Læs også:

Close
frost, kulde, sne, is, danmark, vejret, vinter, koldeste nat, koldeste morgen, kulde, minusgrader, frys

NEWS: Vinterens koldeste nat er efterfulgt en isnende kold morgen

Nyheder  | 

Vinterens koldeste nat er efterfulgt en isnende kold morgen · Kvinde i kritisk tilstand – ramt af selvmorder på station · Blodbad på Wall Street: Amerikansk aktieindeks styrtdykker · Venstre trækker fejlslagen kampagne mod Socialdemokratiet tilbage · Cape Town løber snart tør for vand

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Vinterens koldeste nat er efterfulgt en isnende kold morgen

Flere steder i landet har natten til tirsdag været denne vinters koldeste af slagsen. Der er målt temperaturer helt ned til minus 9,4 grader i Kastrup ved København. I Nordjylland har man haft helt ned til minus 8,8, og mange steder på Sjælland har temperaturerne også ligget på mellem 7,5-8,5 minusgrader.

– Det er de steder, hvor det er klaret op, og der ikke har været skyer, at det har været rigtig koldt. Og det er primært i Nordjylland, på Nordsjælland og på Bornholm. Lige så snart der kommer skyer, så stiger temperaturerne til en tre til fem minusgrader, siger vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, Anja Bodholdt til Berlingske.

Hun tilføjer, at det nogle steder godt kan blive endnu koldere i løbet af morgentimerne. Så pas på derude, der er både koldt og glat.

frost, kulde, sne, is, danmark, vejret, vinter, koldeste nat, koldeste morgen, kulde, minusgrader, frys
Det er rigtig koldt uden for. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix)

Kvinde i kritisk tilstand – ramt af selvmorder på station

En kvinde er i kritisk tilstand, efter hun mandag morgen blev ramt af en selvmorder på Valby Station.

En mand forsøgte at kaste sig ud foran et regionaltog, og der var så meget fart op toget, at manden blev slynget tilbage på perronen, hvor han ved et tilfælde ramte kvinden. Kvinden er i behandling på Rigshospitalet. Manden blev dræbt af toget. Det oplyser Københavns Politi til TV 2.

karkirurgisk klinik, sundhedsplatformen, bevilling penge, ansøgning, overarbejde, riget, rigshospitalet, venteliste, døde, behandling, sygdom, kroppen
En kvinde behandles på Rigshospitalet efter en selvmorder blev slynget ind i hende på en station. (Foto: /ritzau/)

Blodbad på Wall Street: Amerikansk aktieindeks styrtdykker

Efter at de amerikanske aktiemarkeder har haft vind i sejlene det seneste år, lukkede flere amerikanske aktieindekser igår efter et voldsomt fald. Det skriver DR. Det markante fald kommer efter et stort dyk i kurserne fredag. Ifølge Jacob Pedersen, aktieanalytiker ved Sydbank, er der positive tegn i den globale økonomi. Men det har faktisk indirekte været med til at sende aktierne i rødt.

– Men den vækst, der er meget positiv for virksomhederne, har også betydet, at renterne er steget, og det har gjort investorerne nervøse. Renterne er steget markant over den seneste periode og har nået et niveau, vi ikke har set meget længe, siger han og fortsætter:

– Set over en enkelt dag, så er det alvorlige udsving, det er der slet ikke nogen tvivl om. Jeg kan godt forstå, at der er nogle investorer, der er nervøse efter en dag som i dag. Set i det store billede skal man dog huske på, at det kun sender de amerikanske aktier tilbage på det niveau, de var på i slutningen af sidste år, siger aktieanalytikeren.

aktie, aktier, aktiemarkedet, kurser, styrtdyk, røde tal, wall street, penge, økonomi, investorer, renter, kurs, bange, sælge
Blodbad på Wall Street: Amerikansk aktieindeks styrtdykker. (Foto: Ritzau Scanpix)

Venstre trækker fejlslagen kampagne mod Socialdemokratiet tilbage

Venstre ville skyde en bold efter Socialdemokratiets politik, men endte med at lave et selvmål. Det skriver Berlingske. Mandag lagde Venstre et billede på partiets Facebook-profil. Billedet forestillede en annonce fra Socialdemokratiet med teksten: “Velfærd først”. Venstre havde streget ordet “Velfærd” ud og erstattet det med “Afrika”.

– Mette Frederiksen vil bruge flere penge i Afrika. Vi vil bruge flere penge på velfærden. Hvad foretrækker du? lød den tekst, der ledsagede billedet.

Billedet fik dog langt fra den ønskede effekt og fik en hård medfart på de sociale medier, hvor den blandt andet blev kaldt fordummende og anklaget for at tale til det grimmeste i mennesket. Det blev også bemærket, at Venstres næstformand, Kristian Jensen, aftenen før havde deltaget i Danmarks Indsamling, hvor pengene går til hjemløse børn i blandt andet Afrika.

I går aftes nåede Venstre frem til den erkendelse, at annoncen ramte »ved siden af«, og Facebook-opslaget blev slettet.

Cape Town løber snart tør for vand

I den sydafrikanske by Cape Town tæller man ned til “Day Zero”. Det lyder som titlen på en katastrofefilm, men det er i en grad virkeligheden for byen, der venter på, at kalenderen siger den 12. april. Der løber millionbyen nemlig tør for vand. Det skriver Berlingske.

Regeringen advarer om, at truslen fra Day Zero vil overgå alt andet, en storby har oplevet siden Anden Verdenskrig eller 11. september, og man frygter, at politiet ikke vil kunne holde styr på sitationen, når den sidste dråbe vand er drukket.

Cape Town er ellers kendt for sin fremsynede miljøpolitik, også byens omhyggelige omgang med vand, men efter tre års tørke, den værste i mands minde, vurderer sydafrikanske myndigheder nu, at Cape Town er i fare for at blive en af de få storbyer i verden, som mister det indlagte vand i private hjem og virksomheder.

Fortsætter vandstanden med at falde i byens forsyning, vil vandhaner i private hjem og virksomheder blive lukket, indtil regnen kommer. Byens indbyggere vil skulle stille sig op i kø for at få deres vandrationer ved 200 samlingssteder. Byen prøver også at forberede sig på virkningen på den offentlige sundhed og den sociale orden.

Hospitaler, skoler og andre vitale institutioner vil stadig få vand, lover myndighederne, men afbrydelsen af vandforbindelsen vil alligevel være alvorlig.

cape town, vand vandforsyning, løber tør, slutter, ikke mere vand, katastrofe, regering, militær, kontrol, miljø, tørke,
Cape Town løber snart tør for vand. Her står en mand og tapper fra sit private vandløb. (Foto Ritzau Scanpix)

· Mere fra samme kategori ·