Læs også:

Close
kammer pulterrum kælder kælderrum rydde op (Foto: Pxhere)

Efterårsprojekt: Få styr på værkstedet eller pulterrummet

Annonce  | 

Vi kender det jo godt. Det der med at man ikke lige får lagt værktøjet eller noget andet tilbage på sin plads, fordi man blev forstyrret, da man var i gang med at bruge det. Ryd op i pulterrummet

Eller det der med, at man skulle ind at spise, og så glemte man at hænge saven op på sit søm, selvom man egentlig have lovet sig selv, at man skulle blive bedre til at rydde op efter sig selv i værkstedet.

Nu er efteråret kommet, og dermed er det tid til at få styr på alt det rod, man har bygget op ude i værkstedet, skuret, pulterrummet eller kælderen. Eller bare det sted, hvor du gemmer alle de ting, som du har gemt væk og måske ikke regner med at skulle bruge så tit. Det er ofte et hadeprojekt at rydde op. Men du gør dig selv en bjørnetjeneste ved at vente.

Denne artikel indeholder betalte links.

Vi bygger rod

Vi samler og samler og samler. Gemmer og gemmer og gemmer. Og tænker ofte “det får jeg brug for”. Men ofte ender de rum med at være så overfyldte, så man netop ikke kan overskue det eller finde bare en bestemt ting. Så løsningen er at rydde op – og organisere – for eksempel med reoler. Vi lover dig, at du bliver glad for det.

Organisering af rummet

1) Lav et nyt lærred

Først og fremmest skal du rydde op – ja det er dødsygt men nødvendigt. Start med at tage alle flytbare ting ud af rummet – med et nyt, rent lærred er det meget nemmere at se de muligheder, man har med rummet.

2) Lav en plan for organiseringen

Alle værksteder og pulterrum er forskellige. Derfor er løsningen på organiseringsproblemet også forskelligt fra sted til sted. Den klassiske løsning er selvfølgelig at få tingene væk fra bordet og op på væggen. Nu findes der dog mange gode alternativer, som også bliver brugt af professionelle værksteder til at holde styr på værktøj og andre løsdele, så bliv inspireret af dem.

Du kan for eksempel bruge:

Hulplader

Hulplader er geniale. Så nemt kan det siges. En hulplade er en konstruktion, der giver dig mulighed for at hænge ting op på væggen, uden at bore alt for mange huller i den. Til hulpladen kan man tilkøbe både skinner og hulpladekroge, der gør det muligt at lave mange og forskellige organiseringer af pladerammen. På den måde kan du altid omorganisere hulpladen, så den passer til netop dit behov.

Stålreoler

Stålreoler er en anden praktisk organiseringsmetode, som mange professionelle håndværkere eller firmaer bruger. Men de er faktisk ret geniale til den type rum. Med en stålreol kan du indsætte plastkasser eller papkasser, der giver dig mulighed for at organisere dine ting på en effektiv og enkel måde. Køber du små kasser i plastik eller pap, kan du skrive uden på dem, så du nemt kan finde tingene … Det sparer dig for så meget tid.

Værktøjskasser

Værktøjskasser er langt fra nogen ny opfindelse, men nutidens værktøjskasser er rigtig gode til at organisere værkstedsinventar – særligt hvis pladsen er lidt træng. Og indrømmet – det er jo nok ikke det, vi går mest op i. Så saml det netop i en værktøjskasse. Det er smart, og så kan du g nemt kan finde det værktøj, du har brug for.

pige sur - frustreret vred (Foto: Pxhere)
Gør noget ved det – ryd op.(Foto: Pxhere)

3. Hold organiseringen ved lige

Ja – man kommer ikke rigtig udenom det. Nu skal man bare holde organiseringen ved lige. Det er måske den sværeste opgave – du vil dog hurtigt opdage, at du rent faktisk har lyst til at lægge tingene på plads og holde orden i tingene, efter du først har fået styr på rummet. Der findes vel næppe nogen større glæde, end at gå derned i og vide præcis, hvor alting er …

Kom i gang, inden vinteren kommer

Det er godt at komme i gang, inden det bliver alt for vådt og sjappet udenfor. Men det er bedre end at gøre det en varm sommerdag, hvor solen og hyggen udenfor kalder. DO IT – det er måske ikke yndlingsopgaven. Men du vil blive så glad bagefter. Og med oprydning og indkøb af nogle stålreoler, så bliver det kedelig rum pludselig meget mere brugbart. Og du bliver noget så glad …

udskydelse af menstruation, p-piller, udskydelse, blødning, pletblødning, kvindekroppen
Ryd op i pulterrummet og bliv glad! (Pexels)

· Mere fra samme kategori ·