Læs også:

Close
inger støjberg, venstre, udlændinge- og integrationsminister, politik, indland, udland, sort arbejde, illegal, illegal invandrer, indvandrer, skatteunddragelse, skat,

NEWS: Danskerne giver pizzeriaer stjerner efter Støjberg-opfordring om at angive pizzamænd

Nyheder  | 

Danskere anmelder pizzeriaer på grund af Støjberg · Trump var vild med Lars Løkke · Ronaldo-buste hånes · 46-årig anklaget for 24 overgreb på børn · Matador genopstår

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Danskerne giver pizzeriaer stjerner efter Støjberg-opfordring om at angive pizzamænd

– Spigadoro i Brønshøj leverer stabile og velkomponerede pizzaer, dog med dåse ananas.

– Roma Pizza i Bolbro er klassisk, fedtet og lækkert! Fire kokke herfra!

Det er nogle af de anmeldelser, der trendede på det danske internet i går under hashtagget #AnmeldDit Pizzaria.

Årsagen?

I et interview denne uge opfordrede Inger Støjberg den helt almindelige dansker til at holde øje med menneskerne omkring dem. Hvis danskeren eksempelvis var på et pizzaria, og synes, at der er “noget underligt med det baglokale, fordi der går mange rundt, der ikke taler dansk overhovedet”, så burde de melde det til politiet.

Den opfordring gik ikke ubemærket hen, og kritikken lød blandt andet på, at udlændinge- og integrationsministeren lagde på til et stikkersamfund, og det fik skuespilleren Nikolaj Steen til at starte hashtagget #AnmeldDitPizzaria, og hurtigt hoppede mange danskere med på spøgen.

Det var dog ikke helt den samme form for anmeldelse, som Inger Støjberg havde tænkt. Opfordringen fra ministeren kommer, fordi der sidste år blev registreret flere illegale indvandrere, der arbejder sort i Danmark. Det skriver Ritzau.

inger støjberg, venstre, udlændinge- og integrationsminister, politik, indland, udland, sort arbejde, illegal, illegal invandrer, indvandrer, skatteunddragelse, skat,
Danskerne anmelder pizzeriaer efter opfordring om at angive fra Støjberg. (Foto: Polfoto og All Over)

 

Trump er vild med Løkke

Torsdag aften dansk tid, mødte Lars Løkke Rasmussen (V) og USAs præsident Donald Trump i Det Hvide Hus, for første gang. Det skriver Ritzau.

– Det er godt at møde den danske statsminister. En vidunderlig mand, der gør et vidunderligt stykke arbejde. Vi har et fremragende forhold, og vi arbejder sammen på mange områder, sagde Trump ifølge TV2 om Lars Løkke Rasmussen.

Derefter talte de to herrer bag lukkede døre, hvor de skulle diskutere frihandel, Nato, IS og så ville Løkke især fortælle Trump om EU.

– Jeg vil tro, at hvis man er ny præsident i USA, har man et billede af Europa, men ikke alle nuancerne og hele farvepaletten. Og det får jeg en unik chance for at bidrage til, at præsidenten kan få. Jeg har 120 milliarder gode grunde til at mødes med Trump, fordi vi eksporterer for 120 milliarder kroner til USA, sagde Lars Løkke Rasmussen.

lars løkke rasmussen, venstre, donald trump, usa, danmark, allierede, politik, udland, samarbejde, frihandel, nato, eu, møde
Trump og Lars Løkke havde et godt møde. (Foto: Polfoto)

Buste af Christiano Ronaldo gøres til grin på nettet

En buste af fodboldspilleren Cristiano Ronaldo, er blevet gjort voldsomt til grin på de sociale medier. Det skriver TV2.

Ronaldo, der kommer fra den portugisiske ø Madeira, har fået opkaldt en lufthavnen efter sig, og i den forbindelse er der blevet lavet en skulptur af superstjernen.

Busten er dog ikke lige så yndig som fodboldspilleren, og det har internettet haft en fest over.

https://twitter.com/FCBarcaAlerts/status/847274322880217088

46-årig mand anklaget for overgreb mod 24 børn

En 46-årig mand mistænkes for overgreb mod 24 børn. Overgrebene er angiveligt sket på mandens job i en daginstitution i Albertslund og i forbindelse med en spejderklub i Brøndby. I de fleste tilfælde skulle der være tale om blufærdighedskrænkelser og anden kønslig omgang. Det skriver DR.

Albertslund Kommune har været igennem mandens personalesag, men intet peger på, at der skulle være noget at komme efter, siger Kristina Koch Sloth, der er direktør for Børn, sundhed og velfærd.

– Der er en ren straffeattest, der er ingen samtalereferater eller andre anmærkninger, som kunne give mistanke om det her. Vi har også kigget rundt i hele vores organisation i forhold til underretninger i andre sager, og vi kan ikke finde noget, der peger på, at der er noget, vi har overset i eget sagsapparat.

Politiet oplyser, at den sigtede har valgt at samarbejde.

politi, blå blink
En 46-årig mand er anklaget for overgreb mod børn. (Foto: Polfoto)

Matador kommer på skærmen igen

Til maj får en ny, restaureret udgave af Lise Nørgaards danmarkskrønike premiere på DR1. Det bliver syvende gang, at den danske serie ruller over skærmen. Det skriver DR.

Serien begynder i 1927 og følger beboerne i Korsbæk frem til 1947, og foregår altså under 2. Verdenskrig.

– ‘Matador’ er et stykke kulturhistorie af høj kvalitet, som i den grad er i stand til at samle danskerne på tværs af generationer, så derfor er den stadig relevant. Når vi har sendt den, har vi set, at det er noget, som både gamle, unge og hele familien egentlig nyder at se – og gense – sammen. Det er en fantastisk fortælling om livet i Korsbæk, som siger utrolig meget om den tid, der var, siger Pil Gundelach Brandstrup, Kanalchef på DR1.

matador, korsbæk, klassiker, serie, dr1, lise nørregaard, genudsendelse, restauration
Lise Nørgaard, forfatteren bag Matador, og Torben Træsko på Dyrehavsbakken, da der åbnede en lille by tro mod Korsbæk-by kendt fra ’Matador’. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·