Læs også:

Close
Solbadning; Afslapning; Hudkræft; Ben.

3 nemme solfacts: Sådan bliver du brun uden at skade huden

annonce for ellos  | 

Det er sommer, der er sol i sigte (om ikke andet så på ferie), og nu skal vi endelig have den solbrune krop, vi elsker – uden at skade huden

Vi ved jo godt, at lige så god solen er for os, lige så skadelig kan dens stråler også være.

Det er svært at styre sig, når man med den danskerblege krop endelig får muligheden for at få lidt farve på de blålige ben, men faktisk kan man nemt med få og enkle huskeregler omgås solen og sørge for, at det bliver “solbadning med måde”.

Her er tre enkle ting, du altid skal huske, når du opholder dig i solen. Happy sunbathing!

Sol parasol skygge
En pause fra solen midt på dagen kan være dejligt. (Foto: All Over)
Når solen skinner i Danmark, er det især de 15-19-årige, der solbader og derfor solskoldes. Risikoen for hud- og modermærkekræft stiger med mængden af uv-stråling, man udsættes for, og unge er særligt udsatte, fordi kroppen er under udvikling.

Skygge

Solens uv-stråler er stærkest mellem klokken 12 og 15. Næsten halvdelen af uv-strålingen falder i dette tidsrum. Derfor kan du undgå rigtig meget uv-stråling ved at finde skygge midt på dagen.

Om det er til at spise en lækker frokost eller tage en lille lur er underordnet. Skal du opholde dig i direkte sol, så gør det derfor så vidt muligt før klokken 12 eller efter klokken 15. Det er mindre skadeligt og gør, at du kan opholde dig mere i solen på andre tidspunkter.

Solhat eller soltøj

Har du ikke mulighed for at komme i skyggen, eller vil du bare passe ekstra på (modermærkekræft er en bitch, så er det sagt), så er en solhat eller kasket og tøj, der for eksempel kan dække arme og skuldre en både nem og effektiv beskyttelse mod solens uv-stråling.

Dame med solhat står på en strand og tager solcreme på (Foto: All Over)
Her er en, der både har husket solhatten og solcremen. Så er det kun skyggen, der mangler. (Foto: All Over)

Derudover er det topmoderne med hovedbeklædning, så du kan med fordel følge tidens trends og plante en fed hat på toppen.

solhat ellos

Ellos-solhat, 199 kr., ellos

Her er stråhatten, der beskytter

Herover er en superfin stråhat fra ellos, model Signe, med flettet mønster og bred skærm, som netop skærmer mod solens stråler.

Få din Yvonne på, og slå to uv-stråler med et smæk.

Faktorer der kan have indvirkning på din solcremes beskyttelse

Tidspunktet på dagen og året
Uv-indekset
Skydække
Hudtype
Mængden af solcreme
Hvor ofte solcremen påsmøres
Solcremens holdbarhed
Refleksion fra omgivelserne
Hvis du er i kontakt med vand eller sand

Solcreme, solcreme, solcreme

Generelt smører vi os med alt for små mængder solcreme, og det betyder, at solcremens faktortal nedsættes. Hvis du for eksempel smører dig med faktor 15 i et tyndt lag, nedsættes beskyttelsen til omtrent faktor 2 – farvel beskyttelse! Så er det jo nærmest spild af tid.

Der skal meget mere solcreme på, end du tror. Faktisk siger man “en krop – en håndfuld”. Du skal smøre den på cirka 20 minutter, før du skal ud i solen, og så vil den holde nogle timer. Derefter skal du smøre igen for at få udbytte af beskyttelsen.

Har du badet eller svedt meget, skal du smøre dig endnu oftere ind.

Generelt anbefales det at bruge faktor 15 eller op efter, når du er i Danmark, og er du i et varmt land i udlandet så minimum faktor 30. Du skal helst vælge en solcreme, der både beskytter mod UVA- og UVB-stråling. Den info finder du på tuben.

At bruge en høj faktor kan selvfølgelig gøre, at man er længere tid om at blive brun – til gengæld mindsker du risikoen for hud- eller modermærkekræft. Brun skal du nok blive. På denne måde bliver det bare på en sundere måde.

Når du har husket solcremen, ender du ikke som denne kvinde. At blive rød som en krebs er både dumt, grimt, smertefuldt og skidt for din hud. (Foto: All Over)

Gode solcremer til krop og ansigt

Hawaiian Tropic er bare et af de mærker, der har lavet en solbeskyttelse i sprayformat, hvilket gør den nem at komme på. Den er meget fugtgivende og giver silkeglat hud, effektiv beskyttelse og absorberes hurtigt af huden. Desuden er den meget vandresistent. Den har Spf 30, hvilket er en god faktor at bruge for alle.

hawaiian ellos

Hawaiian Tropic spf 30, 139 kr., ellos

Vær ekstra opmærksom på din ansigtshud i forhold til solen.

Denne fra Piz Buin med Spf 30, som jeg synes, man som minimum skal bruge i ansigtet for at være sikret, både dufter skønt, er beroligende og beskytter sol-sensitiv hud. Den er med fotostabile UVA/UVB filtre og uden parabener.

piz buin solcreme

Piz Buin ansigtssolcreme, 139 kr., ellos

Det er fint at have lidt lipgloss på, men vælg altid en med Spf. Denne fra Hawaiian Tropic med mango-papaya har Spf 25 og giver lille smule farve udover både at beskytte mod solen og samtidig give lækker glans til læberne.

lipgloss hawaiian ellos

Hawaiian lip gloss, 59,95 kr., ellos

 

Kilde: www.cancer.dk

 

Læs også:

Sådan ville kvinders Tinderprofiler se ud, hvis vi poserede som mænd

fisk tinder

Dette indlæg indeholder affiliatelinks, som giver os kommission, hvis du køber noget. Din pris forbliver den samme. Når du køber gennem et affiliatelink, støtter du driften af MY DAILY SPACE. 

· Mere fra samme kategori ·