Læs også:

Close
loyal to familia, ltf, brothas, våben, bandekonflik, forældre, fædrenetværk, mjølnerparken, tingbjerg, blågårds plads, indre nørrebro, ydre nørrebro, nørrebro, københavn, konflikt, skyderi, drab, sårede, hash, hashmarkedet, mægler, våbenhvile, politikere, utilfredshed, politi, krimi

NEWS: Hele Tingbjerg-afdelingen melder sig ud af Loyal To Familia

Nyheder  | 

Hele Tingbjerg-afdelingen melder sig ud af Loyal To Familia · DSB hacket søndag aften · Knivmorder i Paris var opført som sikkerhedsrisiko · Indonesien ramt af flere selvmordsangreb

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Hele Tingbjerg-afdelingen melder sig ud af Loyal To Familia

Loyal To Familias (LTF) afdeling i Tingbjerg har valgt at forlade banden. Det fortæller Københavns Politi til Berlingske.

Dermed er LTF et overstået kapitel i et af de to områder, som eller har fungeret som bandens hovedsæde under krigen mod Brothas i efteråret. Udmeldingerne sker samtidig med, at hårde fængselsstraffe i øjeblikket vælter ned over bandens medlemmer. På 40 dage har ni medlemmer fra de to grupperinger nemlig fået mere end 75 års fængsel tilsammen. Det skyldes skyldes nye regler, som straffer kriminalitet dobbelt så hårdt, hvis forbrydelsen er begået i forbindelse med en væbnet bandekonflikt.

Dommene falder i kølvandet på efterårets bandekrig, hvor 25 personer – herunder tre civile – blev ramt af skud og tre blev dræbt.

Nu får LTF altså endnu en mavepuster og denne gang indefra med udmeldingen af Tingbjerg-afdelingen. Politiet bekræfter udmeldingen, og at det både er højtstående- og almindelige medlemmer, der ser ud til at forlade banden. LTF ser dermed ud til at være et overstået kapitel i området, lyder vurderingen hos politiet.

– Men man skal være opmærksom på, at grupperingen er der endnu. De unge mennesker, der var medlemmer, er der stadig. Jeg kan kun håbe på, at de melder sig helt ud af bandemiljøet og finder på noget andet, men det ved vi ikke. Vi tilbyder dem exit-forløb i det omfang, vi kan, siger vicepolitiinspektør Jakob Vilner og tilføjer, at det derfor stadig ikke er til at sige, om de vil genetablere sig i en ny bande.

loyal to familia, ltf, brothas, våben, bandekonflik, forældre, fædrenetværk, mjølnerparken, tingbjerg, blågårds plads, indre nørrebro, ydre nørrebro, nørrebro, københavn, konflikt, skyderi, drab, sårede, hash, hashmarkedet, mægler, våbenhvile, politikere, utilfredshed, politi, krimi
Loyal To Familia slås med udmeldinger og hårde fængselsstraffe. (Foto: /ritzau/)

DSB hacket søndag aften

Søndag aften brød DSB’s billetsystemet sammen. Det viser sig nu, at det var et hackerangreb, der var skyld sammenbruddet. De interne mail- og telefonsystemer, der bruges blandt medarbejderne i DSB, var også ramt af nedbruddet. Det oplyser DSB’s pressevagt tidligt mandag morgen klokken 05.25 til Ritzau.

Nedbruddet betød, at togpassagerer rundt om i landet søndag aften havde problemer med at købe billet til deres rejse med DSB. Tidligt mandag morgen er systemerne oppe at køre igen, oplyser DSB.

dsb, billet, billetsystem billetautomater, billetter, togbillet, tog, offentlig transsport, kollektiv trafik, rejsekort
Søndag var DSB’s billetsystemer nede efter et hackerangreb. (Foto: /ritzau/)

Knivmorder i Paris var opført som sikkerhedsrisiko

Islamisk Stat har taget ansvaret for ung tjetjeners knivoverfald, som kostede én livet og sårede fire i Paris på Rue Monsigny lørdag aften. Gerningsmanden stod opført som en mulig sikkerhedsrisiko hos de franske antiterrormyndigheder. Det skriver Politiken.

Gerningsmanden gik fra restaurant til restaurant tilsyneladende for at finde mulige ofre, og vidner fortæller, at manden råbte “Allahu Akbar”, mens hans forsøgte at stikke tilfældigt forbipasserende ned. I panik flygtede restaurantgæster eller forsøgte at gemme sig. Politiet var meget hurtigt på stedet og forsøgte først at omringe manden og bremse ham med en strømpistol, men da det mislykkedes, affyrede politiet to skud, som dræbte gerningsmanden.

Gerningsmanden er angiveligt født i Tjetjenien i 1997, og ifølge internationale medier har han været fransk statsborgerskab siden 2010. I løbet af weekenden blev hans forældre forhørt af fransk politi. Det fremgår ikke, hvor længe familien har boet i Frankrig. Den formodede gerningsmand har ikke tidligere været straffet, men ifølge The Guardian var han til forhør hos de franske antiterrormyndigheder for flere måneder siden.

Den unge tjetjener var kommet i politiets søgelys, fordi han var ven med en mand, hvis kone var rejst til Syrien, og som samtidig var på listen over folk, der kunne udgøre en sikkerhedsrisiko. Listen kaldes Fiche-S liste, og er en database, som omfatter mere end 20.000 personer. Politiet har mulighed for at overvåge de personer, som står på listen, selv om der ikke er baggrund for at foretage en egentlig anholdelse.

Indonesien ramt af flere selvmordsangreb

Flere politibetjente og civile er såret, efter at en eksplosion ramte politiets hovedkvarter i Indonesiens næststørste by, Surabaya, mandag morgen. Det skriver Politiken.

– Det er tydeligvis et selvmordsangreb, sagde en talsmand for politiet i Surabaya til AP kort tid efter eksplosionen. Han bekræftede, at der er flere tilskadekomne, men kom foreløbig ikke med meldinger om dræbte.

Det er kun en dag siden, at tre kirker i samme by blev ramt af selvmordsbombere i et koordineret angreb. Her blev mindst 14 dræbt og over 40 såret. Ifølge indonesisk politi blev angrebene søndag udført af seks medlemmer af den samme familie. En forklædte sig tilsyneladende som kirkegænger, en anden brugte en motorcykel, og en tredje en minibus, da de udførte selvmordsangrebene. Nogle af familiemedlemmerne var ikke mere end 16 og 18 år.

Familien var ifølge indonesisk politi netop kommet tilbage fra Syrien, og efter angrebet tog Islamisk Stat skylden. Det er dog fortsat uklart, om angrebet søndag havde forbindelse til Islamisk Stat.

Flere begivenheder tyder på, at byen Surabaya har været udset som mål for op til adskillige angreb. Søndag dræbte indonesisk politi en mand i byen, som var mistænkt for at være en islamistisk militant. Det skete efter en eksplosion i mandens lejlighed. Derudover blev tre medlemmer af en familie dræbt ved en tredje episode søndag aften, da hjemmelavede bomber eksploderede i en lejlighed i byen Sidoarjo, som grænser op til Surabaya.

Yderliggående islamistiske grupper har de seneste år vundet stadig stærkere opbakning i Indonesien, der ellers har været kendt for at praktisere en meget moderat form for islam. Grupperne kræver, at Indonesien bliver omdannet til et kalifat med sharialovgivning, hvor blandt andre homoseksuelle skal straffes med døden, og tyve skal have hugget hånden af.

Indonesien er det land i verden med den største muslimske befolkning.

· Mere fra samme kategori ·