Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: Danske unge forventer at blive rigere end forældrene

Nyheder  | 

Danske unge forventer at blive rigere og gladere end deres forældre · Justin Timberlake hylder LGBTQ til Award show · Danmark tager endnu engang førstepladsen som EU’s mest digitale land

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danske unge forventer at blive rigere og gladere end deres forældre

Den danske Generation Y har et optimistisk syn på fremtiden. Det afgør undersøgelsen Millennial Survey 2017, som er udarbejdet af Deloitte. Hele 55 procent af de adspurgte Millennials forventer at blive rigere end deres forældre, mens 29 procent også forventer at blive gladere. Det skriver Ritzau.

Den optimisme finder man ikke i resten af Europa, fortæller HR-chef i Deloitte, Heidi Persson:

– Danske unge er i den grad frontløbere, når det gælder om at se lyst på fremtiden. Både når det drejer sig om samfundet og privatøkonomien, er der en stærk optimisme. Det er en markant forskel i forhold til det øvrige Europa, hvor fire ud af 10 unge i dag tror, at de vil have dårligere økonomi end deres forældres generation.

Millennials er generationen, som er født fra 1982 til 1999. Deloittes ”Millennial Survey 2017” er baseret på svar fra 7.900 personer fra mere end 30 lande – herunder 306 fra Danmark. (Foto: All Over)

Justin Timberlake hylder LGBTQ til Award show

Da Justin Timberlake gik på scenen for at modtage prisen for Song of The Year til årets iHeartRadio Music Awards, havde han en helt speciel besked. Vindersangen “Can’t Stop this Feeling” handler nemlig, ifølge Justin selv, om “inkludering” og om “at være sammen”. Det skriver huffingtonpost.com.

– Hvis du er sort, eller du er brun, eller du er bøsse, eller du er lesbisk, eller du er trans, eller måske er du bare en syngende tøsedreng fra Tennessee, startede Justin Timberlake og fortsatte:

– Enhver, der behandler dig dårligt – det er kun, fordi de er bange, eller fordi de har lært at være bange for, hvor vigtig du er. At være anderledes betyder, at du gør en forskel.

Se hele den rørende tale her:

Danmark tager endnu engang førstepladsen som EU’s mest digitale land

Europa-Kommisionen har netop offentliggjort indeks over virksomheders, borgeres og de offentlige myndigheders digitalisering i EU-medlemslandende, og det viser sig, at Danmark fortsat sidder i den digitale føretrøje, skriver Erhvervsministeriet via Ritzau.

Førstepladsen skyldes blandt andet, at danske borgere og virksomheder udbredt anvender digitale teknologier. Det betyder dog ikke, at danskerne kan læne sig tilbage, fortæller Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

Særligt de små og mellemstore virksomheder har i mindre grad udnyttet de digitale muligheder. Derfor er der nedsat et Digitalt Vækstpanel, der skal levere en række anbefalinger til regeringen, som vi vil indgå i en kommende strategi for Danmarks digitale vækst.

– Samtidig er virksomhedernes adgang til de rette digitale kompetencer en af de væsentligste faktorer i den digitale omstilling. Derfor arbejder vi på at etablere en teknologipagt med blandt andre arbejdsmarkedets parter og universiteterne for at sikre stærkere tekniske uddannelser.

danske unge, nyheder
Danmark er frontløbere på den digitale scene og overhaler blandt andre de øvrige nordiske lande. (Foto: All Over)

Læs også:

Fredagssnack: Young Justin Trudeau

Intet glemt – intet tilgivet: Demonstrationen for Ungdomshuset på Jagtvej 69

· Mere fra samme kategori ·