Læs også:

Close
Føler du dig nedtrykt? Måske har det noget med dine p-piller at gøre. (Foto: Polfoto)

NEWS: Utryghed ved p-piller årsag til op imod 3.000 provokerede aborter om året

Nyheder  | 

Utryghed ved p-piller årsag til op imod 3.000 provokerede aborter om året · LO-forbundene har indgået forlig · Spansk turistparadis forbyder privat udlejning af lejligheder · Socialdemokratiet vil forbyde salg af dieselbiler fra 2030 · Dagens billede: Langt om længe fik Trump endelig lov til at holde sin hustru i hånden

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Utryghed ved p-piller årsag til op imod 3.000 provokerede aborter om året

Et nyt stort studie lavet af tidligere professor ved Københavns Universitet og farmaceut Claus Møldrup viser, at p-pille-brugere er utrygge ved deres behandling, og at dette er årsagen til op imod 3.000 provokerede aborter om året.

Claus Møldrup er i dag manden bag app’en DrugStars, hvor brugerne kan gøre en forskel for danske patientforeninger ved at huske at tage deres medicin. Du kan læse mere om DrugStars her.

– P-pille brugerne synes generelt ikke, det er svært at huske at huske at tage deres p-piller. Faktisk svarer 81%, at de tager pillerne som anvist, så årsagen til de 3.000 årlige provokerede aborter hos p-pille brugere skal findes iblandt de resterende 19%, som ikke tager medicinen som anvist, forklarer Claus Møldrup.

Undersøgelsen dokumenterer dette og viser, at 58% oplever bivirkninger ved medicinen i større eller mindre grad. Hele 35% oplever en grad af utryghed ved deres behandling, og kun 74% finder det nødvendigt at tage p-pillerne.

– Når så mange enten er utrygge eller ikke finder det nødvendigt at tage p-pillerne, så ligger en stor del af årsagen til manglende efterlevelse i et bevidst fravalg, mener Claus Møldrup.

Føler du dig nedtrykt? Måske har det noget med dine p-piller at gøre. (Foto: Polfoto)
Mange er utrygge ved at tage p-piller. (Foto: Polfoto)

LO-forbundene har indgået forlig

Efter tre ugers forhandlinger indgik LO-forbundene natten til onsdag forlig med regionerne. Det skriver TV 2.

Aftalen omfatter cirka 40.000 ud af 120.000 ansatte i regionerne. Det drejer sig følgende forbundsmedlemmer:

  • FOA
  • HK Kommunal
  • 3F
  • Socialpædagogerne
  • Dansk Metal og de øvrige håndværkerorganisationer
  • Teknisk Landsforbund
  • Dansk Socialrådgiverforening, som er medlem af FTF.

FTF-gruppen og Akademikerne har afvist at underskrive aftalen, da de ikke var tilfredse med indholdet. Det er særligt spørgsmålet om den betalte spisepause, der fortsat volder problemer. De to gruppers forhandlere forlod Forligsinstitutionen tidligere på natten, mens LO-gruppen blev tilbage.

ok18, overenskomst, overenskomsforhandling, forhandling, løn, arbejde, arbejdsvilkår, vilkår, rettigheder, medarbejdere, offentlig ansat, offentlige ansatte, kommune, regioner, staten, regeringen, sophie løhde, kl, martin ziegler, lærerforeningen, musketered, sammenhold, storkonflikt, konflikt, strejke, lockout, politik, moderniseringsstyrelsen, innovation, finansministeriet, penge, økonomi, pres, mette christensen, sammenbrud
Statens chefforhandler, innovationsminister Sophie Løhde. (Foto: Ritzau/Scanpix)

Spansk turistparadis forbyder privat udlejning af lejligheder

Storstilet privat udlejning af boliger i Palma de Mallorca har ført til mange klager fra de lokale samt en stor stigning i huslejepriserne på 40 procent. Det skriver TV 2.

Det kommer i kølvandet på talrige klager fra utilfredse borgere, som mener, at udlejningen af private lejligheder til turister har fået de almene huslejepriser til at stige til et niveau, hvor de lokale ikke kan følge med. Ifølge BBC er priserne på udlejning steget med 40 procent siden 2013.

Det er dog ikke kun de store prisstigninger, som har ført til klagerne fra den lokale befolkning. De lokale har også klaget over turisternes larm og deres dårlige opførsel.

Borgmesteren i byen, Antoni Noguera fortæller, at Palma er en modig by, fordi de tør lave denne restriktion, som den første by i hele Spanien.

– Vi tror på, at vi sætter en trend for andre byer, siger han.

airbnb, regeringen, skat, skattesnyd, forslag, udlejning, fradrag, indkomst, udleje, penge, økonomi, bolig
Fremover skal det være slut med privat udlejning af lejligheder på Mallorca. (Foto: All Over)

Socialdemokratiet vil forbyde salg af dieselbiler fra 2030

Det skal være slut med salg af nye dieselbiler fra 2030, gamle dieselbiler skal udfases, og Københavns veje skal være dieselfri zone. Sådan lyder det fra Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen og overborgmester Frank Jensen i et fælles udspil. Det skriver Berlingske.

– Essensen er, at vi har behov for mere ren luft, ikke mindst her i København. Man regner med, at 3.000 danskere hvert år dør for tidligt på grund af luftforurening, og hertil kommer en række følgesygdomme. Det bliver vi nødt til at reagere på, siger hun til Berlingske.

Forslaget er en del af partiets kommende klima og miljøudspil. Det kommer efter, at Frederiksen har lanceret et mål om, at 500.000 biler skal køre på el og brint i 2030.

Men allerede inden forbuddet for salg i 2030, vil formanden udfase de eksisterende biler. Det skal ske dels ved højere afgifter, der vil gøre det mindre attraktivt at købe bilerne. Og så skal en særlig skrotpræmie få ejerne til at vinke farvel til deres dieselbiler.

volkswagen, os, dieselos, test, aber, mennesker, forsøg, forurening, luft, miljø, snyd
Socialdemokratiet vil forbyde salg af dieselbiler fra 2030. (Foto: Ritzau Scanpix)

Dagens billede: Præsident Macron på officielt statsbesøg hos Trump

… Og langt om længe fik Trump endelig lov til at holde sin hustru i hånden.

· Mere fra samme kategori ·