glemme parasollen, som er en nødvendighed, når den rigtige danske sommer strømmer ind over landet. Det er nemlig vigtigt at have mulighed for at kunne trække sig ind i skyggen i løbet af dagen. Det kan i øvrigt også give en god stemning, og lyskæder kan hænges op i dem senere på aftenen.

3. Frodigt og velduftende planteliv

Sidst men ikke mindst tilføjer planter og krydderurter i krukker eller plantekasser både dufte, farver og smuk æstetik til terrassen. Du kan dog også bruge forskellige typer blomster og krukker til at indramme terrassen med eller skabe små ”rum” ved eksempelvis at adskille havemøbler såsom bord og stole fra liggestole. Er du ekstra smart kommer du hjul på krukkerne og kasserne med planter, så er de nemmere at flytte rundt på og kan bedre bruges som rumdelere.

terrasse udeliv havestue planter (Foto: Unsplash)
Det kan gøres så hyggeligt med planter og krydderurter. (Foto: Unsplash)

Dermed skaber du zoner for henholdsvis afslapning og solbadning ved liggestolene og en mere hyggelig og (måske) skyggefyldt zone ved bordet og stolene med en parasol.

Dermed er både haven og terrassen klar til sommer og hygge. Lad solen skinne …

 

Læs også:

Opskrift på grillet kylling

 

majssalat, salat

· Mere fra samme kategori ·