Læs også:

Close

MORNING NEWS: Trump afviser CNN-journalist og anklager mediet for at lave falske nyheder

Nyheder  | 

Trump afviser spørgsmål fra CNN og anklager mediet for falske nyheder · 15-årige skolelevers pjæk chokerer · DR erkender fejl i sag om transport af DR-journalists hest

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Det er, som altid, nyhedsredaktør Camilla Falkenberg, der har valgt morgenens største overskrifter ud til dig.

 

Trump afviser CNN-journalist og anklager mediet for at lave falske nyheder

Onsdag stillede Trump op til sit første pressemøde siden valget. Her anerkendte han, at russerne havde hacket demokraternes computere. Den kommende præsident mente også, at med ham ved roret, ville Rusland stoppe sine hackingangreb. Det skriver CNN.

Pressemødet kom også i kølvandet på rygter om en rapport, der eftersigende viser, at den kommende præsident har taget imod russiske efterretninger om Hillary Clinton, og at han har været i klemme, fordi Rusland har beviser på Trumps omgang med prostituerede på russiske hoteller. Det skriver TV2.

Trump afviste rygterne, og kritiserede blandt andet mediet CNN, for at have skrevet om historien. Det affødte mange spørgsmål, ikke mindst fra en journalist på CNN, men Trump nægtede at svare på journalistens spørgsmål med begrundelsen;

– I laver falske nyheder!

Trump afviser CNN-journalist og anklager mediet for at lave falske nyheder. (Foto: Polfoto)

Det slog ikke CNN’s udsendte journalist af pinden og han fortsatte derfor sine spørgsmål til den kommende præsident:

– Siden du angriber os, må vi så stille et spørgsmål? Hr. kommende præsident, siden du angriber os …

– Ikke dig. Jeres organisation er forfærdelig, svarede Donald Trump.

– Du angriber vores nyhedsorganisation. Må vi stille et spørgsmål?, spurgte CNN-journalisten igen.

– Stille! Hun (en anden journalist) stiller et spørgsmål, vær ikke uhøflig!, afviser Trump.

– Ét spørgsmål? Du angriber os!

Men Trump fortsatte sine afvisninger og sagde, at det var syge mennesker, der skrev den slags ting og at CNN spredte falske nyheder.

Siden har CNN skrevet en offentlig kommentar til de anklager Trump fremsatte:

– CNN’s beslutning om at publicere nøje udvalgt journalistisk arbejde omkring vores regering er helt anderledes end BuzzFeed’s beslutning om at publicere ikke verificeret materiale. Det ved Trumps hold udmærket godt. Men de bruger nu BuzzFeed’s beslutning til at aflede opmærksomheden fra CNN’s arbejde, som også er blevet viderebragt hos mange andre store medier, skriver mediet.

De fortsætter:

– Vi er sikre på vores arbejde. Det repræsenterer kernen af Det første Forfatningstillæg, informerer folket om arbejdsgangene i regeringen – og i det her tilfælde orienterende materiale til præsident Obama og præsidentvalgte Donald Trump. Vi gjorde det klart, at vi ikke bragte nogle af detaljerne fra det 35 sider lange dokument, fordi vi ikke har underbygget rapportens beskyldninger. Siden, at Trumps hold så tydeligt har kritiseret vores arbejde, så opfordre vi dem til at identificere og specificere, hvad de mener, der ikke er korrekt.

Our response to President-elect Donald J. Trump's accusations of false reporting and "fake news." http://cnn.it/2iGJz9U

Geplaatst door CNN op woensdag 11 januari 2017

15-årige folkeskoleelevers pjæk chokerer

Pisa-undersøgelsen fra 2015 viser, at hver sjette 15-årige elev har pjækket i en eller to hele dage inden for de sidste to uger, og hver fjerde elev har pjækket i nogle timer en eller to gange. Det skriver Politiken.

Dermed slår Danmark Norge, Sverige, Frankrig, Tyskland og Holland i selvangivet pjæk, og ifølge formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, er tallene ganske problematiske.

– De bør give genlyd ude i kommunerne og på skolerne, som bør gå fraværsstatistikkerne igennem med en tættekam og tage kontakt til forældrene. Pjæk er en bevidst handling, som vi skal jagte mere sammen med forældrene, siger han.

Fraværet går ud over det faglige niveau, og elever, der pjækker i hele dage scorer 30-40 point lavere end de 502 point, som eleverne i snit opnår i naturfag i Pisa-undersøgelsen.

15-årige folkeskoleelevers pjæk chokerer. (Foto: Polfoto)

DR erkender fejl i heste-transport

DR’s nyhedsdirektør Ulrik Haagerup lover, at det ikke vil ske igen, at licenskroner bruges på at fragte korrespondenters dyr fra et land til et andet. Det skriver Politiken.

Det sker, efter det er kommet frem, at DR har betalt 70.000 kroner for at få transportet DR-journalist Johannes Langkildes hustru Sisses hest tværs over Atlanterhavet i forbindelse med Langkildes ansættelse som USA-korrespondent.

– Man kan se på de reaktioner, som er på det. Man siger; ‘kan det virkelig være rigtigt’. De reaktioner forstår jeg sådan set godt. Det er vigtigt for mig at understrege, at det ikke er sådan, at vi bruger licensmidler med hovedet under armen. Jeg synes, der er tale om et fejljugement her i et helt ekstraordinært tilfælde, siger Ulrik Haagerup.

DR erkender fejl i heste-transport af Sisse Langkildes, hustru til DR-journalist Johannes Langkilde, hest. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·